breaking news Νέο

Κ. Λαπαβίτσας : «Θα πρέπει να αλλάξει το παραγωγικό μοντέλο της χώρας, με στροφή στον πρωτογενή τομέα»

  • Κ. Λαπαβίτσας : «Θα πρέπει να αλλάξει το παραγωγικό μοντέλο της χώρας, με στροφή στον πρωτογενή τομέα»
  • Κ. Λαπαβίτσας : «Θα πρέπει να αλλάξει το παραγωγικό μοντέλο της χώρας, με στροφή στον πρωτογενή τομέα»
  • Κ. Λαπαβίτσας : «Θα πρέπει να αλλάξει το παραγωγικό μοντέλο της χώρας, με στροφή στον πρωτογενή τομέα»

Δεν έχασαν χρόνο οι πολιτικοί φίλοι του Κώστα Λαπαβίτσα και με τον ερχομό του τελευταίου ξανά στη χώρα μας,

έσπευσαν να τον συναντήσουν και να συζητήσουν μαζί του μείζονα ζητήματα της τρέχουσας επικαιρότητας. Ο γνωστός Ναουσαίος οικονομολόγος, συνοδευόμενος από το τοπικό στέλεχος της «ΛΑΕ» και γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας Θανάση Αποστολόπουλο, βρέθηκε σε τραπέζι με φίλους του, τη Δευτέρα το απόγευμα, στο Νησελούδι της Αλεξάνδρειας.

Εκεί, ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αφού πρώτα άκουσε με προσοχή τα προβλήματα των αγροτών της περιοχής, επισημαίνοντας πως «θα πρέπει να αλλάξει το παραγωγικό μοντέλο της χώρας, με στροφή στον πρωτογενή τομέα», προέβη στη συνέχεια σε μια αναλυτική αναφορά για την πολιτική κατάσταση, στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα τώρα και το κάθε άλλο παρά ευοίωνο μέλλον που προδιαγράφεται. Παράλληλα τόνισε την ανάγκη για τη δημιουργία ενός κοινωνικού – πολιτικού μετώπου, στο οποίο – σύμφωνα με πληροφορίες του ιδίου – έχουν εκφράσει τη θέληση να συμμετάσχουν ο Μανώλης Γλέζος, ο Αλέκος Αλαβάνος, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, όπως επίσης και άλλες δυνάμεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και πατριωτικές δυνάμεις.

 

Ενότητα

Όπως, μάλιστα, σημείωσε ο κ. Λαπαβίτσας, είναι απαραίτητη η ενότητα των δυνάμεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, «για να διαμορφωθεί μια ρεαλιστική και διαφορετική πρόταση εξουσίας για τη χώρα. Υπάρχει προοπτική για ένα τέτοιο εγχείρημα και το παλεύουμε».

 

«Πρώτα δημόσιες επενδύσεις, για να φέρουν ιδιωτικές επενδύσεις»

Ακόμα, ο κ. Λαπαβίτσας υπήρξε κατηγορηματικός στην εν λόγω συζήτηση πάνω στο θέμα των επενδύσεων στη χώρα μας, ξεκαθαρίζοντας ότι «πρώτα θα πρέπει να γίνουν δημόσιες επενδύσεις, οι οποίες θα δώσουν το έναυσμα, για να έρθουν και ιδιωτικές επενδύσεις. Ιδιωτικές επενδύσεις, που θα τονώσουν την καταναλωτική ζήτηση και τη δυνατότητα για ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα».

 

Μείωση πλεονασμάτων

Τέλος, ο Ναουσαίος οικονομολόγος και διδάσκων σε πανεπιστήμιο του Λονδίνου, πρόταξε την ανάγκη για μείωση πλεονασμάτων του 3,5%, για τα οποία – όπως τόνισε - «στραγγαλίζουν την ανάπτυξη της χώρας. Έτσι, ώστε με τη μείωση των πλεονασμάτων να υπάρξει και μείωση της φορολογίας και άρση της λιτότητας, για να... ανασάνει ο ελληνικός λαός».

 

Ρεπορτάζ: Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής