breaking news Νέο

Σ. Ελευθεριάδου, αποκλειστικό : "Στο Δ.Σ. Βέροιας πρέπει να είμαστε μονάδες με δική μας προσωπικότητα"

Σ. Ελευθεριάδου, αποκλειστικό :

Ίσως από τις καλύτερες συνεντεύξεις που έχω πάρει στις ΑΝΑ...κρίσεις της ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ, αυτή με τη δημοτική σύμβουλο Βέροιας, Σοφία Ελευθεριάδου. Και πώς θα μπορούσε να είναι διαφορετικά άλλωστε, συνεπίθετοι γαρ! Η Σοφία, μάνα τριών παιδιών, επαγγελματίας φωτογράφος και σύζυγος, μας απέδειξε ότι τα κοινά χωρούν όλους όσοι θέλουν να είναι ενεργοί πολίτες. Πόντια στην καταγωγή, από τη Νέα Νικομήδεια, η κυρία Ελευθεριάδου έδειξε ότι τρέφει μεγάλη αγάπη στην πατρίδα, το έθνος και τη Μακεδονία ΜΑΣ.

«Ζούμε στην καρδιά της Μακεδονίας. Ήμουν παρούσα σε όλα τα συλλαλητήρια της Ημαθίας, ενώ στο τελευταίο με την...κοιλιά στο χέρι, νόμισα πως θα γεννούσα. Συγκινούμε και τώρα, όταν αναπολώ την παρέλαση που έκανα στο δημοτικό, με μια μεγάλη σημαία με τον ήλιο της Βεργίνας στα χέρια. Κανένας δεν μπορεί να μου κλείσει το στόμα να φωνάζω ότι η Μακεδονία είναι ελληνική. Κανένας δεν θα με εμποδίσει να βγάλω την ελληνική σημαία στο μπαλκόνι μου. Δεν το παίζω η νέα Μπουμπουλίνα, αλλά κανείς δεν θα μας στερήσει την ελευθερία του λόγου, την ελευθερία να διατρανώνουμε ότι η Μακεδονία είναι μια και ελληνική», μας είπε η Σοφία.

Σταχυολογήματα από τη συνέντευξή της σας παρουσιάζουμε παρακάτω. Την ευχαριστώ, ευχόμενος τα καλύτερα στη ζωή της και καλή επιτυχία στο δήμο, με όποια παράταξη και αν επιλέξει!

 

Για τη συμμετοχή της στα κοινά

 

«Δεν είναι δύσκολο να συμμετάσχω. Απαιτεί χρόνο και τρέξιμο, αρκεί φυσικά να έχεις θέληση. Μετά την πρώτη μου φορά ως δημοτική σύμβουλος, το σκέφτομαι, αν θα είμαι εκ νέου υποψήφια. Στο δημοτικό συμβούλιο έπρεπε να είμαστε μονάδες και ο καθένας να αποφασίζει σύμφωνα με τη δική του προσωπικότητα και όχι με βάση τα συμφέροντα του συνδυασμού του. Είτε αυτός είναι της πλειοψηφίας, είτε της μειοψηφίας. Δεν είμαστε πρόβατα. Είμαι ονειροπόλος. Η τοπική αυτοδιοίκηση δεν είναι κεντρική πολιτική, αλλιώς δεν θα κατέβαινα. Θέλω να αλλάξω τον τόπο που ζω εγώ και τα παιδιά μου. Πηγαίνω στις συνεδριάσεις πάντα ενημερωμένη για τα θέματα, ενώ πολλοί συνάδελφοί μου δεν το κάνουν. Δεν είδα να γίνονται πράγματα στα 4,5 χρόνια της θητείας Βοργιαζίδη. Είμαστε οντότητες και δεν επιθυμώ να με ψηφίζουν για τις κουμπαριές μου, αλλά έχω τη δυνατότητα να δράσω προς όφελος των συμπολιτών μου. Θέλω να συμμετάσχω σε ένα συνδυασμό, που θα έχει δυνατότητα διοίκησης».

 

Για τα αδέσποτα

 

«Είμαι στην αρμόδια επιτροπή. Πριν ήμουν της άποψης ότι δεν κάνουν τίποτε. Δεν είναι όμως τόσο αδιάφοροι. Υπάρχουν πολλές δυσκολίες στη λειτουργία της και οι φιλοζωικές οργανώσεις δεν βάζουν νερό στο κρασί τους. Καταδικάζω βέβαια τις δολοφονίες ζώων, που δεν διαφέρουν σε τίποτε από αυτές των ανθρώπων».

 

Υπάρχει αδιαφορία για τα χωριά

 

«Η δικαιολογία «λεφτά δεν υπάρχουν» πρέπει να σταματήσει. Υπάρχει στασιμότητα και αδιαφορία για τα χωριά της Βέροιας. Δεν μπορεί να υπάρχουν ακόμη κοινότητες που δεν έχουν αποχετευτικό. Αντίστοιχη αδιαφορία, σε μικρότερο μέγεθος, υπήρχε και επί «Καποδίστρια».

 

Κομματικό το ψηφοδέλτιο της Μπατσαρά

 

«Δεν θα μπορούσα να κατέβω με το ψηφοδέλτιο της Γεωργίας Μπατσαρά. Δεν με εκφράζει να συμμετάσχω με ένα συνδυασμό, που ακολουθεί τη γραμμή ενός κόμματος. Θα μπορούσα να κατέβω με τον Παύλο Παυλίδη, αλλά και με όποιον είναι ικανός να κάνει πέντε πράγματα, αρκεί να δεχτεί ότι είμαι μονάδα. Έχω μιλήσει με αρκετούς υποψήφιους, που με πλησίασαν».

 

Οι αναπλάσεις έπρεπε να γίνουν αρκετά χρόνια πριν

 

«Περπατώ στην πόλη, αφού στο κέντρο έχω το φωτογραφείο μου. Οι αναπλάσεις έπρεπε να γίνουν πολλά χρόνια πριν. Οι πεζοί, ειδικά τα ΑμΕΑ και οι μαμάδες με καρότσια, δεν μπορούσαν να περπατήσουν. Οι πεζόδρομοι είναι ίσως το μοναδικό έργο που είδαμε από αυτή τη δημοτική αρχή. Το πρόβλημα είναι ο χρόνος αποπεράτωσής τους, αφού τα μαγαζιά στην περιοχή παρέμβασης υποφέρουν. Υπάρχουν λίγοι εργάτες για το μέγεθος του έργου.

Έχουμε ξεκινήσει ένα club για ποδηλάτες στην πόλη της Βέροιας. Μακάρι να υπάρξουν συμμετοχές, όπως συμβαίνει σε πολλές πόλεις της Ευρώπης».

 

Θόδωρος Ελευθεριάδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής