breaking news Νέο

Ιωάννης Ιασ. Βελέντζας : «Δεν είναι αλήθεια!»

Ιωάννης Ιασ. Βελέντζας : «Δεν είναι αλήθεια!»

Από το Διπλ. Ηλεκτρολόγο Μηχανικό Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα λάβαμε επιστολή, με την οποία απαντάει σε άρθρο του υποψηφίου δημάρχου Βέροιας Γιάννη Παπαγιάννη, που δημοσιεύθηκε στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ στο φύλλο της Παρασκευής, 2 Νοεμβρίου 2018, με τίτλο Ιωάννης Παπαγιάννης : «Στο έλεος του Θεού οι τοπικές κοινότητες». Η επιστολή του κ. Βελέντζα αναφέρει : 

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ!

 

Πριν από ένα μήνα περίπου, έτυχε να είμαι παρών στο ακόλουθο περιστατικό.

Δημότισσα απαιτούσε από την αρμόδια υπάλληλο του Δήμου, να της παρέχει χρήματα για να ταίσει τους τετράποδους φίλους, που είχε στην αυλή της.

Δεν είναι δικά μου φώναζε, είναι αδέσποτα και θα μου δώσετε χρήματα, όπως κάνατε με άλλους.

Ενώ η υπάλληλος εξηγούσε ότι δεν είναι δυνατό να συμβεί κάτι τέτοιο, η συγκεκριμένη κυρία φώναζε.

Όταν της ζητήθηκε να πει σε ποιους έχουν δοθεί χρήματα, η κυρία εξήλθε του γραφείου, βρίζοντας όποιον έβρισκε μπροστά της.

 

Αναρωτήθηκα τότε, τι θα μπορούσε να πει η εν λόγω κυρία στο περιβάλλον της και σε τελική ανάλυση πως αρκετές φορές, λαμβάνουμε πληροφορίες οι οποίες δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

 

Κάπως έτσι αισθάνθηκα διαβάζοντας το άρθρο με τίτλο "στο έλεος του Θεού οι τοπικές κοινότητες", που δημοσιεύθηκε στο φιλόξενο έντυπό σας, στις 02 Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους.

Ένα άρθρο που εμμέσως με αφορά, διότι εκείνη την περίοδο, τις τοπικές κοινότητες τις επισκεπτόμουν και εγώ, ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, με την παράταξη του Δημάρχου Κώστα Βοργιαζίδη.

Μάλιστα λόγω της κοινής επαγγελματικής ιδιότητας με τον Δήμαρχο, σε θέματα τεχνικών έργων, υπήρχε συζήτηση πριν από κάθε επίσκεψη.

Κατά συνέπεια στην "παραπλάνηση των δημοτών" (όπως τονίζεται στο άρθρο), "συμμετείχα" και εγώ.

 

Η αλήθεια όμως, η πραγματικότητα, είναι διαφορετική.

Αυτό που τονίζαμε, ήταν ότι αρχικά πρέπει να ολοκληρωθούν τα έργα που βρισκότανε σε εξέλιξη και στη συνέχεια θα πρέπει να ενταχθούνε σε χρηματοδοτικά προγράμματα και τα έργα κατασκευής δικτύων των υπόλοιπων περιοχών, αφού πάντα τονιζότανε ότι δεν υπήρχαν ίδια κεφάλαια και η ένταξη σε προγράμματα ήταν απαραίτητη προυπόθεση.

Και επειδή αυτά που είχανε λεχθεί, ήταν και επιθυμία να πραγματοποιηθούνε, για αυτό το λόγο και υλοποιηθήκανε οι απαραίτητες μελέτες.

Επίσης είναι γνωστό σε όλους, ότι τα έργα εκτελούνται μέσω προγραμμάτων σε κεντρικό επίπεδο, δηλαδή δεν προκηρύσσεται πρόγραμμα για κάθε Δήμο χωριστά.

Τα προγράμματα αφορούν σύνολα, για αυτό υπάρχει και ο αναγκαίος καταμερισμός των κονδυλίων ανά περιοχές.

 

Η απόφαση για την υλοποίηση ενός έργου, λαμβάνεται με γνώμονα την νομοθεσία (πρέπει οι περιοχές με πληθυσμό μεγαλύτερο από 2000 κατοίκους, να έχουν δίκτυο αποχέτευσης) και το κόστος του έργου, δηλαδή με γνώμονα τεχνικοοικονομικά κριτήρια.

Με αυτή τη λογική επιλέχθηκε και η υλοποίηση του έργου στην περιοχή του Διαβατού (2η κοινότητα σε πληθυσμό), αφού ήταν πιο απλό από τεχνικής απόψεως και λιγότερο κοστοβόρο, από αυτό της κοινότητας του Αγίου Γεωργίου.

 

Τελειώνοντας, αν και εμμέσως ενοχλήθηκα, η γραφή - απάντησή μου, θέλω να πιστεύω ότι "κινείται" μέσα στα πλαίσια του τοπικού, πολιτικού μας, πολιτισμού!


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής