breaking news Νέο

Επιτυχημένη η ενημερωτική ομιλία του Συλλόγου Διαβητικών στη Νάουσα

Επιτυχημένη η ενημερωτική ομιλία του Συλλόγου Διαβητικών στη Νάουσα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για το Διαβήτη, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 14 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η ενημερωτική εκδήλωση, που διοργάνωσε ο Σύλλογος ΓΛΥΚΙΑ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ Νομού Ημαθίας, την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018, στην αίθουσα διαλέξεων Πολυχώρος Βέτλανς στη Nάουσα. Η συμμετοχή του κοινού ήταν μεγάλη και πριν την ομιλία πραγματοποιήθηκαν μετρήσεις σακχάρου σε όσους το επιθυμούσαν.

Στόχος της η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση του κοινού για την πάθηση καθώς επίσης και την πρόληψη.

Για την ημερίδα μίλησε αρχικά η κ. Μάγδα Ιωάννου και ακολούθησαν χαιρετισμοί.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Γλυκιά Ισορροπία» κ. Κωνσταντίνος Ιωαννίδη

Την ετήσια εκδήλωση του Συλλόγου, στήριξαν καταξιωμένοι γιατροί διαφορετικών ειδικοτήτων που σχετίζονται με το Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου Ι και τύπου ΙΙ και σκοπό είχε την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των μελών του Συλλόγου, αλλά και του ευρύτερου κοινού. Επίτιμος προσκεκλημένος ήταν ο Πρόεδρος της Εταιρίας Μελέτης Παθήσεων Διαβητικού Ποδιού Ελλάδος, ο Διαβητολόγος - Παθολόγος κος Μανές. Στη συνέχεια το λόγο πήραν οι τρεις ομιλητές. Πρώτος το λόγο πήρε ο κ. Χρήστος Μανές, Διαβητολόγος -Παθολόγος Πρόεδρος της Εταιρίας Μελέτης Παθήσεων διαβητικού Ποδιού Ελλάδος ανέπτυξε το θέμα «Διαβητικό Πόδι». Στη συνέχεια ο κ. Λάζαρος Δαβητολόγος –Παθολόγος, ανέπτυξε το θέμα σακχαρώδης διαβήτης και θεραπευτική αντιμετώπιση αυτού, ενώ ο κύκλος ομιλιών έκλεισε με την πρόεδρο Ένωσης Γονέων παιδιών με διαβήτη Θεσαλονίκης, κα Τσαχαλίνα Φανή, η οποία αναφέρθηκε στα δικαιώματα των διαβητικών.

  • Μερικά από τα συμπτώματα του διαβήτη τύπου-1 και τύπου-2 περιλαμβάνουν στοματικές μολύνσεις και υπερβολική δίψα.
  • Ο διαβήτης μπορεί να είναι μια δύσκολη ασθένεια ως προς τον εντοπισμό της, αλλά υπάρχουν ορισμένα προειδοποιητικά σημάδια που μπορείτε να προσέχετε πάντα.
  • Ο διαβήτης τύπου 1 και ο διαβήτης τύπου 2 είναι διαφορετικές ασθένειες, αλλά παρουσιάζουν παρόμοια συμπτώματα.

 

  • Αν δεν αντιμετωπιστεί, ο διαβήτης τύπου 2 μπορεί να επηρεάσει την καρδιά, τα αιμοφόρα αγγεία, τα νεύρα, τα μάτια και τα νεφρά

Ο Σύλλογος επίσης ενημερώνει ότι όλη η ομιλία διατίθεται σε cd πληροφορίες στο φωτογραφείο Ιωαννίδη


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής