breaking news Νέο

Εντείνονται οι έλεγχοι της Δ.Α. Βέροιας για την αποτροπή ρίψης βοθρολυμμάτων σε τσιμενταύλακες

Εντείνονται οι έλεγχοι της Δ.Α. Βέροιας για την αποτροπή ρίψης βοθρολυμμάτων σε τσιμενταύλακες

Μέχρι τώρα η Δημοτική Αστυνομία Βέροιας έχει προβεί σε ουκ ολίγες ενημερώσεις, είτε μέσω του τοπικού τύπου, είτε χέρι – χέρι με ειδοποιητήριο, των κατοίκων των Δημοτικών Διαμερισμάτων και των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου, σε μια προσπάθεια αποτροπής αυτής της νεοελληνικής «εξυπνοτακτικής» πρακτικής, της ρίψης βοθρολυμμάτων και νερών από τις κουζίνες των σπιτιών τους σε παρακείμενους τσιμενταύλακες, συμβάλλοντας έτσι στη δημιουργία μιας δύσοσμης κατάστασης και στην ανάπτυξη «φιλικού περιβάλλοντος» για τα κουνούπια.

Τώρα, και έχοντας μεσολαβήσει ένα διάστημα προθεσμίας προς συμμόρφωση των παραβατών, η Δημοτική Αστυνομία Βέροιας επανέρχεται πιο δυναμικά πάνω στο εν λόγω ζήτημα, μιας και είναι έτοιμη να προβεί σ' έναν πιο ενδελεχή έλεγχο στους τσιμενταύλακες των Δημοτικών Διαμερισμάτων και των τοπικών Κοινοτήτων, ο οποίος στην περίπτωση που αναδείξει παραβάτες, αυτόματα θα επιβληθούν πρόστιμα σ' αυτούς. Μάλιστα, στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε ότι ήδη σε ελέγχους που έγιναν το προηγούμενο διάστημα στο Διαβατό και στη Ν. Νικομήδεια, διαπιστώθηκαν παραβάσεις, οι οποίες και επέφεραν πρόστιμα στους ρυπαντές.

«Είναι μία κατάσταση που θα πρέπει να αλλάξει χρόνο με το χρόνο και έγκειται καθαρά στην αλλαγή νοοτροπίας και στη συνείδηση των δημοτών αυτών των περιοχών. Όμως δυστυχώς δεν είναι και τόσο εύκολο κάτι τέτοιο, πράγμα που μας εξαναγκάζει να οδηγούμαστε στο μέτρο της επιβολής προστίμου στους παραβάτες, όπως προβλέπει ο κανονισμός καθαριότητας του Δήμου Βέροιας και ο Ποινικός Κώδικας. Μέτρο που, όπως έχει αποδειχθεί στις περισσότερες των περιπτώσεων, λειτουργεί κατασταλτικά, έχοντας προηγηθεί αναγκαία ενημέρωση και σύσταση για το ζήτημα αυτό», τόνισαν στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ» οι υπεύθυνοι της Δημοτικής Αστυνομίας Βέροιας, ενώ για οποιαδήποτε διευκρίνηση οι δημότες αυτών των περιοχών μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο: 2331350610.

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής