breaking news Νέο

Α’ κατηγορία της ΕΠΣ Ημαθίας : Στον απόηχο της 8ης αγωνιστικής

Α’ κατηγορία της ΕΠΣ Ημαθίας : Στον απόηχο της 8ης αγωνιστικής

Δύο περίπου μήνες μετά την έναρξη του πρωταθλήματος και στην Α’ κατηγορία της Ενωσης μας έχουν ξεχωρίσει οι ομάδες που θα διεκδικήσουν την είσοδό τους στην τετράδα των πλεϊ οφ και την διεκδίκηση του φετινού τίτλου.

Εκπλήξεις όσον αφορά την κατάταξη των ομάδων στις πρώτες πέντε θέσεις του βαθμολογικού πίνακα μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν και οι οκτώ πρώτες αγωνιστικές επαληθεύουν τις προβλέψεις που είχαν γίνει πριν την πρεμιέρα.

Αν κάπου όμως πρέπει να σταθούμε είναι η πορεία του νεοφώτιστου στην Α’ κατηγορία Αγρ. Αστέρα Πλατέος που ξεπερνά κάθε αισιόδοξη πρόβλεψη και στην αντίπερα όχθη η απουσία τουλάχιστον μέχρι στιγμής, από το γκρουπ των διεκδικητών του τίτλου του Μ. Αλεξάνδρου Αγίας Μαρίνας, που πραγματοποίησε τις περισσότερες σε αριθμό μεταγραφές την περίοδο του καλοκαιριού.

Είναι και ο ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας που παρά την αφαίμαξη πρωτοκλασάτων ποδοσφαιριστών του δείχνει να αντέχει και να φιγουράρει μεταξύ των ομάδων που μέσω των πλεϊ οφ θα διεκδικήσουν τον φετινό τίτλο.

Οι “μαυρόασπροι” της Αλεξάνδρειας λόγω ονόματος υποστηρίζουν κάποιοι αντέχοντας στις πιέσεις.

Στις ομάδες που έχουν για στόχο την παραμονή τους δίχως περιπέτειες (πλεϊ αουτ), στην κατηγορία, παρατηρείται μια αξιοζήλευτη συνέπεια όσον αφορά τις αρχικές προβλέψεις αλλά και της δυναμικής του ρόστερ που διαθέτουν δίχως βέβαια και από δω να λείπουν οι εκπλήξεις θετικές και αρνητικές.

Οπως ο Εθνικός Κλειδίου, που τις πρώτες πεντε αγωνιστικές έχασε μέσα - έξω με κατεβασμένα σχεδόν τα χέρια, δέχθηκε 19 γκολ και σημείωσε μόλις 4 και τις δύο τελευταίες με αντιπάλους θεωρητικά καλύτερους από αυτόν πέτυχε ισάριθμες νίκες δέχθηκε μόλις ένα τέρμα και πέτυχε τρια!!

Είναι και η αγωνιστική συμπεριφορά του ΑΟ Μαρίνας που ενω έχασε τα τρία πρώτα εντός έδρας παιχνίδια του από αντιπάλους που βρίσκονται εκτός της τετράδας των πλεϊ οφ και μάλιστα δίχως να καταφέρει σε κανένα από αυτά να σκοράρει (0-3 από την Επισκοπή, 0-1 από τον Κοπανό και 0-3 από το Μακροχώρι) στη συνέχεια παίζει με την Νάουσα που είχε το απόλυτο και την υποχρεώνει στην πρώτη φετινή απώλεια βαθμών!!

Είναι και το Μακροχώρι που με μισή σχεδόν ομάδα βάζει στοπ στον ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας (ισοπαλία 1-1) και στη συνέχεια χάνει στην έδρα του από τον άποντο μέχρι εκεινη τη στιγμή Εθνικό Κλειδίου.

Είναι το Μακροχώρι και η Μαρίνα που τις πρώτες οκτώ αγωνιστικές έχουν πάρει μόλις από έναν βαθμό στην έδρα τους και μάλιστα με αντιπάλους που διεκδικούν τον φετινό τίτλο του πρωταθλητή τον ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας και την Νάουσα και ομως δεν βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πινακα αφού έχουν δυσανάλογη συγκομιδή μακριά από το γήπεδό τους.

Το Μακροχώρι συγκεκριμένα ναι μεν πήρε έναν μόλις βαθμό στο γήπεδό του (ισοπαλία 1-1 με τον ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας) αλλά έφερε 7 από τα εκτός έδρας παιχνίδια του (2 νίκες και 1 ισοπαλία).

Από την δική του πλευρά ο ΑΟ Μαρίνας επισης πήρε μόλις έναν βαθμό στο γήπεδό του (ισοπαλία 1-1 με τη Νάουσα) όμως έφερε 6 από τους εκτός έδρας αγώνες που έχει δώσει μέχρι σήμερα (2 νίκες).

Αυτές οι μικροεκπλήξεις αποτελούν και το αλατοπίπερο της σούπας που μας προσφέρουν τα τελευταία χρόνια τα πρωταθλήματα της Ένωσης μας.

Κατά τα άλλα ο χαρακτηρισμός πρωτάθλημα δυο ταχυτήτων όπως το είχαμε αποκαλέσει πριν την έναρξη του, εξακολουθεί να ισχύει και θα ισχύει οσο θα υπάρχουν ομάδες που πηγαίνουν τρένο στα 3/4 περίπου των αγώνων που δίνουν.

 

Γράφει ο Νίκος Καμπούρης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής