breaking news Νέο

Δάσκαλοι και καθηγητές στην Ημαθία εξέλεξαν τα μέλη για τα υπηρεσιακά τους συμβούλια

Δάσκαλοι και καθηγητές στην Ημαθία εξέλεξαν τα μέλη για τα υπηρεσιακά τους συμβούλια

Κλειστά παρέμειναν τα σχολεία την Τετάρτη στην Ημαθία. Ο λόγος είχε να κάνει με το ότι οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ψήφισαν για την ανάδειξη αιρετών μελών για τα υπηρεσιακά τους συμβούλια ΠΥΣΔΕ – ΠΥΣΠΕ, ΑΠΥΣΔΕ – ΑΠΥΣΠΕ και ΚΥΣΔΕ – ΚΥΣΠΕ.

Σ' ό,τι αφορά στις εκλογές των καθηγητών στην Ημαθία, συμμετείχαν τρεις συνδυασμοί και ένας μεμονωμένος (ΔΑΚΕ, ΣΥΝΕΚ – Συνεργαζόμενες  Εκπαιδευτικές Κινήσεις, ΑΣΕ, Μεμονωμένος υποψήφιος Γιάννης Κεβρεκίδης).

Τις δύο έδρες κατέλαβαν η ΔΑΚΕ με αιρετό τον Παπαδόπουλο Θανάση και αναπληρωτή του το Θεόδωρο Κακαγιάννη και η ΣΥΝΕΚ με αιρετή τη Σαράντη Βαρβάρα και αναπληρώτρια την Καλογερίδου Σοφία.

Στις εκλογές δασκάλων και νηπιαγωγών συμμετείχαν πέντε συνδυασμοί για το ΠΥΣΠΕ Ημαθίας (ΔΑΚΕ, ΔΗΣΥ, ΕΚΕ, ΑΣΕ, Παρέμβαση – Συσπείρωση).

Τις δύο έδρες κατέλαβαν η ΔΑΚΕ με αιρετό το Χαιριστανίδη Λευτέρη (ο οποίος ήταν και πριν) με αναπληρωτή το Σταμάτη Σωτήρη και η ΔΗΣΥ με αιρετή την Απιδοπούλου Σοφία και αναπληρωτή της τον Πετανίδη Δημήτριο.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η συμμετοχή ξεπέρασε το 95% σε όλα τα σχολεία, ενώ φέτος λειτούργησαν και δύο σχολεία για τις ανάγκες της εκλογικής διαδικασίας σε Νάουσα και Αλεξάνδρεια. Η δε θητεία των εκλεγμένων αιρετών μελών στα υπηρεσιακά τους συμβούλια είναι διετής.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής