breaking news Νέο

ΑΕΣΧ ΠΥΛΑΙΑΣ - ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ 28-18, ήττα με... παρενέργειες!

ΑΕΣΧ ΠΥΛΑΙΑΣ - ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ 28-18, ήττα με... παρενέργειες!

Η ήττα δεν φέρνει μόνο γκρίνια αλλά και παραιτήσεις! Η μεγάλη σε έκταση ήττα του Φιλίππου στην Πυλαία από την τοπική ΑΕΣΧ με 28-18, προχθές στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Χαντμπολ Πρεμιέρ, ήταν αυτή που έφερε και την παραίτηση του προπονητικού διδίμου της “ερυθρόλευκης” ομάδας Γιώργου Γιούπη και Τάσου Πρωτογέρη!

 

Το φιλμ του αγώνα

Αγωνιστικά, η εικόνα των παικτών του Φιλίππου στο πρώτο μέρος κάθε άλλο παρά ήταν αυτή που θα περίμενε κανείς, αφού επιδόθηκαν σε μια σωρεία λαθών και σε συνδυασμό με την αστοχία που επέδειξαν έδωσαν την δυνατότηταν στον αντίπαλο τους να έχει την πρωτοπορία στο σκορ με πρωταγωνιστές τους Καλόμοιρο, Κουκμίση και τον Ορφανουδάκη κάτω από τα γκολποστ. Ωστόσο, ένα δίλεπτο στον Ανανιάδη και ο μη καταλογισμός ενος πέναλτι έφερε τον Φίλιππο στο προσκήνιο, που μ’ ένα σερί 0-3 μπόρεσε να μειώσει σε 9-7 στο 29’. Η Πυλαία μ’ ένα εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Κουκμίση πήγε το σκορ στο 10-7, με το οποίο και ολοκληρώθηκε το πρώτο τριαντάλεπτο της συνάντησης.

Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε. Οι Θεσσαλονικείς κατάφεραν να διατηρήσουν τον έλεγχο στο σκορ (19-16 στο 45’, 26-16 στο 56’), σε αντίθεση με τον Φίλιππο που στο ίδιο διάστημα έμεινε για 12 λεπτά χωρίς γκολ (!!), που συν τοίς άλλοις έχοντας να αντιμετωπίσει την έλλειψη εναλλακτικών λύσεων από τον πάγκο, αλλά και την κούραση που κατέβαλε τους παίκτες του, έδειξε ότι να μην είναι σε θέση να διεκδικήσει το κάτι παραπάνω από το ματς. Η Πυλαία με τον Ορφανουδάκη σε πολύ καλή μέρα κάτω από τα δοκάρια ήταν αυτή που ανέβασε τον δείκτη του σκορ σε 28-18 στα τελευταία λεπτά, με το οποίο σφράγισε και τη νίκη της, τη δεύτερη μέχρι τώρα, που επιβραβεύτηκε με το θερμό χειροκρότημα των φίλων της.

 

«Δεν ψάχνουμε δικαιολογίες για τον Φίλιππο, δεν δικαιολογείται καμμία ήττα»

Ο Διογένης Αποστολίδης δεν έψαξε καμμία δικαιολογία για την ήττα του Φιλίππου μετά το ματς στις δηλώσεις που έκανε.

«Ηταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για εμας, ειδικά έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα με τον τραυματισμο και του Τάσου Τριανταφυλλίδη. Καλώς ή κακώς πρέπει να πορευτούμε με αυτό» επεσήμανε αρχικα και συνέχισε, λέγοντας: «Δεν ψάχνουμε δικαιολογίες, για τον Φίλιππο δεν δικαιολογείται καμμία ήττα. Πρέπει να συνεχίσουμε και οι στόχοι μας παραμένουν οι ίδιοι. Συγχαρητήρια στους αντιπάλους μας για την νίκη τους».

Τα πεντάλεπτα: 1-2, 4-2, 5-2, 7-4, 8-4, 10-7 (ημχ), 13-10, 17-13, 19-15, 22-16, 25-16, 28-18.

ΑΕΣΧ ΠΥΛΑΙΑΣ (Γούσιος): Αντωνιάδης, Αποστολίδης 1, Τσαναξίδης 5, Μάτοβιτς 2, Καλόμοιρος 8, Κουκμίσης 7, Ορφανουδάκης, Καβουσανάκης 3, Παπαγεωργίου 1, Γιαννακίδης, Καραπαναγιωτίδης, Ψωμαθιανός, Ελέτα, Αλατσατιανός, Ανανιάδης 1, Ζαφείρης.

ΦΙΛΙΠΠΟΣ (Γιούπης – Πρωτογέρης): Τζίμπουλας, Ταραμονλής, Παντελίδης, Τσούλος, Χαραλαμπίδης 1, Καλλιαρίδης, Παπαδόπουλος 7, Τσαμουρίδης 2, Δ. Τριανταφυλλίδης 1, Κωστακίδης 4, Αποστολίδης 2, Κουκουτσίδης 1, Δάσκαλος, Κορωνάς, Φιλόσογλου, Μαυρόπουλος

Διαιτητές: Πατιός – Τσιάνας. Δίλεπτα: 6-2. Πέναλτι: 3/3 – 3/5

 

Αγωνιστική των εκπλήξεων!

Με εκπλήξεις συνοδεύτηκε η 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Χαντμπολ Πρεμιέρ. Η ΧΑΝΘ του Κώστα Τούτση πήρε σπουδαίο διπλό στην Έδεσσα, επικρατώντας του Αερωπού με 20-21, ενώ ο Άρης Νικαίας επιβλήθηκε 18-17 του Διομήδη Άργους. Την νίκη με το ευρύ 20-18 πήρε η ΑΕΣΧ Πυλαίας κόντρα στον Φίλιππο Βέροιας. Στους νικητές της ημέρας και ο Δούκας που υπερίσχυσε του ΠΑΟΚ με 25-24, αποτέλεσμα που διαμόρφωσε ο Χρήστος Κεδέρης στην εκπνοή. Οσο για τους πρωτοπόρους ΑΕΚ και Ολυμπιακό προχώρησαν με νίκες και συνάμα διατήρησαν το αήττητο του (“5 στα 5”), η πρώτη επικρατώντας του Φοίβου στις Συκιές με 22-32 και ο δεύτερος έστω και δύσκολα με το 28-32 σε βάρος της γηπεδούχου ομάδας της Δράμας.

 

του Παύλου Χρ. Τουτουντζίδη


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής