breaking news Νέο

Συνέντευξη του υποψηφίου περιφερειάρχη Κ.Μακεδονίας Χρ. Παπαστεργίου στη Βέροια-Φωτορεπορτάζ

  • Συνέντευξη του υποψηφίου περιφερειάρχη Κ.Μακεδονίας Χρ. Παπαστεργίου στη Βέροια-Φωτορεπορτάζ
  • Συνέντευξη του υποψηφίου περιφερειάρχη Κ.Μακεδονίας Χρ. Παπαστεργίου στη Βέροια-Φωτορεπορτάζ
  • Συνέντευξη του υποψηφίου περιφερειάρχη Κ.Μακεδονίας Χρ. Παπαστεργίου στη Βέροια-Φωτορεπορτάζ
  • Συνέντευξη του υποψηφίου περιφερειάρχη Κ.Μακεδονίας Χρ. Παπαστεργίου στη Βέροια-Φωτορεπορτάζ
  • Συνέντευξη του υποψηφίου περιφερειάρχη Κ.Μακεδονίας Χρ. Παπαστεργίου στη Βέροια-Φωτορεπορτάζ
  • Συνέντευξη του υποψηφίου περιφερειάρχη Κ.Μακεδονίας Χρ. Παπαστεργίου στη Βέροια-Φωτορεπορτάζ
  • Συνέντευξη του υποψηφίου περιφερειάρχη Κ.Μακεδονίας Χρ. Παπαστεργίου στη Βέροια-Φωτορεπορτάζ

Τις αρχές και τους σκοπούς της παράταξής του παρουσίασε ο υποψήφιος περιφερειάρχης κεντρικής Μακεδονίας του Κινήματος Αλλαγής, Χρήστος Παπαστεργίου, το απόγευμα της Πέμπτης (στις 6), σε συνέντευξη τύπου στην «ΕΛΙΑ».

Προλογίζοντας τον κ. Παπαστεργίου ο Κώστας Ασλάνογλου, γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής στην Ημαθία, επεσήμανε πως είναι η πρώτη επαφή του υποψηφίου περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας με τα τοπικά ΜΜΕ, ο οποίος, όπως προϊδέασε, πρόκειται να έρθει πολλές φορές στην Ημαθία μέσα στο επόμενο διάστημα. «Ο κ. Παπαστεργίου έχει την αμέριστη συμπαράστασή μας και είναι αλήθεια ότι θέλει να διεκδικήσει με αξιώσεις τη διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, μετά από μια περίοδο απαράδεκτη και προκλητική, για να δει η Περιφέρεια μια άλλη προοπτική», τόνισε χαρακτηριστικά.

Παίρνοντας το λόγο αμέσως μετά ο κ. Παπαστεργίου (γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής στη Θεσσαλονίκη και νυν δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη) άσκησε δριμεία κριτική στη διοίκηση του Απόστολου Τζιτζικώστα, αλλά και στο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Παπαστεργίου σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καταφέρει να αποκτήσει χαρακτηριστικά παράταξης σε αυτοδιοικητικό επίπεδο, φέρνοντας ως κύριο και χαρακτηριστικό παράδειγμα τη σημερινή εικόνα της εκλογικής αντιπροσώπευσης δημάρχων και περιφερειαρχών του στη χώρα.

«Γι' αυτό», ανέφερε «θεσμοθετεί ο ΣΥΡΙΖΑ την απλή αναλογική, ενώ οι δυο περιφερειάρχες του, αυτοί της Αττικής και της Κέρκυρας, είναι οι χειρότεροι όλων».

Ερχόμενος στο πεδίο της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, ο κ. Παπαστεργίου χαρακτήρισε τη διοίκηση του Απόστολου Τζιτζικώστα συνέχεια του Παναγιώτη Ψωμιάδη, κρίνοντας ανεπαρκείς και τις δύο.

Επεσήμανε μάλιστα πως η προβολή του έργου του Απόστολου Τζιτζικώστα είναι δυσανάλογη με την εικόνα της παράταξης που τον περιβάλλει.

Όπως είπε ο κ. Παπαστεργίου, «ο κ. Τζιτζικώστας επαίρεται για την απορροφητικότητα των ευρωπαϊκών κονδυλίων ως Π.Κ.Μ., αλλά στην πράξη η σημερινή διοίκηση αυτής διευκολύνει το κράτος και τον κ. Τσίπρα στα μεγάλα έργα - Μετρό Θεσσαλονίκης, Εγνατία - αλλά στερεί με πόρους την Περιφέρεια. Δεν εκμεταλλεύεται ευρωπαϊκά προγράμματα, που αφορούν στο περιβάλλον και δεν αξιοποιεί τον τεράστιο πλούτο (όπως ιστορία, πολιτιστική κληρονομιά κ.α.) που έχει».

Τέλος, ο κ. Παπαστεργίου επέρριψε ευθύνες τόσο στον κ. Ψωμιάδη, όσο και στον κ. Τζιτζικώστα, για την έλλειψη προετοιμασίας για το επόμενο διάστημα του προγράμματος ΕΣΠΑ (2021 - 2027), τονίζοντας πως αυτά θα τα αναδείξουμε σ' έναν προγραμματικό λόγο και για το τι πρέπει να γίνει από το 2019 και μετά και να συγκρίνει ο ψηφοφόρος.

«Αυτή είναι η δική μας πολιτική, ώστε η επόμενη μέρα να είναι αυτή που αξίζει στην ΠΚΜ», κατέληξε.

Ερωταπαντήσεις

Περνώντας στο πεδίο των ερωταπαντήσεων της χθεσινής συνέντευξης τύπου, ερωτηθείς ο κ. Παπαστεργίου για το αν πρόκειται να προχωρήσει σε συνεργασίες μετά τις εκλογές, υπήρξε θετικός. «Θα καθίσω στο τραπέζι, να μιλήσω με όλες τις παρατάξεις, πλην της «Χρυσής Αυγής». Οι συζητήσεις θα έχουν προγραμματικό χαρακτήρα και όχι διαπραγμάτευση θέσεων», ξεκαθάρισε.

Ο κ. Παπαστεργίου ρωτήθηκε και για μια σειρά μεγάλων έργων στην Ημαθία, που δεν έχουν προχωρήσει (τελωνείο, διοικητήριο, δρόμος Βέροιας-Νάουσας-Σκύδρας). «Τα μεγάλα έργα που δεν προχώρησαν, δείχνουν έλλειψη προγραμματισμού της σημερινής διοίκησης. Στο θέμα του τελωνείου στην Κουλούρα, πρέπει Ημαθία και Πέλλα να καθίσουν και να συναποφασίσουν τι συμφέρει τις δύο περιοχές. Ο οδικός άξονας μπορεί να εξασφαλίσει χρηματοδότηση από το νέο ΕΣΠΑ. Για δε το Διοικητήριο υπάρχει μία έκταση 7 στρεμμάτων, αλλά είναι ένα θέμα που χρειάζεται κάποιο χρόνο, για να το δούμε», απάντησε.

«Διαφώνησα με τον κ. Μπουτάρη για τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά...»

Σε άλλο ερώτημα που αναφερόταν για το αν υιοθετεί τη θέση του Γιάννη Μπουτάρη για τη «Συμφωνία των Πρεσπών», ο κ. Παπαστεργίου είπε : «Υπάρχει δημόσια διαφωνία μου με τη θέση Μπουτάρη. Όμως ο κ. Μπουτάρης ασκεί στην ουσία πατριωτική πολιτική και όχι αυτήν των «πατριωτών», που έβαζαν χέρι στο ταμείο. Ο κ. Μπουτάρης έχει αλλάξει τη Θεσσαλονίκη. Είναι εντελώς διαφορετική η εικόνα της Θεσσαλονίκης, αυτό το λένε οι ξένοι. Αυτή τη στιγμή το ταμείο του Δήμου Θεσσαλονίκης έχει 45 εκατ. ευρώ. Η θητεία του Γιάννη Μπουτάρη ήταν μια παραγωγική και θετική θητεία για τη Θεσσαλονίκη. Η οποία πρέπει να συνεχισθεί και θα συνεχισθεί».

Στο ερώτημα της «ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ» για το αν θα έχει προβεβλημένα ονόματα στο ψηφοδέλτιό του - σε σχέση με το ότι, όπως λέγεται, ο κ. Τζιτζικώστας θα έχει στο δικό του ψηφοδέλτιο ονόματα-εκπλήξεις υποψηφίων - ο κ. Παπαστεργίου υπήρξε σαφής και ξεκάθαρος, λέγοντας : «Αυτό που με ενδιαφέρει δεν είναι τα προβεβλημένα ονόματα, αλλά οι υποψήφιοι που μπορούν να αναδείξουν τα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών».

«Ο κ. Τόλκας θα έχει εμβληματική θέση σ' αυτή τη μάχη»

Ο κ. Παπαστεργίου ρωτήθηκε και για τη στάση που θα κρατήσει ο Άγγελος Τόλκας, για τον οποίο είπε : «Ο κ. Τόλκας έχει ενταχθεί στην προεκλογική προσπάθεια και δήλωσε ότι στηρίζει την υποψηφιότητα Παπαστεργίου και θα έχει εμβληματική θέση σ' αυτή τη μάχη».

Τέλος, ο κ. Παπαστεργίου έγινε δέκτης ερωτήματος και για την απλή αναλογική.

«Δεν θα αναβαθμίσει την τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά θα δημιουργήσει προβλήματα με συναλλαγές και συνδιαλλαγές. Γιατί έγινε χωρίς αλλαγές στο πλαίσιο της εκτελεστικής εξουσίας. Έγινε, για να εξυπηρετήσει μικροκομματικά συμφέροντα του ΣΥΡΙΖΑ».

Ομιλία

Με την ολοκλήρωση της συνέντευξης τύπου, ο κ. Παπαστεργίου αμέσως μετά μίλησε σε συγκέντρωση στελεχών και φίλων του Κινήματος Αλλαγής στον ίδιο χώρο.

Ρεπορτάζ: Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Ασλάνογλου Κώστας-Παπαστεργίου Χρήστος 2
Χσιώτης Γιάννης-Βλαζάκης Ανδρέας
Ουσουλτζόγλου Χαρούλα-Γεωργιάδης Θανάσης
Παπαστεργίου Χρήστος-Ασλάνογλου Κώστας
Ακριβόπουλος Λεωνίδας-Χατζηαθανασίου Τηλέμαχος-Μπαλτατζίδου Δώρα-Παπαστεργίου Αστέριος-Γεω
Κουκουρίκου Αρίστη-Καραβασίλης Φώτης κλπ

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής