breaking news Νέο

Ο Φίλιππος γνώρισε την ήττα εντός έδρας από τον Δούκα (20-24)

Ο Φίλιππος γνώρισε την ήττα εντός έδρας από τον Δούκα (20-24)

Το να προσπαθείς δεν λέει τίποτα, γιατί πρέπει να έχει και αντίκρυσμα. Αυτό ακριβώς ισχύει και για τον Φίλιππο που απέναντι στον ΑΣΕ Δούκα, το Σάββατο το απόγευμα στο “Δημήτριος Βικέλας”, με την αγωνιστική του εικόνα έδειξε ότι ή ταν σε θέση να διεκδικήσει ένα καλό αποτέλεσμα. Ομως κάτι τέτοιο τελικά δεν κατέστη ευκταίο και οι “ερυθρόλευκοι” της Βέροιας να υποστούν την ήττα με 20-24, την τέταρτη σε σύνολο 6 αγωνιστικών.

Ενα αποτέλεσμα που σαφώς δεν φέρνει την καταστροφή (αν αναλογισθεί κανείς το ρόστερ της φετινής ομάδας), αλλά δημιουργεί την ανάγκη όμως να παρθούν θετικά αποτελέσματα, που θα κρατήσουν τους άλλοτε πρωταθλητές και κυπελλούχος Ελλάδας σε μια βαθμολογική θεση που θα τους επιτρέψει να κινούνται καλύτερα με την προοπτική η παραμονή στην κατηγορία να μην κατασθεί μια... περιπετειώδης ιστορία!

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Φίλιππος καθοδηγούμενος από τον Τόλη Ντέλλα, από την στιγμή που ο νέος τεχνικός της ομάδας Ευθύμης Πιπελίδης δεν κατάφερε να κάνει ούτε μια προπόνηση μέσα στην προηγούμενη εβδομάδα, παρουσιάστηκε ανταγωνιστικός κόντρα στην ομάδα των Εκπαιδευτηρίων της Αθήνας στο πρώτο μέρος (έχοντας τις λύσεις επιθετικά και την καλή αμυντική συμπεριφορά), με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ και το 30λεπτο να ολοκληρώνεται με οριακό προβάδισμα των φιλοξενουμένων (11-12).

Στο ξεκίνημα της επανάληψης ο Φίλιππος δεν μπήκε καλά στο παιχνίδι, με τον Δούκα να παίρνει την διαφορά στο σκορ με το 12-17 να γράφεται στο 41’. Η εξέλιξη αυτή στο σκορ δεν έδειξε να πτοεί τους γηπεδούχους. Τουναντίον. Μπόρεσαν σ’ εναν βαθμό να καλύψουν την διαφορά με το 16-18 να εμφανίζεται στο ηλεκτρονικό ταμπλό, πλην όμως η αντεπίθεση τους δεν είχε διάρκεια στην συνέχεια. Ο Δούκας με δυο απανωτά τέρματα έφερε το σκορ στο 16-20 και κάπου εκει να θέτει και ένα “στοπ” σε κάποια φιλόδοξη σκέψη του αντιπάλου του.

Και αυτό γιατί, παρ’ οτι ο Φίλιππος στο έκτο και τελευταίο δεκάλεπτο πρόταξε σαν μια λύση σωτηρίας την προωθημένη άμυνα ασκώντας περισσότερο πίεση στον Δούκα, ο αθηναϊκός σύλλογος είχε τον τρόπο να σκοράρει, ποντάροντας κυρίως στο... δολοφονικό χέρι του Μωραϊτη, να συντηρήσει το προβάδισμα του και να πάρει τη νίκη στο τέλος με 20-24.

«Συγχαρητήρια στην ομάδα του Δούκα. Ηταν πιο συγκεντρωμένοι και αποτελεσματικοι στα κρίσιμα σημεία του αγώνα και πήρε τη νίκη. Συγχαρητήρια και στους παίκτες μου. Δεν μπορώ να πω οτι δεν παλαίψαμε... Από Δευτέρα (σ.σ. χθες) πρέπει να συνεχίσουμε τη δουλειά για να γυρίσουμε ξανά σε θετικα αποτελέσματα» τόνισε στις δηλώσεις του μετά το ματς ο Θάνος Κωστακίδης, απο πλευράς Φιλίππου.

Οι λεπτομέρειες του αγώνα: 1-1, 2-4, 5-6, 8-8, 10-11, 11-12 (ημ), 12-15, 12-16, 14-17, 16-18, 18-21, 20-24

Φίλιππος (Ντέλλας): Τζίμπουλας, Ταραμονλής, Πανελίδης, Τσούλος, Χαραλαμπίδης, 1 , Καλιαρίδης, Παπαγιάννης 1, Τσαμουρίδης 2, Τριανταφυλλίδης 6, Κωστακίδης 1, Αποστολίδης 3, Κουκουτσίδης 2, Δάσκαλος, Κορωνάς, Παπαδόπουλος 4, Φιλόσογλου.

ΑΣΕ Δούκα (Μπούνας): Μωραΐτης 7, Τόμπρος, Παπαπούλιος 1, Αϊβαλιώτης, Πολύδωρος 1, Κολλύρης Ν. 1, Μπραουδάκης, Ταουσάνης 3, Ντούνης 6, Σαμαράς, Λιόλιος 2, Ζιβούλοβιτς 1, Τζανιδάκης, Τσακούλης, Κολλύρης Π., Κεδέρης 3.

Διαιτητές: Νάσκος – Χαρίτσος. Δίλεπτα: 3-5. Πέναλτι: 0/0 – 1/1

 

Στιγμές

• Πριν την έναρξη του αγώνα τηρήθηκε ενος λεπτού σιγή στη μνήμη του πρόσφατα αποβιόσαντος Χρήστου Καψάλη.

• Από την κερκίδα παρακολούθησε το ματς ο νέος τεχνικός του Φιλίππου Ευθύμης Πιπελίδης, ο οποίος στο τέλος συνοδευόμενος από τον Τόλη Ντέλλα μετέβη στα αποδυτήρια και είχε την πρώτη του επαφή με τους παικτες της νέας του ομάδας, βάζοντας χθες για πρώτη φορά τα ρούχα της... δουλειάς και ξεκινώντας το έργο της δικής του προπονητικής παρουσίας στον ιστορικό σύλλογο.

• Παρών στο παιχνίδι και ο μεγάλος άτυχος της χρονιάς Τάσος Τριανταφυλλίδης.

• Ιδιαίτερα εκνευρισμένος έδειχνε ο Στηβ Παπαδόπουλος από την εκβαση που είχε το ματς, φεύγοντας... σφαίρα για τα αποδυτήρια.

• Η διεξαγωγή του αγώνα στο “Δημήτριος Βικέλας” και όχι στην φυσική έδρα του Φιλίππου, στο Φιλίππειο, μπέρδεψε αρκετούς, οι οποίοι έφθασαν λιγο καθυστερημένα στον αγώνα.

 

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής