breaking news Νέο

Θεία Λειτουργία το Σάββατο στην Ιερά Μονή «Αγίου Γεωργίου Περιστερώτα» στο Ροδοχώρι Νάουσας

Θεία Λειτουργία το Σάββατο στην Ιερά Μονή «Αγίου Γεωργίου Περιστερώτα» στο Ροδοχώρι Νάουσας

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου «Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτα», που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, κάνει γνωστό σε όλους τους ευσεβείς Χριστιανούς, ότι το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018, γιορτή της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Μεγαλομάρτυρος και Τροπαιοφόρου Αγίου Γεωργίου, θα τελεσθεί στην Ιερά Μονή «Αγίου Γεωργίου Περιστερώτα», στο Ροδοχώρι Νάουσας, η καθιερωμένη Θεία Λειτουργία και το Πάνδημο Ετήσιο Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών όλων των πρωτεργατών, δωρητών, ευεργετών και ενισχυτών της Ιεράς Μονής, των κατά καιρούς αποβιωσάντων κατοίκων του Ροδοχωρίου και όλων των συγγενών και προσφιλών προσώπων των μελών του Σωματείου.

Όπως είναι γνωστό, στις 3 Νοεμβρίου η Ορθόδοξος Εκκλησία μας γιορτάζει την μνήμη της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου.

Η ημέρα αυτή ήταν μεγάλη γιορτή, ετιμάτο και εορτάζετο στον αλησμόνητο Πόντο με ιδιαίτερη ευλάβεια και πανηγυρικές εκδηλώσεις. Μάλιστα δε από τη γιορτή αυτή ο μήνας Νοέμβριος ονομάζεται από τους Πόντιους "Αεργίτες".

Με την ευκαιρία της γιορτής αυτής, το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου, τιμώντας την μνήμη όλων αυτών που συνέβαλαν στην ανιστόρηση της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα και στους σκοπούς του Σωματείου, απεφάσισε και καθιέρωσε, ως ελάχιστο φόρο τιμής, να τελείται κάθε χρόνο Πάνδημο Ιερό Μνημόσυνο στην Ιερά Μονή υπέρ αναπαύσεως των ψυχών αυτών.

 

Με τιμή

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                                     Ο Γεν. Γραμματέας

Φαχαντίδης Επανεινώνδας                              Ιορδανίδης Αριστείδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής