breaking news Νέο

Αναγεννημένη η ΒΕΡΟΙΑ

Αναγεννημένη η ΒΕΡΟΙΑ

Χορταστικό παιχνίδι, με οκτώ γκολ και αρκετές ενδιαφέρουσες φάσεις, κυρίως στα καρέ των φιλοξενουμένων, την Κυριακή το απόγευμα στο Δημοτικό Στάδιο και μπροστά σε 500-600 περίπου φιλάθλους και την ΒΕΡΟΙΑ να παίρνει την δεύτερη νίκη της, μετά το 1-0 επί των Γιαννιτσών, στην πρεμιέρα, στο φετινό πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής.

Αυτή τη φορά η ΒΕΡΟΙΑ φανέρωσε ένα διαφορετικό αγωνιστικό πρόσωπο. Πιο δημιουργική και με περισσότερες ευκαιρίες για γκολ, όμως και πιο ευάλωτη αμυντικά, κάτι που αποτυπώθηκε και στο σκορ.

Βέβαια και ο αντίπαλος ήταν διαφορετικός. Μια κλασική ομάδα της περιφέρειας που προσπάθησε να στηριχθεί, αμυντικά στην πολυπρόσωπη αμυντική της γραμμή και στο πολύ τρέξιμο των παικτών της, άλλο αν δεν τα κατάφερε, καθώς δέχθηκε πέντε τέρματα και θα μπορούσε να δεχθεί περισσότερα, ενώ επιθετικά είχε για όπλο της την ταχύτητα δύο μεσοεπιθετικών παικτών της του Κάσα Αντί και του Τσώτσου και την αποτελεσματικότητα του αρχηγού της, του Ρωμαίου, που πέτυχε και τα τρία τέρματα της ομάδας του (εδώ τα πήγε καλύτερα).

Η ΒΕΡΟΙΑ δεν ξεκίνησε το παιχνίδι και με τον καλύτερο τρόπο, επηρεασμένη ίσως από τα προηγούμενα αρνητικά αποτελέσματα της ομάδας τους οι ποδοσφαιριστές της παρασύρθηκαν εύκολα από το άναρχο – στο ξεκίνημα του αγώνα – παιχνίδι των αντιπάλων τους και έδειξαν όχι και τόσο φυσιολογική για την αξία τους νευρικότητα. Αυτό βέβαια για το πρώτο 20λεπτο, διάστημα κατά το οποίο δεν κατάφεραν να απειλήσουν ούτε μια φορά την εστία του τερματοφύλακα της Μελίτης Μπερπερίδη.

Αντίθετα η δική τους εστία απειλήθηκε σοβαρά με παραβίαση σε μία κόντρα επίθεση των φιλοξενουμένων που έχασαν διπλή ευκαιρία με τον Ρωμαίο και τον Ντώνο ύστερα από ωραία ενέργεια και γύρισμα της μπάλας από την γραμμή του κόρνερ και το ύψος της μικρής περιοχής του Τσώτσου.

Μετά το 25' και στην πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι (σουτ του Μπλέτσα ύστερα από σέντρα του Σκαθαρούδη) η ΒΕΡΟΙΑ άρχισε να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, και σταδιακά να ανεβάζει την απόδοση της δημιουργώντας πλέον κινδύνους στην εστία της Μελίτης και το γκολ δεν άργησε να έρθει. Στος 28' συγκεκριμένα ο Σκαθαρούρης απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο έβγαλε την σέντρα και ο Μπλέτσας μέσα από την περιοχή με γυριστή κεφαλιά νίκησε τον τερματοφύλακα της Μελίτης Μπερμπερίδη και έγραψε το 1-0.

Πριν όμως κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των γηπεδούχων στο γκολ της ομάδας τους ήρθε η απάντηση των φιλοξενουμένων. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Ρωμαίος εκμεταλλεύθηκε λάθος γύρισμα του Μουρατίδη έγινε κάτοχος της μπάλας, προχώρησε και απέναντι από τον Μπλατσιώτη δεν δυσκολεύτηκε να τον πλασάρει και να φέρει το παιχνίδι στα ίσα.

Η ΒΕΡΟΙΑ που είχε βρει τα βήματά της δεν επηρεάσθηκε από την απροσδόκητη ισοφάριση του σκορ και συνέχισε να επισκέπεται την αντίπαλη εστία επικίνδυνα έχοντας μια χαμένη ευκαιρία στο 33', με τον Μπερμπερίδη να αποκρούει δύσκολα κεφαλιά από καλή θέση του Μπλέτσα, όμως το γκολ και πάλι με απροσδόκητο τρόπο ήρθε από την πλευρά των φιλοξενουμένων.

Στο 37' συγκεκριμένα και ενώ η «αεροπορία» της είχε βγει μπροστά σε μια προσπάθεια να εκμεταλλευθεί την εκτέλεση ενός στημένου η άμυνα της Μελίτης απέκρουσε με τον Τσώτσο να φεύγει στην αντεπίθεση. Ο μπακ των φιλοξενουμένων πιο γρήγορος από τον Μπακάλη που είχε μείνει πίσω για να καλύψει τους αμυντικούς του μπήκε στην περιοχή της ΒΕΡΟΙΑΣ και από πλάγια θέση έσπασε την μπάλα στο ύψος της μικρής περιοχής με τον Ρωμαίο ανενόχλητος να την στέλνει στο βάθος της εστίας του Μπλατσιώτη δίνοντας έτσι  προβάδισμα στο σκορ στην ομάδα του.

Η ΒΕΡΟΙΑ όμως που είχε ανεβάσει την απόδοσή της δύο λεπτά αργότερα έφερε και πάλι το παιχνίδι στα ίσα με κεφαλιά του Κανούλα, ύστερα από σέντρα του Σκαθαρούδη, ενώ στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου ο τερματοφύλακας της Μελίτης κράτησε το 2-2, με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου, αποκρούοντας εντυπωσιακά το πλασέ του Μπλέτσα από θέση τετ-α-τετ. Οι δύο ομάδες στην επανάληψη ξεκίνησαν από κει που είχαν ολοκληρώσει το πρώτο ημίχρονο. Την ΒΕΡΟΙΑ οργανωμένα να προσπαθεί να διασπάσει την αμυντική διάταξη των φιλοξενουμένων και πολλές φορές να το πετυχαίνει και την Μελίτη να προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τους κενούς χώρους που άφηνε φυσιολογικά η επιθετική δραστηριότητα της γηπεδούχου κτυπώντας με αντεπιθέσεις.

Στο 53' η Μελίτη έμεινε με παίκτη λιγότερο καθώς αποβλήθηκε με 2η κίτρινη ο Τσώτσος και αυτό έκανε ακόμη πιο εύκολο το έργο της ΒΕΡΟΙΑΣ, που σε 22 λεπτά πέτυχε τρία τέρματα διαμορφώνοντας το σκορ σε 5-2!!

Στο 54' συγκεκριμένα ο Μπλέτσας με σουτ έκανε το 3-2, στο 60' ο Κανούλας τετ-α-τετ με τον Μπερπερίδη δεν κατάφερε να τον νικήσει στο 66' ο Κανούλας δέχθηκε την σέντρα του Λεφίδη και με σουτ ανέβασε τον δείκτη του σκορ σε 4-2 και στο 77' και πάλι ο Κανούλας με γυριστό σουτ νίκησε τον τερματοφύλακα της Μελίτης γράφοντας το 5-2, με τους φιλοξενούμενους πάντως να έχουν τον τελευταίο λόγο μειώνοντας σε 5-3, που ήταν και το τελικό σκορ με εκτέλεση πέναλτι του Ρωμαίου.

 

Η ΒΕΡΟΙΑ

Με εξαίρεση το πρώτο 20λεπτο η ΒΕΡΟΙΑ είχε καλή απόδοση κυρίως στο κομμάτι της δημιουργίας, εκεί δηλαδή που στα προηγούμενα παιχνίδια έδειχνε να χωλαίνει. Από τους παίκτες της οι Κανούλας, με τον Μπλέτσα που πέτυχαν και τα πέντε τέρματα της ομάδας τους περνάνε στην πρώτη γραμμή των διακριθέντων. Πολύ δραστήριος σε ένα ακόμη παιχνίδι ο δεξιός οπισθοφύλακας της Μούχαλης, ενώ αριστερά χρησιμοποιήθηκε ένας καθαρόαιμος αριστεροπόδαρος παίκτης ο Λεφίδης, που άφησε υποσχέσεις. Καλοί ο Βεργώνης, ο Μαραγκός, ο Σκαθαρούδης.

 

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Δεν είχε δύσκολο έργο ο διαιτητής τον αγώνα κ. Μιχούλιας που είχε για συνεργάτες τον Παπαδόπουλο και τον Μιχαηλίδη και δεν επηρέασαν το αποτέλεσμα.

 

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΒΕΡΟΙΑ: Μπλατσιώτης, Μούχαλης, Λεφίδης (82' Ιωάννου), Μουρατίδης, Μαραγκός, Μπακάλης, Βεργώνης, Μπλέτσας (63' Καράμπελας), Κάνουλας, (78' Ζιγκερίδης), Σκαθαρούδης (69' Χατζάρας), Τσικόπουλος.

ΜΕΛΙΤΗ: Μπερμπερίδης, Αγγέλου (63' Ζώγιος), Γεωργιάδης, Γιώσης, Κάσα (87' Κεσίδης), Μπάτμας, (82' Παπαδόπουλος), Ντώνος (73' Παπασωτηρίου), Ρωμαίος, Σοβιβλής, Τσώτσος, Σεκκουλίδης.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής