breaking news Νέο

Παράξενες ειδήσεις...

  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...

Γυάλινη εκκλησία σε σχήμα… τακουνιού!

Μία γιγαντιαία γυάλινη εκκλησία, ύψους 16 μέτρων, σε σχήμα γυναικείας γόβας, περίπου σαν αυτή που έχασε η… Σταχτοπούτα στο πασίγνωστο παραμύθι, κοσμεί την περιοχή του Ocean View Park της πόλης Budai στην Ταϊβάν. Δυστυχώς, η γυάλινη εκκλησία σε σχήμα γυναικείας γόβας ήταν ο τρόπος που σκέφθηκαν οι εμπνευστές της, για να προσελκύσουν στον οίκο του Θεού περισσότερες γυναίκες.

Η εκκλησία «κοσμεί» την περιοχή του Ocean View Park της πόλης Budai στην Ταϊβάν από το Φεβρουάριο του 2016 και είναι φτιαγμένη από 320 φιμέ υαλοπίνακες.

Μάλιστα, η «περίφημη» εκκλησία κόστισε, ούτε λίγο ούτε πολύ, 23 εκατομμύρια δολάρια!

Το μόνο, ίσως, παρήγορο στοιχείο της όλης υπόθεσης, από θρησκευτικής πλευράς, είναι το γεγονός ότι, σύμφωνα πάντα με το μάνατζερ της εταιρείας, η οποία κατασκεύασε την εκκλησία, δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για κυριακάτικες λειτουργίες, αλλά μόνο για γαμήλιες τελετές και φωτογραφήσεις για… νύφες!

Aκόμα δεν έχει ανακοινωθεί ποιά θρησκευτική ομάδα βρίσκεται πίσω από την κατασκευή, είναι όμως σίγουρο πως μιλάμε για κάποιο ναό.

Πάντως το σχήμα παπουτσιού για το ναό είναι εμπνευσμένο από την τοπική ιστορία. Σύμφωνα με αξιωματούχους, στη δεκαετία του 1960, μία 24χρονη κοπέλα έπασχε από τη νόσο Μπλάκφουτ και έπρεπε να ακρωτηριαστεί και στα δύο της πόδια. Έτσι, αναγκάστηκε να ακυρώσει το γάμο της, να μείνει ανύπαντρη και να περάσει το υπόλοιπο της ζωής της μέσα σε μία εκκλησία. Έτσι, το τακούνι έχει στόχο να τιμήσει τη μνήμη της…

*****

Ψαράς κοίταξε στη θάλασσα και αυτό που αντίκρισε δεν ήταν κούκλα!

Δεν πίστευε στα μάτια του ένας ψαράς στη Νέα Ζηλανδία, όταν είδε κάτι που έμοιαζε με κούκλα να επιπλέει στη θάλασσα, γράφουν οι τοπικές εφημερίδες.

«Νόμιζα ότι ήταν κούκλα», είπε ο Γκας Χατ αναφερόμενος σε ένα αγοράκι 1,5 έτους, που επέπλεε στο νερό. Μιλώντας στην εφημερίδα Whakatane Beacon, περιέγραψε αυτό που έγινε την 26η Οκτωβρίου κοντά σε παραλία της Ακτής Πλέντι, στο Βόρειο Νησί, την ώρα που ετοιμαζόταν να αρχίσει το ψάρεμα.

«Άπλωσα τα χέρια μου, το έπιασα από το μπράτσο και ακόμη και εκείνη την ώρα, πίστευα ότι ήταν μια κούκλα», διηγήθηκε. «Το πρόσωπό του ήταν σαν από πορσελάνη, με τα κοντά μαλλάκια του απλωμένα πάνω στο πρόσωπό του, αλλά έβγαλε μια κραυγούλα και είπα «Ω Θεέ μου, είναι ένα μωρό και είναι ζωντανό».

Το μωρό είχε ξεφύγει από την προσοχή των γονιών του, που είχαν κατασκηνώσει σε κάμπινγκ κοντά στη θάλασσα. Αφού άνοιξε τη σκηνή, την ώρα που οι γονείς του κοιμόντουσαν, έφυγε προς τη θάλασσα, όπου το παρέσυρε το ρεύμα.

Ο Χατ είχε αποφασίσει εκείνη την ημέρα να ψαρέψει καμιά εκατοστή μέτρα πιο μακριά από εκεί που ψαρεύει συνήθως.

«Επέπλεε κανονικά. Αν δεν ήμουνα εκεί ή είχα πάει ένα λεπτό αργότερα, δεν θα το είχα δει», συνέχισε ο ψαράς. «Ήταν πολύ τυχερό, δεν ήταν η ώρα του να φύγει», πρόσθεσε.

Όταν ενημερώθηκαν οι γονείς του μικρού, έτρεξαν στην υποδοχή της κατασκήνωσης. Η μητέρα του, η Τζέσικα Γουάιτ, εξήγησε στο site Stuff, ότι ο γιος της «είχε μελανιάσει, ήταν παγωμένος και φαινόταν πιο μικρός απ’ ό,τι συνήθως».

Ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης, που είναι επιφορτισμένη με την προώθηση της ασφάλειας στα ποτάμια, τις λίμνες και τις παραλίες, Water Safety New Zealand, δήλωσε στο AFP ότι πρόκειται «περισσότερο για θαύμα» και κάλεσε τους γονείς να επαγρυπνούν.

Το 2017, επτά παιδιά προσχολικής ηλικίας πνίγηκαν, όπως και τρία παιδιά κάτω των πέντε ετών από την αρχή της φετινής χρονιάς. «Χρειάζεται λιγότερο από ένα λεπτό, για να πνιγεί ένα παιδί», προειδοποίησε. Η ασφάλεια των μικρών «απαιτεί την προσοχή των ενηλίκων ανά πάσα ώρα και στιγμή».

*****

Κινδυνεύεις με τροφική δηλητηρίαση; Google it!

Ποιο εστιατόριο θα ήταν καλό να αποφύγει κανείς, επειδή υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες να πάθει τροφική δηλητηρίαση; Ένα νέο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης, που ανέπτυξαν ερευνητές της Google, έχει την απάντηση. Το «έξυπνο» σύστημα αναλύει τις έρευνες των χρηστών στη μηχανή αναζήτησης της Google, οι οποίες έχουν σχέση με τροφική δηλητηρίαση (π.χ. «στομαχόπονος», «διάρροια» κ.α.). Στη συνέχεια χρησιμοποιεί το γεωεντοπισμό GPS στις συσκευές των κινητών τηλεφώνων των χρηστών, για να συσχετίσει τα στοιχεία και να εντοπίσει τους μη ασφαλείς χώρους εστίασης, όπου είναι πιθανότερο να δηλητηριαστεί κανείς.

Οι ερευνητές της Google και της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, με επικεφαλής τον καθηγητή Ασίς Τζα, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό ψηφιακής ιατρικής «npj Digital Medicine», δοκίμασαν το νέο «έξυπνο» σύστημα μηχανικής μάθησης στο Σικάγο και στο Λας Βέγκας.

Διαπιστώθηκε ότι το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης μπορούσε να εντοπίσει μεγαλύτερο ποσοστό δυνητικά επικίνδυνων εστιατορίων (52,3%), από ό,τι αν βασιζόταν κανείς στα παράπονα άλλων καταναλωτών (39,4%) ή στους ελέγχους ρουτίνας των αρμόδιων υπηρεσιών (μόνο 22,7%).

«Οι τροφικές δηλητηριάσεις είναι συχνές, δαπανηρές και στέλνουν χιλιάδες ανθρώπους στα επείγοντα των νοσοκομείων κάθε χρόνο. Η νέα τεχνική που αναπτύχθηκε από τη Google, μπορεί να βοηθήσει τα εστιατόρια και τις τοπικές υπηρεσίες υγείας, να βρίσκουν πιο γρήγορα τις πηγές των προβλημάτων, προτού εξελιχθούν σε μεγαλύτερα προβλήματα δημόσιας υγείας», δήλωσε ο δρ Τζα, διευθυντής του Ινστιτούτου Παγκόσμιας Υγείας του Χάρβαρντ.

Είναι αξιοσημείωτο ότι σε αρκετές περιπτώσεις που εντόπισε το σύστημα (38%), το εστιατόριο που πιθανότατα ήταν υπεύθυνο για την τροφική δηλητηρίαση, δεν ήταν το πιο πρόσφατο, που είχε επισκεφθεί ο χρήστης, ο οποίος έκανε σχετικές αναζητήσεις στη Google.

Οι ερευνητές ανέφεραν ότι αυτό είναι σημαντικό, επειδή -όπως έχουν δείξει άλλες μελέτες- οι άνθρωποι τείνουν να κατηγορούν, συχνά άδικα, το τελευταίο εστιατόριο που επισκέφθηκαν, ενώ στην πραγματικότητα ένοχο μπορεί να είναι π.χ. το προτελευταίο. Οι τροφικές δηλητηριάσεις ορισμένες φορές χρειάζονται 48 ώρες ή ακόμη περισσότερο, για να εκδηλώσουν κάποια αισθητά συμπτώματα, συνεπώς ο καταναλωτής μπορεί να λανθασμένα να πιστέψει ότι φταίει το τελευταίο εστιατόριο που είχε επισκεφθεί.

«Με τη νέα αυτή μελέτη, έχουμε απλώς γρατζουνίσει την επιφάνεια αυτού που είναι δυνατό στο νέο πεδίο της επιδημιολογίας μηχανικής μάθησης. Μπορούμε πλέον να χρησιμοποιήσουμε online δεδομένα, για να κάνουμε επιδημιολογικές παρατηρήσεις σε σχεδόν πραγματικό χρόνο, πράγμα που δίνει νέες δυνατότητες να βελτιώσουμε σημαντικά τη δημόσια υγεία με τρόπο έγκαιρο και όχι δαπανηρό», δήλωσε ο ερευνητής της Google Εβγκένι Γαβρίλοβιτς.


Ψαράς κοίταξε στη θάλασσα και αυτό που αντίκρισε δεν ήταν κούκλα!
Google

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής