breaking news Νέο

Στους 44 έφτασαν οι νεκροί από τη φωτιά στην Καλιφόρνια

Στους 44 έφτασαν οι νεκροί από τη φωτιά στην Καλιφόρνια

Δεν έχει τέλος η τραγωδία στην Καλιφόρνια με τις φωτιές που καίνε σχεδόν όλη την πολιτεία καθώς οι αρχές εντοπίζουν συνεχώς σορούς θυμάτων σε σπίτια και αυτοκίνητα.

Όπως ανακοίνωσε ο σερίφης της κομητείας Μπιουτ, οι άνδρες του εντόπισαν 13 σορούς αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων σε 44. «Αν έχω καταλάβει σωστά, πρόκειται για την πιο πολύνεκρη δασική πυρκαγιά στην ιστορία της Καλιφόρνιας», είπε ο σερίφης Κόρι Χόνι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

Αρκετές από τις σορούς εντοπίστηκαν δίπλα σε αυτοκίνητα με τις αρχές να εκτιμούν ότι οι νεκροί εγκλωβίστηκαν μέσα στις φλόγες πριν προλάβουν να βρουν καταφύγιο.
 

 

Η τελευταία εκτίμηση για την έκταση της φωτιάς κάνει λογο για 177 τετραγωνικά μίλια με μόνο το 25% αυτών να είναι υπό έλεγχο.

Σε όλη την πολιτεία της Καλιφόρνια έχουν μετακινηθεί 150.000 άνθρωποι με περισσότερους από 8.000 πυροσβέστες να προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο τις φλόγες ενώ σε 228 ανέρχεται ο αριθμός των αγνοουμένων.
 

 

Οι πυροσβέστες εμφανίζονται απαισιόδοξοι για την πορεία της πυρκαγιάς λόγω των ισχυρών ανέμων και του ξηρού κλίματος που αναμένονται μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Η συγκεκριμένη δασική πυρκαγιά θεωρείται επίσης η πιο καταστροφική στην ιστορία της Πολιτείας, αφού απανθράκωσε πάνω από 7.100 σπίτια και άλλα κτίρια, ανάμεσά τους ένα νοσοκομείο, αφότου εκδηλώθηκε, την Πέμπτη, σύμφωνα με αξιωματούχους.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής