breaking news Νέο

Εκπαιδευτική επίσκεψη των «Φίλων του Πολυκεντρικού Μουσείου Αιγών και του Δικτύου του» στους Δελφούς

Εκπαιδευτική επίσκεψη των «Φίλων του Πολυκεντρικού Μουσείου Αιγών και του Δικτύου του» στους Δελφούς

Ο Σύλλογος «Οι Φίλοι του Πολυκεντρικού Μουσείου Αιγών και του Δικτύου του», σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας, σχεδίασε και πραγματοποιεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για ενήλικες «Οι Μακεδόνες και ο Κόσμος». Στόχος του προγράμματος είναι η γνωριμία και εξοικείωση των μελών του, αλλά και του ευρύτερου κοινού, με την καταλυτική παρουσία των Μακεδόνων εκτός του στενού πυρήνα του βασιλείου τους.

Με βάση αυτό, ο Σύλλογος έχει προγραμματίσει για τα μέλη του εκδρομές σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, στις οποίες αρχαιολόγοι της ΕΦΑ Ημαθίας θα εμψυχώνουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με ιδιαίτερη αναφορά στα μνημεία και τα αρχαιολογικά τεκμήρια που μαρτυρούν τη δράση, την επίδραση και τη σημασία των αρχαίων Μακεδόνων στον αρχαίο και σύγχρονο κόσμο.

Για το σκοπό αυτόν, πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία στις 9, 10 και 11 Νοεμβρίου 2018, η πρώτη τριήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη στους Δελφούς, στη διάρκεια της οποίας τα μέλη του Συλλόγου είχαν τη χαρά να ξεναγηθούν από την προϊσταμένη της ΕΦΑ Ημαθίας και μέλος του Συλλόγου, κ. Αγγελική Κοτταρίδη. Η κ. Κοτταρίδη, με το δικό της μοναδικό και εξαιρετικό τρόπο, παρουσίασε γλαφυρά τόσο τη γενικότερη και μοναδική ιστορία του αρχαιολογικού χώρου των Δελφών και του Μουσείου τους, όσο και τη σημαντική παρουσία των Μακεδόνων σε αυτόν.

Η εκπαιδευτική επίσκεψη, που είχε έδρα της το Γαλαξίδι, έδωσε τη δυνατότητα και για μία επίσκεψη στο Ναυτικό Μουσείο Γαλαξιδίου, όπου βρίσκονται εκθέματα που αφορούν στη ναυτική κυρίως ιστορία του τόπου.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής