breaking news Νέο

Στ.Βαλσαμίδης : «Στόχος μας να καταστούν τα 3-5 Πηγάδια βιώσιμος τουριστικός προορισμός όλο το χρόνο»

Στ.Βαλσαμίδης : «Στόχος μας να καταστούν τα 3-5 Πηγάδια βιώσιμος τουριστικός προορισμός όλο το χρόνο»

Για το μέλλον του δημοτικού χιονοδρομικού κέντρου των 3-5 Πηγαδιών, τόσο για τη βραχυχρόνια μίσθωσή του, για 5η και τελευταία φορά, όπως ανακοίνωσε στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος, Νίκος Κουτσογιάννης, όσο και για το διεθνή διαγωνισμό μακροχρόνιας μίσθωσής του, ρωτήσαμε τον αντιδήμαρχο τουρισμού και πολιτισμού του δήμου Νάουσας, Σταύρο Βαλσαμίδη.

Ο κ. Βαλσαμίδης δήλωσε τα εξής στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ : «Μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ηρωικής Πόλης Νάουσας, έχει δημοσιευθεί ο διαγωνισμός για την εκμίσθωση για ένα έτος του χιονοδρομικού κέντρου «3-5 Πηγάδια», με τελική ημερομηνία κατάθεσης προσφορών την Πέμπτη 22-11-2018, για τη σαιζόν 2018-2019. Μέσα στις υποχρεώσεις του μισθωτή είναι και οι εργασίες συντήρησης, που γίνονται κάθε έτος πριν την έναρξη της περιόδου εκμίσθωσης και τις οποίες εκτελεί ο ανάδοχος του διαγωνισμού με δικά του μέσα και δαπάνες. Οι ίδιες υποχρεώσεις απορρέουν και από τη φετινή μίσθωση.

Πέραν, όμως αυτού, είναι γνωστό ότι έχει γίνει σημαντική προεργασία, που αφορά το καθεστώς λειτουργίας του χιονοδρομικού κέντρου 3-5 Πηγάδια, κλείνοντας πληγές του παρελθόντος, όπως έκδοση Άδειας Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ), έκδοση άδειας χρήσης νερού, απαραίτητη για κάθε εκμίσθωση, ακριβής τοπογράφηση του συνόλου της παραχωρούμενης έκτασης, η οποία μέχρι σήμερα δεν υπήρχε, παραχώρηση του τελευταίου κομματιού που διεκδικεί το Δημόσιο στην κορυφή του ΧΚ στο Δήμο μας, τακτοποίηση όλων των κτισμάτων εντός του χιονοδρομικού κέντρου, που είχαν κατασκευαστεί χωρίς καμία πολεοδομική άδεια και πολλές άλλες ενέργειες της Διοίκησης του Δήμου, οι οποίες, ναι μεν δεν φαίνονται με το μάτι, αλλά εξοπλίζουν το χιονοδρομικό μας κέντρο με τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την περαιτέρω αξιοποίησή του.

Οι συνθήκες έχουν αλλάξει. Από την εποχή της πλήρους απουσίας ελέγχου, κατά την οποία κατασκευαζόταν χιονοδρομικά κέντρα χωρίς καμία άδεια (πολεοδομική, ΑΕΠΟ κλπ), πλέον έχει προκύψει η υποχρέωση της διοίκησης του Δήμου μας να προβεί στις αδειοδοτήσεις των ήδη υφιστάμενων εγκαταστάσεων με κάθε κόστος και παλεύοντας με τη γνωστή αργοκίνητη γραφειοκρατία του Δημοσίου. Είναι απολύτως σεβαστό ότι υπάρχει ενδιαφέρον για την πορεία του χιονοδρομικού μας κέντρου, το οποίο, όμως, ως γνωστόν, έχει χάσει πολλές ευκαιρίες αναβάθμισής του στο παρελθόν. Η ρήση του λαού μας, «όταν πουλούν, αγοράζουν» ταιριάζει γάντι εν προκειμένω.  Το χιονοδρομικό μας εξοπλίζεται ουσιαστικά, ακολουθώντας σχέδιο δράσης με συνέπεια και προετοιμάζεται για την αξιοποίηση αυτού, στο πλαίσιο διαγωνιστικής διαδικασίας, όλο το χρόνο, με ποικίλες δραστηριότητες για τους επισκέπτες του, γεγονός που θα το καταστήσει βιώσιμο τουριστικό προορισμό για όλο το έτος».


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής