breaking news Νέο

Ιωάννης Παπαγιάννης : «Στο έλεος του Θεού οι τοπικές κοινότητες»

Ιωάννης Παπαγιάννης : «Στο έλεος του Θεού οι τοπικές κοινότητες»

Σχολιάζοντας την απελπιστική κατάσταση, στην οποία βρίσκονται οι τοπικές κοινότητες του Δήμου Βέροιας, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης και υποψήφιος Δήμαρχος Βέροιας, Ιωάννης Παπαγιάννης, έκανε την ακόλουθη δήλωση :

«Ένας από τους βασικούς πυλώνες του μεγαλόπνοου προγράμματος που είχε εξαγγείλει προεκλογικά ο κύριος Βοργιαζίδης, -όταν έβαλε σε εφαρμογή το σχέδιο παραπλάνησης των δημοτών-, ήταν η ουσιαστική στήριξη των τοπικών κοινοτήτων, η ¨αναβάθμιση των οικισμών¨. Υποσχόταν μάλιστα τότε, το 2014, πως ¨προτεραιότητα είναι να ολοκληρωθούν τα έργα ύδρευσης – αποχέτευσης σε όλες τις κοινότητες».

Το πόσο τίμησε το λόγο του ο κύριος Βοργιαζίδης σήμερα, τέσσερα χρόνια μετά, το ξέρουν πολύ καλά οι Βεροιώτες.  Η οδυνηρή πραγματικότητα είναι μία: πως οι τοπικές κοινότητες έχουν παραδοθεί στην εγκατάλειψη, οι κοινωνικές δομές είναι ανύπαρκτες, τα σκουπίδια τις πνίγουν, τα αποχετευτικά δίκτυα που υποσχέθηκε ο κύριος δήμαρχος δεν έγιναν ποτέ, τα αδέσποτα έχουν γίνει φόβος και τρόμος, ούτε ένα αναπτυξιακό έργο δεν προχώρησε όλα αυτά τα χρόνια.

Οι κοινότητες εγκαταλείφθηκαν στο έλεος του Θεού, βιώνουν τριτοκοσμικές καταστάσεις, εξαιτίας της εξοργιστικής αδιαφορίας της δημοτικής αρχής. Ο δήμος της Βέροιας δεν είναι μόνο η πόλη κύριε δήμαρχε, είναι κάθε χωριό, κάθε γειτονιά, κάθε δρόμος, κάθε δημότης. Η ισότιμη αντιμετώπιση όλων θα έπρεπε να είναι αυτονόητη και όχι ζητούμενο».  

 

Dr. Ιωάννης Μεν. Παπαγιάννης, LL. M.

Δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω και Συμβουλίω Επικρατείας

Επ. Καθηγητής Πανεπιστημίου

www.dr-papagiannis.gr


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής