breaking news Νέο

Παράξενες ειδήσεις...

  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...

Ο γαμπρός έβγαλε… κίτρινη κάρτα στη νύφη!

Ένα σπαρταριστό στιγμιότυπο κατέγραψαν οι καλεσμένοι στο γάμο ενός ζευγαριού, το Σάββατο, στην Πάργα. Ο γαμπρός βρήκε έναν, αν μη τι άλλο, ξεκαρδιστικό τρόπο να πρωτοτυπήσει! Την ώρα που το μυστήριο βρισκόταν σε εξέλιξη στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, η νύφη πάτησε… «παραδοσιακά» το πόδι του γαμπρού. Όμως η αντίδρασή του θα μείνει για πάντα αξέχαστη και στο ζευγάρι και τους καλεσμένους. Ο γαμπρός, που είναι πρώην διαιτητής, δεν έχασε την ευκαιρία και έβγαλε και έδειξε στη νύφη μια κίτρινη κάρτα. Όπως ήταν αναμενόμενο, όλοι, με πρώτη και καλύτερη τη νύφη, ξέσπασαν σε γέλια.

*****

«Έπιασε» 234.000 ευρώ η επιστολή, με την οποία ο Μπωντλέρ ανακοίνωσε την αυτοκτονία του

Η επιστολή που είχε γράψει σε νεανική ηλικία ο «καταραμένος» ποιητής Σαρλ Μπωντλέρ, με την οποία ανακοίνωνε στην ερωμένη του την πρόθεσή του να βάλει τέλος στη ζωή του, πουλήθηκε σε δημοπρασία έναντι του ποσού των 234.000 ευρώ, τιμή τριπλάσια από την εκτιμώμενη. Η αρχική εκτίμηση του οίκου δημοπρασιών Osenat κυμαινόταν μεταξύ 60-80.000 ευρώ.

Το γράμμα που έγραψε ο Μπωντλέρ τον Ιούνιο του 1845 και απευθυνόταν στη Ζαν Ντιβάλ, ανήκει πλέον σε έναν ιδιώτη Γάλλο συλλέκτη.

«Όταν η δεσποινίδα Ζαν Λεμέρ σας παραδώσει αυτήν την επιστολή, θα είμαι νεκρός (…) Αυτοκτονώ, επειδή δεν μπορώ πλέον να ζήσω, είναι ανυπόφορο το πόσο κουράζομαι για να κοιμηθώ, πόσο κουράζομαι για να ξυπνήσω», έγραφε ο 24χρονος ποιητής. Προσπάθησε πράγματι να βάλει τέλος στη ζωή του με ένα μαχαίρι, αλλά δεν τα κατάφερε. Έζησε άλλα 22 χρόνια και πέθανε το 1867, από σύφιλη.

Στην ίδια δημοπρασία θα πουληθούν και άλλες επιστολές του Μποντλέρ, καθώς και γράμματα που του είχαν στείλει εξέχουσες μορφές των γαλλικών γραμμάτων και τεχνών του 19ου αιώνα. Η επιστολή του ζωγράφου Ευγένιου Ντελακρουά έχει ήδη προαγοραστεί από το Μουσείο Ντελακρουά έναντι 7.540 ευρώ.

*****

Πέθανε από καρκίνο, γιατί της μεταμόσχευσαν τους πνεύμονες καπνίστριας!

Μία γυναίκα που έπασχε από κυστική ίνωση, πέθανε από καρκίνο, μερικούς μήνες αφότου υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση και δέχτηκε τους πνεύμονες μιας καπνίστριας. Η μελέτη δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση Lung Cancer, προειδοποιώντας για τους κινδύνους τέτοιων μεταμοσχεύσεων.

Η ασθενής ήταν υπό ιατρική παρακολούθηση από την παιδική της ηλικία. Όταν η κατάστασή της επιδεινώθηκε ραγδαία, κάτι σύνηθες στην κυστική ίνωση, οι γιατροί αποφάσισαν, το Νοέμβριο του 2015, να της κάνουν μεταμόσχευση.

Σύμφωνα με τη βάση δεδομένων των δωρητών, οι πνεύμονες προέρχονταν από μια 57χρονη γυναίκα, που κάπνιζε ένα πακέτο τσιγάρα ημερησίως επί 30 χρόνια, σημειώνεται στην έρευνα που πραγματοποίησαν οι γιατροί του νοσοκομείου CHU του Μονπελιέ. Ωστόσο, από τις εξετάσεις που έγιναν πριν ληφθούν τα μοσχεύματα, όταν κρίθηκε ότι η γυναίκα αυτή ήταν εγκεφαλικά νεκρή, δεν είχε διαπιστωθεί κάποιο πρόβλημα.

Τον Ιούνιο του 2017 η λήπτρια εισήχθη στην ογκολογική μονάδα του πανεπιστημιακού νοσοκομείου του Μονπελιέ. Δύο μήνες αργότερα, πέθανε από καρκίνο των πνευμόνων. Τα συμπτώματά της, σύμφωνα με τους γιατρούς, παραπέμπουν στον καρκίνο που προκαλείται από το κάπνισμα.

Το γεγονός ότι πέρασαν μόλις λίγοι μήνες από τη μεταμόσχευση μέχρι να εμφανιστούν οι πρώτες ανωμαλίες στις ακτινογραφίες υποδηλώνει ότι ο καρκίνος είχε ξεκινήσει, όταν η δότρια ήταν ακόμη εν ζωή. Η ανάπτυξη των όγκων επιταχύνθηκε όμως από την ανοσοκατασταλτική θεραπεία, που λάμβανε η λήπτρια, προκειμένου να μην απορρίψει το μόσχευμα.

*****

Οι πωλήσεις από «δεύτερο χέρι» και πάλι της μόδας

Οι πωλήσεις μεταχειρισμένων αντικειμένων γνωρίζουν νέα άνθιση, παρόλο που πρόκειται για μια παλιά πρακτική. Τώρα πια στο παιχνίδι δεν μπαίνουν μόνο ιδιώτες, αλλά και πολυεθνικές.

Τα ράφια είναι γεμάτα βιβλία, που έχουν διαβαστεί εδώ και χρόνια, οι ντουλάπες γεμάτες ρούχα, που έχουν πολυφορεθεί και όσο για τα CD και τα DVD, ποιος τα χρειάζεται πλέον; Παλιά αλλά όχι για τον κάλαθο των αχρήστων. Έτσι κάπως γεννήθηκε η ιδέα της πώλησης αντικειμένων από «δεύτερο χέρι», μιας ιδέας πολύ παλιάς. Τόσο παλιάς, ίσως όσο και το εμπόριο. Ποτέ όμως μέχρι σήμερα δεν υπήρχαν τόσες πολλές δυνατότητες και ευκαιρίες να πουλήσει κανείς παλιά πράγματα.

«Δεν υπάρχει τίποτα πλέον παλιό, που δεν μπορεί κανείς να πουλήσει μέσω ίντερνετ», λέει ο Τόμας Άλμαν, εκπρόσωπος της ένωσης Fairwertung, η οποία ασχολείται με την πώληση μεταχειρισμένων ενδυμάτων. «Οι πωλήσεις από δεύτερο χέρι είναι η απόλυτη μόδα«, συμπληρώνει.

Είναι όμως πράγματι έτσι τα πράγματα; Με μια πρώτη ματιά ναι. «Ήδη από τη δεκαετία του 1990 οι πωλήσεις αυτές που γίνονταν, χρησιμοποιώντας την έννοια «vintage», ήταν όλο και πιο επιτυχημένες», δηλώνει η Ντανιέλα Καμίνσκι, επικεφαλής της Ένωσης Πωλήσεων από Δεύτερο Χέρι.

Οι λόγοι, για τους οποίους καταφεύγει κάποιος στις αγορές από δεύτερο χέρι, είναι πολλοί. Καταρχάς πολλοί νέοι που δεν θέλουν να μοιάζουν με τους υπόλοιπους, αγοράζουν παλιότερα ρούχα, με στόχο να ξεχωρίζουν. Άλλοι πάλι για λόγους σεβασμού προς το περιβάλλον και φυσικά για οικονομικούς, μιας και είναι πιο φθηνά.


Μπωντλέρ
πνεύμονες
Οι πωλήσεις από «δεύτερο χέρι» και πάλι της μόδας

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής