breaking news Νέο

"Ο Δήμος Βέροιας σε απόγνωση : με τα αδέσποτα και με τον εαυτό του" -Ανοιχτή επιστολή-κάλεσμα της Δ. Παπαγιαννούλη

Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες

Η παρούσα επιστολή γράφτηκε με αφορμή τη  δημοσίευση άρθρου του «Φιλοζωϊκού Ομίλου Βέροιας» με τίτλο, «Τηρεί το Νόμο ο Δήμος Βέροιας;», στις 19/07/2018 στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ και στο www.imerisia-ver.gr. Σε αυτή την αφορμή προστέθηκε και το άρθρο-καταπέλτης για το κυνοκομείο Σπάρτης με τίτλο, «Γι’αυτές τις εικόνες ευθύνονται δίποδα ζώα...», στις 2/11/2018 στην Εφημερίδα των Συντακτών .

Το άρθρο των Συντακτών αναφέρει: «σε εκατοντάδες κυνοκομεία στη χώρα υπάρχουν σκηνές φρίκης που σοκάρουν».

Μετά από δυναμικές ενέργειες Φιλοζωϊκών Σωματείων και φιλόζωων πολιτών βρίσκεται στο εδώλιο ο Δήμαρχος Σπάρτης και ενημερώθηκαν ο πρωθυπουργός και όλοι οι αρμόδιοι φορείς εντός  και εκτός της χώρας.

Η παρούσα επιστολή απευθύνεται σε όλους εσάς τους απλούς συμπολίτες μας, που τέτοια  εγκλήματα πληγώνουν βάναυσα  την ανθρωπιά, τον πολιτισμό, την κληρονομιά που θα αφήσουμε στα παιδιά μας. Φρονούμε ότι δεν είναι μακριά η ώρα που τέτοιες σκηνές φρίκης θα περιμένουν και τους ανθρώπους!  

Σας καλούμε, χωρίς καμία προεκλογική σκοπιμότητα, να διεκδικήσουμε όλοι μαζί την ανθρωπιά μας, πίσω. Να ξαναθυμηθούμε την ιδιότητα του υπεύθυνου και του συνυπεύθυνου πολίτη για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας και στο κυνοκομείο της. Να αναλογισθούμε τα τόσα σημαντικά που μας ενώνουν. Μόνο έτσι θα καταφέρουμε, όλοι μαζί, να κατακτήσουμε την ποιοτική μας  καθημερινότητα. Σας καλούμε να επαγρυπνούμε για μια πόλη μ’ ένα Δήμο που θα εξασφαλίζει την ευζωΐα τόσο στους πολίτες όσο και στα ζώα!

Η αγνή φιλοζωία δεν έχει ούτε πολιτική  ούτε κοινωνική σφραγίδα και έτσι πρέπει να παραμείνει. Είναι μια ισορροπία, μια στάση ζωής που εκφράζει το φυσιολογικό άνθρωπο κι όπου όλοι χωράμε σ’αυτήν. Είναι ένας τρόπος να βλέπουμε τον κόσμο μέσα από την ειλικρινή αγάπη και την έκφρασή της. Όσοι γνωρίζουμε τα ζώα εκτιμούμε και τη σχέση μας με τους ανθρώπους πολύ πιο ουσιαστικά. Τους σεβόμαστε, ανοιγόμαστε συναισθηματικά σ’ αυτούς  και αυτό είναι μία μοναδική συνθήκη που όλοι αποζητάμε στη ζωή μας.

Όσοι απλοί πολίτες ήμασταν παρόντες στις συνεδριάσεις των δύο τελευταίων πενταμελών  επιτροπών του Δήμου Βέροιας για τα αδέσποτα, όπου συζητήθηκαν μεταξύ άλλων ΕΙΚΟΣΙ ΘΑΝΑΤΟΙ ΑΘΩΩΝ ΖΩΩΝ ΑΠΟ ΦΟΛΕΣ τον τελευταίο μήνα μέσα στην πόλη αλλά και ΑΡΚΕΤΕΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙΣ, αποκομίσαμε εικόνες απόγνωσης από τη στάση των υπευθύνων. Διαπιστώσαμε και πάλι ότι ο Δήμος δεν εφαρμόζει στο ελάχιστο το Νόμο και, δυστυχώς, κρατάει τις  φιλοζωϊκές σε τεράστια απόσταση αντί να συνεργάζεται. Και το κοινό φιλοζωϊκό αίσθημα που υπάρχει έμφυτο στον άνθρωπο και στους περισσότερους από μας, πού βρίσκεται μέσα σε όλο αυτό το επικίνδυνο παιχνίδι των επιτροπών για τα ζώα που κρατάει δεκαετίες;

Πόσα ακόμα αθώα ζώα θα αφήσουμε να θανατωθούν; Για τους πολίτες και για τα παιδιά που βλέπουν να πεθαίνουν από το βασανιστικό θάνατο της φόλας αυτά τα ταλαίπωρα πλάσματα, δίπλα στο σπίτι τους, στη γειτονιά τους, ποιος πρέπει, τώρα, να αναλάβει την ευθύνη, αν όχι ο Δήμος και οι αρμόδιοι φορείς; Ποιος είναι ο ηθικός αυτουργός;

Άφησαν οι «υπεύθυνοι» για χρόνια το πρόβλημα να διογκώνεται, και τώρα, κουρελιάζοντας το Νόμο, δηλώνουν σε απόγνωση και  αποφασίζουν να  εξορίσουν τα ζώα σε χωριά του Δήμου για να τα αποτελειώσουν. Ο μοναδικός λόγος, να ανοίξει ο χώρος της πόλης, προεκλογικά, και σε λίγους μήνες να γίνουν μετεκλογικές αφίξεις και άλλων καταδικασμένων πλασμάτων αφού εγκαταλείπονται και  γεννιούνται ανεξέλεγκτα. Έτσι δημιουργούνται αγέλες που, μοιραία, ενοχλούν. Η συνέχεια είναι γνωστή. Επαναλαμβάνεται το σκηνικό με τις φόλες και τις αποσύρσεις ζώων, που δεν έφταιξαν σε τίποτε. Πρόκειται για τιμωρητικές αποσύρσεις, με μία προφορική καταγγελία, σε κυνοκομεία-κολαστήρια, ερμητικά κλειστά σαν  άσυλα ανιάτων,  και ξανά από την αρχή...

Σε όλο αυτό το σουρεάλ σκηνικό της ντροπής, προστίθεται και το θέμα των επιβαλλόμενων από το Νόμο προστίμων από την Αστυνομία.  Ποτέ κανείς που εγκαταλείπει ζώο και που ασκεί βία δεν πιάστηκε, κανένα πρόστιμο, σχεδόν, δεν επιβλήθηκε! Γιατί, άραγε;

 Γιατί τόσο ο κ. Κορωνάς και ο κ. Παπαδόπουλος είναι, εμμονικά, αντίθετοι στο να ενημερώνουν την ιστοσελίδα του Δήμου για τις ενέργειες που λένε ότι κάνουν για τα αδέσποτα; Μια ιστοσελίδα που κάποιος την ανέλαβε και που για χρόνια περιμένει δικαίωση όπως  τα ζώα κι εμείς.

Δυστυχώς, είναι διαπιστωμένο ότι όταν ένας Δήμος, όπως ο Δήμος μας: 1. δεν ποιεί ο ίδιος, με κανένα τρόπο, φιλοζωϊκή παιδεία για να μάθει και ο δημότης να προστατεύει, να υιοθετεί, να μην εγκαταλείπει και να φροντίζει το ζώο του, 2. δε διαθέτει κανέναν ευαισθητοποιημένο υπεύθυνο για τα ζώα που να συνεργάζεται με τους αρμόδιους φορείς, 3.δεν ενδιαφέρεται για την ποιοτική καθημερινότητα  των δημοτών του αλλά επιδιώκει, σκόπιμα, να τους διχάζει, 4.  Στειρώνει κατά το δοκούν και θυμάται τα ζώα μόνο για  να τα αποσύρει σα σκουπίδια σε αισχρά κυνοκομεία, 5. δεν έχει ιδέα για τα ζώα της περιοχής ευθύνης του γιατί ποτέ δεν έκανε αρχείο, μέχρι σήμερα, τότε...

 προκύπτει ένα επικίνδυνο χάος για τους πολίτες και ένα κολαστήριο για τα ζώα.

Αγαπητοί συνδημότες, ο εκάστοτε Δήμαρχος της πόλης μας και όσοι προαλείφονται για υποψήφιοι οφείλουν να γνωρίζουν ότι: θα είμαστε, όλοι μαζί, απέναντι και εναντίον σε όσους φέρονται σαν ψυχροί διαχειριστές των οικονομικών της πόλης, με αυτοκρατορική συμπεριφορά, αδιαφορώντας για την ευθεία προσβολή του ανθρωπισμού μας. Θα είμαστε απέναντι και εναντίον σε όσους προσχωρούν, πρόθυμα, σε πολιτικές και διοικητικές αυθαιρεσίες ψηφοθηρίας, στοχοποιώντας τον κάθε δημότη που έχει άλλη άποψη από τη δική τους.

 Δε θα συνεχίσουμε να είμαστε συνένοχοι και δε θα δώσουμε, ξανά, την ευκαιρία σε κανέναν που δεν εφαρμόζει το Νόμο να συνεχίσει να εγκληματεί πάνω στα ταλαίπωρα τα ζώα. Γιατί έτσι αδικεί κατάφωρα, εμάς, την ίδια μας την πόλη, δηλητηριάζει τις ζωές μας, βιάζει τις ψυχές των παιδιών μας! 

Δέσποινα Παπαγιαννούλη

εκπαιδευτικός-εκπρόσωπος φιλόζωων πολιτών της περιοχής της Ακρόπολης

Βέροια 6-11-2018


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής