breaking news Νέο

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση ενημέρωσης για τους Δότες Οργάνων και Μυελού των Οστών

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση ενημέρωσης για τους Δότες Οργάνων και Μυελού των Οστών

Μέσα σ΄ ένα ζεστό κλίμα πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση ενημέρωσης για τους Δότες Οργάνων και Μυελού των Οστών, που διοργάνωσε το Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού, σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεω,ν την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018, στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο της Αλεξάνδρειας. Τα μηνύματα που μετέφεραν σε όλους μας ήταν πολλά, ουσιαστικά και η ενημέρωση σε θέματα που ενδεχομένως αγνοούσαμε ή δε γνωρίζαμε πλήρως, ήταν ολοκληρωμένη. Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε η ομιλία για την βιωματική εμπειρία ενός μέλους του Συλλόγου Νεφροπαθών Ημαθίας. 

Στο σημείο αυτό οφείλουμε να ευχαριστήσουμε:

Την κα Γκονέζου Ελένη-Διευθύντρια ΕΣΥ Παθολόγος- Εντατικολόγος από το Π.Γ.Ν. Έδεσσας.

Την κα Καλλέργη Ευθυμία-Συντονίστρια του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων.

Τον κ. Ιατρόπουλο Αντώνιο- Εθελοντής-Εκπρόσωπος του Συνεργαζόμενου Κέντρου Ν. Ημαθίας με το « Όραμα Ελπίδας».

Ένα μεγάλο ευχαριστώ αξίζει στο Περιφερειακό Τμήμα του Ερυθρού Σταυρού Αλεξάνδρειας, που με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση αυτή, το Σύλλογο Νεφροπαθών, καθώς και όλους τους πολίτες που παρευρέθηκαν και ευαισθητοποιήθηκαν και δήλωσαν εθελοντές δότες Μυελού των Οστών.  

Η συμμετοχή όλων ήταν αξιέπαινη και συγκινητική, δείχνοντας έτσι την ευαισθησία και την ανθρωπιά που υπάρχει γύρω μας. Ας ευχηθούμε πάντα να είμαστε αλληλέγγυοι και να σκεφτόμαστε το διπλανό μας όπως τον εαυτό μας και ακόμα παραπάνω. Ας κάνουμε τις ασθένειες παρελθόν και ας κοιτάξουμε το μέλλον με χαμόγελο. 

Όσοι συμπολίτες μας δεν μπόρεσαν να προσέλθουν, αλλά παρόλα αυτά θέλουν να εγγραφούν ως εθελοντές δότες μυελού των οστών, μπορούν για περισσότερες πληροφορίες να απευθυνθούν στο Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού στα τηλέφωνα 23330-53071 & 72.

Για να εγγραφείς ως εθελοντής δότης Μυελού των Οστών/Αιμοποιητικών Κυττάρων στο Εθνικό Αρχείο Εθελοντών Δοτών αρκεί:

Να είσαι μεταξύ 18-45 χρόνων, υγιής

Να συμπληρώσεις αίτηση εγγραφής και ένα σύντομο ιατρικό ιστορικό.

Να δώσεις δείγμα στοματικού επιχρίσματος(σιέλου)

ενώ για να γίνεις Δότης Οργάνων πρέπει να δηλώσεις την επιθυμία σου στο οικογενειακό σου περιβάλλον, ΧΩΡΙΣ να συμπληρώσεις κάποια αίτηση που να το βεβαιώνει. 

Ευχόμαστε το μήνυμα της εκδήλωσης να αγγίξει τις καρδιές, να ευαισθητοποιήσει και να παροτρύνει  όλους μας να γίνουμε Δωρητές Οργάνων και Μυελού των Οστών ώστε να απαλύνουμε τον πόνο και την ταλαιπωρία της αναμονής που υφίστανται οι πάσχοντες συνάνθρωποί μας.

 

Ο Αντιδήμαρχος του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας & Πολιτισμού

Δριστάς Στέφανος


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής