breaking news Νέο

Παράξενες ειδήσεις...

  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...

Μοναδικό ρολόι – κόσμημα πουλήθηκε στην αστρονομική τιμή των 3,9 εκατομμυρίων δολαρίων!

Ένα μοναδικό βίντατζ ρολόι χειρός βγήκε «στο σφυρί» έναντι του ποσού ρεκόρ των 3,88 εκατομμυρίων δολαρίων, στη Γενεύη.

Το ρολόι κατασκευάστηκε το 1952 με την υπογραφή του Patek Philippe και πουλήθηκε τέσσερα χρόνια αργότερα στο Asprey’s – το μοναδικό που πωλήθηκε από το κατάστημα λιανικής του Λονδίνου. Το «The Asprey» ήταν ο «αστέρας» μεταξύ των 250 ρολογιών χειρός και τσέπης, μεταξύ αυτών από τους οίκους Cartier, Rolex και Vacheron Constantin, που δημοπρατήθηκαν.

Ο μέχρι πρότινος ιδιοκτήτης του, που δεν θέλησε να κατονομαστεί, αγόρασε το ρολόι σε δημοπρασία το 2006 έναντι του τότε ποσού ρεκόρ των 2,2 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων (2,21 εκατομμύρια δολάρια).

Η ταυτότητα του αγοραστή και νέου του ιδιοκτήτη δεν έχει αποκαλυφθεί προς το παρόν, αλλά το πρόσωπο που υπέβαλε τις προσφορές για λογαριασμό του ήταν μια νεαρή Ασιάτισσα με σκισμένο τζιν, η οποία καθόταν στην τελευταία σειρά της αίθουσας δημοπρασιών και μιλούσε κινέζικα στο κινητό τηλέφωνό της.

«Τιμή που καταγράφει παγκόσμιο ρεκόρ. Πουλήθηκε», είπε ο Σαμ Χινς, ο επικεφαλής του Sotheby’s στον τομέα των ρολογιών.  Ο αρχικός ιδιοκτήτης του, τα αρχικά του οποίου R.C είναι χαραγμένα στο πίσω μέρος της χρυσής κασετίνας του ρολογιού, φαίνεται πως το έλαβε ως δώρο για τα 21α γενέθλιά του. Τα στοιχεία του παραμένουν επίσης άγνωστα.

*****

Παγκόσμιο ρεκόρ πώλησης για την τζάγκουαρ των Πιέρ Μπερζέ και Ιβ Σεν Λοράν!

Ένα από τα δύο τελευταία αυτοκίνητα του μεγιστάνα και λάτρη της τέχνης Πιέρ Μπερζέ και του διάσημου σχεδιαστή μόδας Ιβ Σεν Λοράν, μια πανέμορφη τζάγκουαρ, έσπασε κάθε ρεκόρ! Πιο συγκεκριμένα, η τζάγκουαρ MK II πωλήθηκε αντί 74.500 ευρώ, μαζί με τα έξοδα της δημοπρασίας. Αυτό σήμανε… παγκόσμιο ρεκόρ στη δημοπρασία που έγινε την Κυριακή στη Λιόν, όπως ανακοίνωσε ο οίκος Osenat.

Το πολυτελές αυτοκίνητο του 1963, η αξία του οποίου εκτιμάτο στα 30.000 ευρώ, ήταν ένα από τα συλλεκτικά αυτοκίνητα που βγήκαν στο σφυρί. Είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο μοντέλο Jaguar MK II 3.8 με το γνήσιο εγγλέζικο πράσινο αμάξωμά του πωλείται σε τόσο υψηλή τιμή.

Μια Mercedes-Benz 450 SEL 6.9 του 1977, την οποία το θρυλικό ζευγάρι χρησιμοποιούσε στη Ντοβίλ και στην Ταγγέρη, πωλήθηκε αντί 44.500 ευρώ, ποσό σχεδόν διπλάσιο της τιμής εκτίμησης.

Στις αρχές Νοεμβρίου, η τελευταία συλλογή έργων τέχνης του Μπερζέ πωλήθηκε αντί 27,5 εκατ. ευρώ (με τα έξοδα). Στον κατάλογο του οίκου Sotheby’s και οι 975 λαχνοί πωλήθηκαν σε έως και τετραπλάσιες τιμές σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις.

Ο Γάλλος επιχειρηματίας και ένας από τους μεγάλους συλλέκτες της εποχής του, που πέθανε στις 8 Δεκεμβρίου του 2017 σε ηλικία 86 ετών, είχε τέσσερις κατοικίες: ένα ιστορικό μέγαρο στο κέντρο του Παρισιού, μια ντάτσα στη Νορμανδία, μια αγροικία στο Σεν-Ρεμί-ντε-Προβάνς και την έπαυλη Μαμπρούκα στην Ταγγέρη του Μαρόκου.

Ένα μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις προορίζεται για το Ίδρυμα Πιέρ Μπερζέ – Ιβ Σεν Λοράν και το Ίδρυμα Jardin Majorelle του Μαρακές.

Στις 14 Δεκεμβρίου, στο Παρίσι, ο οίκος Σόθμπις έχει προγραμματίσει το τέταρτο μέρος της πώλησης της προσωπικής βιβλιοθήκης του Πιέρ Μπερζέ, με μια ανθολογία βιβλίων και χειρογράφων από τον 15ο έως τον 20ό αιώνα.

*****

Σπουδαία ανακάλυψη! Τεράστιος γαλαξίας «φάντασμα»… κρυβόταν πίσω από το δικό μας

Έναν τεράστιο γειτονικό γαλαξία «φάντασμα», κρυμμένο πίσω από το δίσκο του δικού μας γαλαξία, ανακάλυψε μια διεθνής ομάδα αστρονόμων, αναλύοντας τα στοιχεία του δορυφόρου Gaia του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA). Ο γαλαξίας, που ονομάσθηκε Antlia 2 (ή Ant 2), είχε διαφύγει έως τώρα τον εντοπισμό του, αφενός λόγω της πολύ αραιής πυκνότητας των άστρων του και αφετέρου επειδή ήταν τέλεια κρυμμένος πίσω από το «πέπλο» του δικού μας γαλαξία.

Ο Ant 2 βρίσκεται σε απόσταση περίπου 130.000 ετών φωτός από το δικό μας γαλαξία. Έχει μέγεθος περίπου το ένα τρίτο του δικού μας γαλαξία και είναι εξίσου μεγάλος με το Μεγάλο Μαγγελανικό Νέφος, έναν άλλο γαλαξία δορυφορικό του δικού μας, αλλά είναι 10.000 φορές πιο αχνός σε φωτεινότητα σε σχέση με τον τελευταίο.

Ο δορυφόρος Gaia έχει παράγει τον πληρέστερο κατάλογο άστρων μέχρι σήμερα και έχει αποκαλύψει νέα στοιχεία για το γαλαξία μας και τους «γείτονές» του. Μέχρι σήμερα έχουν εντοπισθεί περίπου 60 γαλαξίες δορυφορικοί του δικού μας και οι επιστήμονες δεν αποκλείουν ότι υπάρχουν αρκετά περισσότεροι, που είναι έως τώρα αόρατοι, όπως ο Ant 2.

*****

Ένα άδειο κουτάκι κόκα κόλα μπορεί να της… φουσκώσει την τσέπη με 20.000 δολάρια!

Μπορεί ένα άδειο κουτάκι κόκα κόλα να κοστίζει μέχρι και 15.000 λίρες; Και όμως μπορεί, αν δεν έχει ανοιχτεί ποτέ! Μπερδευτήκατε; Και όχι μόνο εσείς, αλλά και μια γυναίκα στο Μπρίστολ, η οποία πρόσθεσε στις αγορές τις και το αγαπημένο αναψυκτικό της κόκα κόλα.

Πηγαίνοντας σπίτι, παρατήρησε ότι ένα κουτάκι από όσα πήρε, ήταν πολύ ελαφρύ και φαινόταν άδειο, παρά το γεγονός πως ήταν σφραγισμένο! Αυτό της κίνησε την περιέργεια και ύστερα από λίγο συνειδητοποίησε πως όντως ήταν άδειο και αποφάσισε να το καταγράψει στην κάμερα. Πραγματικά το κουτάκι ήταν σφραγισμένο και όταν το άνοιξε, έπεσαν μόλις δυο σταγόνες από μέσα.

Η περιέργειά της έγινε ακόμη μεγαλύτερη, όταν ύστερα από αναζήτηση στο ίντερνετ, διαπίστωσε πως αυτά τα κουτιά είναι συλλεκτικά και αγοράζονται όσο όσο από συλλέκτες. Μετά από σύντομη αναζήτηση, είδε πως μπορούν να πωληθούν ακόμη και 20.000 δολάρια!


Παγκόσμιο ρεκόρ πώλησης για την τζάγκουαρ των Πιέρ Μπερζέ και Ιβ Σεν Λοράν!
Σπουδαία ανακάλυψη! Τεράστιος γαλαξίας «φάντασμα»… κρυβόταν πίσω από το δικό μας
Ένα άδειο κουτάκι κόκα κόλα μπορεί να της… φουσκώσει την τσέπη με 20.000 δολάρια!

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής