breaking news Νέο

ΒΕΡΟΙΑ: Νίκησε και βλέπει κορυφή

ΒΕΡΟΙΑ: Νίκησε και βλέπει κορυφή

Την πρώτη εκτός έδρας φετινή της νίκη για το πρωτάθλημα πήρε την Κυριακή το απόγευμα η ΒΕΡΟΙΑ κερδίζοντας στο Δημοτικό Στάδιο της Έδεσσας τον Εδεσσαϊκό με 1-0 και μπηκε σε τροχιά κορυφής αφού πλεον απέχει μόλις μια νίκη (τρεις βαθμούς) από την πρώτη θέση στην οποία βρίσκεται ο Άρης Παλαιοχωρίου.

Η ΒΕΡΟΙΑ μετά το παιχνίδι της περασμένης Κυριακής με αντίπαλο τον Μελιτέα Μελίτης πραγματοποίησε προχθές μια ακόμη πειστική εμφάνιση την οποία συγχρόνως συνδύασε με την πρώτη, όπως ήδη αναφέραμε φετινή της εκτός έδρας νίκη.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει απαραίτητα, οτι εξάντλησε και τα περιθώρια βελτίωσης  της αγωνιστικής της εικόνα.

Περαιτέρω περιθώρια βελτίωσης για την σημερινή αγωνιστική κατάσταση με βάση το ρόστερ που διαθέτει υπάρχουν και μάλιστα κατά την άποψη μας μεγάλα και πιστεύουμε οτι αυτά θα καλυφθούν σταδιακά στη συνέχεια του πρωταθλήματος.

 

Η ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Οι δυο ομάδες μπήκαν επιφυλακτικά στον αγώνα δίνοντας μεγαλύτερη βαρύτητα στην αμυντική τους λειτουργία αφού καμία από τις δυο δεν ήθελε να βρεθεί πίσω στο σκορ.

Ετσι το πρώτο ημίχρονο εκτός απο κάποιες προσωπικές μονομαχίες κυρίως στο κέντρο του γηπέδου και δυο όλες και όλες επικίνδυνες φάσεις στα αντίπαλα καρέ - μια για κάθε ομάδα - δεν είχε κάτι το ενδιαφέρον.

Στο 20’ συγκεκριμένα ο Ταουσάνης εκτέλεσε από καλή θέση για γκολ ένα φάουλ για τον Εδεσσαϊκό με την μπάλα να φεύγει ελάχιστα αουτ ενω στο 40’ η ΒΕΡΟΙΑ απάντησε στην ευκαιρία αυτή των γηπεδούχων με ένα σουτ του Βεργώνη που απέκρουσε δύσκολα σε κορνερ ο Σοϊλεμεζογλου.

Στην επανάληψη ομως το παιχνίδι άνοιξε και απέκτησε ρυθμό με τις δύο ομάδες και κυρίως την ΒΕΡΟΙΑ που ηταν καλύτερη να δημιουργούν αρκετές φάσεις για γκολ.

Με το καλημέρα στο δεύτερο ημίχρονο (48’) ο Σκαθαρούδης βγήκε απέναντι από τον τερματοφύλακα του Εδεσσαϊκού τον πλάσαρε με τον Σοϊλεμέζογλου όμως να αποκρούει σωτήρια.

Η ΒΕΡΟΙΑ που συνέχισε να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο είχε δύο ακόμη καλές στιγμές πριν πετύχει το γκολ που της έδωσε την νίκη και τους τρεις βαθμούς.

Στο 65’ συγκεκριμένα ο Καράμπελας που είχε μπει αλλαγή πριν έξι λεπτά έβγαλε την σέντρα με τον Κανούλα να πιάνει την κεφαλιά και την μπάλα να φεύγει ελάχιστα αουτ.

Προηγουμένως στο 50’ ηταν ο Βεργώνης που ύστερα από την σέντρα του Τσικόπουλου έκανε την κεφαλιά από ευνοϊκή θέση για γκολ με την μπάλα να μην βρίσκει στόχο.

Τελικά η ανωτερότητα της ΒΕΡΟΙΑΣ έδωσε καρπούς στο 78’, ύστερα από συνεργασία δυο παικτών που ήρθαν στην ομάδα την τελευταία στιγμή της μεταγραφικής περιόδου και που είχαν μπει στον αγώνα αλλαγή λίγα λεπτά νωρίτερα.

Ο Χαντζάρας έβγαλε από αριστερά την σέντρα με τον Καράμπελα να κατεβάζει ωραία την μπάλα μεσα στην περιοχή της γηπεδούχου ομάδας και με συρτό σουτ να την στέλνει στα δίχτυα της εστίας του Εδεσσαϊκού γράφοντας το 0-1 που έμελε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα.

Στο 85’ ο Καράμπελας έφυγε στην αντεπίθεση μόνος του με τον τερματοφύλακα του Εδεσσαϊκού να αντιλαμβάνεται τον κίνδυνο για την εστία του και να βγαίνει εκτός περιοχής για να αποσοβήσει τον κίνδυνο. Ο παίκτης της ΒΕΡΟΙΑΣ έκανε το πλασέ με τον Σοϊμέζογλου που δεν είχε αλλη επιλογή να αποκρούει την μπάλα με τα χέρια εκτός της περιοχής του και να αντικρύζει την κόκκινη κάρτα του διαιτητή. Ο Εδεσσαϊκός που είχε ήδη πραγματοποιήσει και τις τέσσερις αλλαγές του τοποθέτησε για το υπόλοιπο διάστημα κάτω από τα δοκάρια της εστίας του τον οπισθοφύλακα του Χαβατίδη και το παιχνίδι ολοκληρώθηκε δίχως αλλαγή στο σκορ.

 

Η ΒΕΡΟΙΑ

Η ΒΕΡΟΙΑ όπως ήδη αναφέραμε πραγματοποίησε μια ακόμη πειστική εμφάνιση δίχως αυτό να σημαίνει ότι έφθασε στην κορυφή των δυνατοτήτων της. Υπάρχουν ακόμη περιθώρια βελτίωσης που είμαστε σίγουροι οτι σταδιακά θα παρουσιαστούν.

Η νίκη της επί του Εδεσσαϊκού θεωρείται απόλυτα δίκαιη αφού ήταν καλύτερη κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο και μέχρι την επίτευξη του γκολ από τον αντίπαλό της.

 

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Σωστές οι αποφάσεις του Ηπειρώτη διαιτητή κ. Ζαμπαλά όπως και οι υποδείξεις των συνεργατών του Θανασιά και Λιόντου από την ίδια Ενωση.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ: Σοϊλεμέζογλου, Χαβατίδης, Κιόρτσης, Μωϋσίδης (52’ Γκαρακλίδης), Αβραμίδης (46’ Τσουμάγκας), Τούφας, Ντόγος, Παπαγεωργίου, Παπαδημητρίου, Ταουσάνης (69’ Τσάκαλος), Λαφαζανίδης (46’ Κωνσταντινίδης).

ΒΕΡΟΙΑ: Μπλατσιώτης, Μουχάλης, Λεφίδης, Μουρατίδης, Μαραγκός, Μπακάλης, Βεργώνης (84’ Σοφιανίδης), Μπλέτσας (90’ Τσουλχάϊ), Κανούλας, Σκαθαρούδης (59’ Καράμπελας), Τσικόπουλος (55’ Χαντζάρας).


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής