breaking news Νέο

Νίκος Κουτσογιάννης : «Πέμπτη και...τελευταία προσωρινή εκμίσθωση του χιονοδρομικού των 3-5 Πηγαδιών»

Νίκος Κουτσογιάννης : «Πέμπτη και...τελευταία προσωρινή εκμίσθωση του χιονοδρομικού των 3-5 Πηγαδιών»

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε η πέμπτη και τελευταία -σύμφωνα με το δήμαρχο κ. Κουτσογιάννη- εκμίσθωση του χιονοδρομικού κέντρου των 3-5 Πηγαδιών, στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Νάουσας, το βράδυ της Τετάρτης, 31 Οκτωβρίου. Την πρόταση της διοίκησης του δήμου καταψήφισε η ΛΑ.Σ.

Τους όρους της εκμίσθωσης θα καθορίσει η οικονομική επιτροπή του δήμου. Μετά τη λήξη της θ' ακολουθήσει ο διεθνής διαγωνισμός, με στόχο τη μακροχρόνια ανάπτυξη του ορεινού όγκου και τη μίσθωση του χιονοδρομικού κέντρου για 30 χρόνια.

Αντιρρήσεις για τον τρόπο εκμίσθωσής του εξέφρασε ο κ. Καραμπατζός. Ισχυρίστηκε ότι «η κατάσταση είναι αθλία» κι ότι είναι «παρατημένο το σύμπαν», υπογραμμίζοντας πως «πέντε χρόνια ακούμε τα ίδια για το διεθνή διαγωνισμό». Ανέφερε πως δεν έχουν συντηρηθεί οι κτιριακές εγκαταστάσεις, τα μηχανήματα, οι πίστες κ.λ.π.

Ο κ. Κουτσογιάννης έκανε λόγο για κινδυνολογία, σημειώνοντας πως «άλλο είναι η ανάγκη συντηρήσεων κι άλλο το ότι καταρρέει το σύμπαν». Πρόσθεσε πως ο μισθωτής είναι υπεύθυνος για τις απαραίτητες συντηρήσεις. Όσο για το διεθνή διαγωνισμό, τόνισε ότι θα διενεργηθεί σ' ένα ελκυστικό και ξεκάθαρο πλαίσιο, σε αντίθεση, όπως είπε, με τα Σ.Δ.Ι.Τ. του κ. Καραμπατζού, που θα είχαν τινάξει στον αέρα το δήμο μας. «Αποκάλυψε» πως δεν τηρήθηκαν περιβαλλοντικοί όροι «κι ευτυχώς το σχέδιο δεν εγκρίθηκε, τελικά, από το υπουργείο».

Ο κ. Ρίζος επέμεινε, για άλλη μια φορά, πως δεν πρόκειται να πετύχει ο διεθνής διαγωνισμός και συνέστησε να στηριχθούμε στις δικές μας δυνάμεις σε ό,τι αφορά στην ανάπτυξη του βουνού μας, από το οποίο σήμερα, όπως ανέφερε, ζουν 300 οικογένειες. Πρότεινε τη δημιουργία κοινοπραξίας από τις τουριστικές επιχειρήσεις της περιοχής, που θ' αναλάβει τη λειτουργία του χιονοδρομικού κέντρου. «Μην περιμένετε επενδυτή! Δεν θα έρθει κανένας», είπε χαρακτηριστικά.

Τη λειτουργία του χιονοδρομικού με κρατική χρηματοδότηση πρότεινε ο κ. Καρτσιούνης, που υποστήριξε ότι η δημοτική περιουσία χαρίζεται στο ιδιωτικό κεφάλαιο, με αποτέλεσμα την υποβάθμιση, απαξίωση και ερήμωσή της.

«Τα τελευταία τέσσερα χρόνια δεν είδατε το χιονοδρομικό κέντρο με τη σοβαρότητα που έπρεπε να το δείτε», παρατήρησε ο κ. Βαδόλας.

«Η απαξίωση του χιονοδρομικού επήλθε με τη λύση της Τ.Α.Β., πριν από μια επταετία»

Ο αντιδήμαρχος κ. Βαλσαμίδης συμπλήρωσε πως δεν έγινε καμιά απογραφή εγκαταστάσεων, μηχανημάτων και εξοπλισμού μετά το κλείσιμο της δημοτικής επιχείρησης.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής