breaking news Νέο

Τις λεπτομέρειες της αφιερωμένης στη Μαρινέλλα μουσικοχορευτικής εκδήλωσεις παρουσίασε το ΚΕΜΑΕΔ

  • Τις λεπτομέρειες της αφιερωμένης στη Μαρινέλλα μουσικοχορευτικής εκδήλωσεις παρουσίασε το ΚΕΜΑΕΔ
  • Τις λεπτομέρειες της αφιερωμένης στη Μαρινέλλα μουσικοχορευτικής εκδήλωσεις παρουσίασε το ΚΕΜΑΕΔ
  • Τις λεπτομέρειες της αφιερωμένης στη Μαρινέλλα μουσικοχορευτικής εκδήλωσεις παρουσίασε το ΚΕΜΑΕΔ
  • Τις λεπτομέρειες της αφιερωμένης στη Μαρινέλλα μουσικοχορευτικής εκδήλωσεις παρουσίασε το ΚΕΜΑΕΔ
  • Τις λεπτομέρειες της αφιερωμένης στη Μαρινέλλα μουσικοχορευτικής εκδήλωσεις παρουσίασε το ΚΕΜΑΕΔ
  • Τις λεπτομέρειες της αφιερωμένης στη Μαρινέλλα μουσικοχορευτικής εκδήλωσεις παρουσίασε το ΚΕΜΑΕΔ

Στη μεγάλη κυρία του ελληνικού τραγουδιού, τη Μαρινέλλα, είναι αφιερωμένη η φετινή ετήσια μουσικοχορευτική εκδήλωση, που θα πραγματοποιήσει ο Φιλανθρωπικός μη Κερδοσκοπικός Σύλλογος φίλων Κέντρου Μέριμνας ΑμΕΑ Δήμου Βέροιας (ΚΕΜΑΕΔ), τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου, στο Χώρο Τεχνών Βέροιας, στις 7 μ.μ., με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα ΑμΕΑ.

Στη μουσικοχορευτική εκδήλωση, εκτός από τα παιδιά του Κέντρου Μέριμνας, θα πάρουν μέρος η σχολική χορωδία Βέροιας, η Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Βεργίνας «ΑΙΓΕΣ», ο Γιώργος Μπελίρης (πιάνο και τραγούδι), η Στεφανία Κουντουρά και η Μαίρη Κουρουζίδου (τραγούδι), τη, δε, παρουσίαση της εκδήλωσης (όπως και πέρυσι) θα έχουν η Χαρά Κοντού και ο Νίκος Μουρτζίλας. Όσον αφορά στη μουσική επιμέλεια, αυτή θα την έχει η Ελένη Αναγνώστου, ενώ τις χορογραφίες - διδασκαλία χορού η Μελίνα Παπαδοπούλου, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά χθες στις 11.30 π.μ., στην παρουσίαση που έκανε το ΚΕΜΑΕΔ στο χώρο του.

Την εκδήλωση στηρίζουν η ΚΕΠΑ, το ΝΠ ΚΑΠΑ Δ. Βέροιας, ο Ιατρικός Σύλλογος Ημαθίας (ΙΣΗ) και το κατάστημα Hondos Center, που δέχθηκε να είναι χορηγός, τους οποίους και ευχαρίστησε η διευθύντρια του Κέντρου Μέριμνας Μελίνα Δαμιανίδου - Μιχαηλίδου, ενώ, όπως είπε, έχει προσκληθεί στην εκδήλωση και η Μαρινέλλα, πλην όμως δεν έχει απαντήσει ακόμα για το αν θα καταφέρει να δώσει το παρών σ' αυτή.

 

«Τα τραγούδια της Μαρινέλλας καλύπτουν και το παιδαγωγικό και το καλλιτεχνικό μέρος της βραδιάς»

Η κ. Ελένη Αναγνώστου, αφού πρώτα εξήρε το έργο που επιτελεί η Μελίνα Δαμιανίδου στη δομή, σημείωσε ότι «φέτος επιλέξαμε τη Μαρινέλλα, τα τραγούδια της οποίας καλύπτουν και το παιδαγωγικό και το καλλιτεχνικό μέρος της βραδιάς. Το έργο της Μαρινέλλας «Αλβανία» θα το τραγουδήσουν τα παιδιά του Κέντρου Μέριμνας, ενώ τα πιο δύσκολα τραγούδια της μεγάλης κυρίας του ελληνικού τραγουδιού θα τα τραγουδήσουν επαγγελματίες, με τους οποίους και συμπράττει η Ελένη Κουρουζίδου. Στα δε κινηματογραφικά τραγούδια της θα συμμετάσχει το τμήμα χορού, με χορογραφία που ετοίμασε η Μελίνα Παπαδοπούλου». Η ίδια δεν έκρυψε και τη χαρά της για το ότι «τα παιδιά της Μέριμνας βελτιώνονται χρόνο με το χρόνο κι αυτό είναι το μεγάλο κέρδος. Απίστευτο το κέρδος κι αυτό μας κάνει υπερήφανους».

Η Μελίνα Παπαδοπούλου από την πλευρά της τόνισε πως «υπάρχει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη μεταξύ μας, παρουσιάζουν μεγάλη βελτίωση τα παιδιά και ο ενθουσιασμός τους είναι μεγάλος». Και κατέληξε, λέγοντας: «Εμείς ό,τι έχουμε να δείξουμε, θα το δείξουμε πάνω στο σκηνή».

Ο εκ των παρουσιαστών της μουσικοχορευτικής εκδήλωσης του ΚΕΜΑΕΔ, Νίκος Μουρτζίλας, είχε να πει: «Είναι τιμή για μένα να παρουσιάσω για μια ακόμα φορά αυτή την εκδήλωση. Για μένα η χαρά είναι πίσω από τα παρασκήνια. Η χαρά είναι συναίσθημα, που σε γεμίζει με πολύ χρόνο. Είναι η μεγάλη χαρά των παιδιών, που ετοιμάζονται να βγουν στη σκηνή».

 

Η... προβληματική χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και τα... σωτήρια χρήματα του Δήμου Βέροιας!

Κοντά σ' όλα αυτά, η διευθύντρια του Κέντρου Μέριμνας Μελίνα Δαμιανίδου - Μιχαηλίδου δεν άφησε απ΄ έξω και τα προβλήματα, που καλείται να αντιμετωπίσει στα δύσκολα χρόνια που περνάμε., γνωστοποιώντας ότι το ΚΕΜΑΕΔ, ενώ ήταν να λάβει τη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ τον Οκτώβριο, η ημερομηνία μετατέθηκε για το Δεκέμβριο. Και μπροστά σ' αυτή την εξέλιξη - όπως είπε - για να μη χαθούν τα χρήματα, έπρεπε στο δίμηνο που μεσολαβούσε, να έχει προσωπικό με συμβάσεις.

Kάνοντας συνάμα γνωστό πως τα χρήματα γι' αυτό το κόστος καλύφθηκαν από το Δήμο Βέροιας (7.000 ευρώ) και με παρέμβαση του αντιδημάρχου Τουρισμού Βασίλη Λυκοστράτη προσφέρθηκαν άλλες 3.000 ευρώ από το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, τους οποίους και ευχαρίστησε θερμά.

Η κ. Δαμιανίδου όμως δεν έκρυψε την πικρία αλλά και την οργή της, επισημαίνοντας : «Βαρεθήκαμε να επαιτούμε. Και όλα αυτά που λέω, δεν έχουν πολιτική σκοπιμότητα, γιατί πάντα υπήρχαν προβλήματα. Καμιά φορά όμως φθάνουμε στο αμήν. Αν δεν βρίσκαμε τα χρήματα για τις συμβάσεις του διμήνου, θα χάναμε τα χρήματα του ΕΣΠΑ».

Παράλληλα, η κ. Δαμιανίδου αισθάνθηκε την ανάγκη να ευχαριστήσει την Επίτροπο Σοφία Μπεκιάρη για την ευαισθησία που επιδεικνύει σε ζητήματα του Κέντρου Μέριμνας. Επιπλέον, η ίδια μίλησε και για τον εθελοντισμό, όπου και υποχρεώθηκε να εξηγήσει το λόγο, που το ΚΕΜΑΕΔ δεν μπορούσε να καλυφθεί αυτό το δίμηνο με εθελοντές. Όπως είπε, «ο εθελοντισμός στην Ελλάδα είναι παράνομος. Επιστημονικός μας συνεργάτης, που θέλει να προσφέρει εθελοντικά, δεν του επιτράπηκε και κάναμε μία σύμβαση μαζί του. Έτσι, εμείς του βάζουμε στο λογαριασμό τα χρήματα κι αυτός τα επιστρέφει ως δωρεά προς εμάς».

 

7-9 Δεκεμβρίου το φετινό χριστουγεννιάτικο παζάρι του ΚΕΜΑΕΔ

Τέλος, η κ. Δαμιανίδου ενημέρωσε ότι το φετινό χριστουγεννιάτικο παζάρι του Κέντρου Μέριμνας θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 7-9 Δεκεμβρίου, στο ισόγειο του Δημαρχιακού Μεγάρου της Βέροιας. Η αυλαία θα ανοίξει την Παρασκευή το απόγευμα (στις 5) και θα έχει ημερομηνία ολοκλήρωσης την Κυριακή το μεσημέρι.

Όλα όσα θα προσφερθούν στο χριστουγεννιάτικο παζάρι έχουν να κάνουν καθαρά με δημιουργίες των παιδιών (και όχι με επαναπώληση πραγμάτων, σημειωτέον) και τα έσοδα θα διατεθούν εξ ολοκλήρου στα παιδιά του ΚΕΜΑΕΔ.

 

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής