breaking news Νέο

Στον... αστερισμό του (εμπλουτισμένου φετινού) 7ου Φιλίππειου δρόμου ζει η πόλη της Βέροιας!

Στον... αστερισμό του (εμπλουτισμένου φετινού) 7ου Φιλίππειου δρόμου ζει η πόλη της Βέροιας!

Πέρα από ότι ο “Φιλίππειος δρόμος” έχει κατασθεί θεσμός για την πόλη της Βέροιας, η φετινή διοργάνωση του έρχεται να προσφέρει πολύ περισσότερα πράγματα. Ειδικότερα, την πραγματοποίηση ενος ακόμα πανελλήνιου δρόμου, αυτόν των Νομικών, ένα πιο ανοιχτό pasta party, γεύματα για παιδιά. Επιπλέον, ανανεωμένα αναμνηστικά, έπαθλα και μετάλλια, ενω κοντά σ’ όλα αυτά προστίθεται και η παρουσία μεγάλων ονομάτων δρομέων.

Με βάση όλα αυτά ο φετινός 7ος Φιλίππειος δρόμος αναβαθμίζεται όσο ποτέ και αποκτά ξεχωριστή διάσταση, με απώτερο σκοπό η εν λόγω διοργάνωση να εξελιχθεί σ’ ένα αθλητικοτουριστικό γεγονός για την πρωτεύουσα της Ημαθίας.

Ολα αυτά, ανάμεσα σ’ άλλα, έγιναν γνωστά, από τους διοργανωτές και υποστηρικτές του 7ου Φιλίππειου δρόμου των 14.6 χιλιομέτρων Βεργίνα - Βέροια, στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε την Τετάρτη το βράδυ, με αφορμή το μεγάλο αυτό γεγονός, το οποίο και πρόκειται να λάβει χώρα το Σαββατοκύριακο και 9 Δεκεμβρίου 2018.

Στο πανελ της συνέντευξης τύπου βρέθηκαν ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, ο πρόεδρος του ΝΠ ΚΑΠΑ Δ. Βέροιας Στέργιος Διαμάντης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Βέροιας Βασίλης Τσιάρας και ο γραμματέας του συλλόγου Γιάννης Καραγιιάννης.

«Ο Φιλίππειος Δρόμος έχει βάλλει γερές βάσεις και συνεχίζεται γιατί έχει ανθρώπους που αγαπούν τον αθλητισμό» επεσήμανε ο Δημαρχος Κώστας Βοργιαζίδης ανεφερόμενος στους διοργανωτές και εθελοντές και προσέθεσε: «Στέφεται με επιτυχία ο Φιλίππειος Δρόμος κάθε χρόνο, γιατί κάθε χρόνο εμπλουτίζεται, δίνοντας ενδιαφέρον σε όλους και σε εμάς το δικαίωμα να λέμε οτι θα πάει και φέτος και κάθε χρόνο καλά».

Ο πρόεδρος του ΝΠ ΚΑΠΑ Δ. Βέροιας Στέργιος Διαμάντης με τη σειρά του υπογράμμισε: «Εμπλουτίσαμε τον Φιλίππειο δρόμο για να έχει ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία», ενω εξηρε την συμβολή του συλλόγου Δρομέων Βέροιας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Οτι όπου υπάρχει ο Σύλλογος Δρομέων Βέροιας η επιτυχία είναι δεδομένη». Συνάμα ο ίδιος δοθείσης της ευκαιριας έκανε καμία αναφορά στις υπόλοιπες αθλητικές διοργανώσεις που συμμετέχει το ΚΑΠΑ, οι οποίες και στέφονται με μεγάλη επιτυχία

Ο πρόεδρος του συλλόγου Δρομέων Βέροιας Βασίλης Τσιάρας, αφού πρώτα θύμισε πως «ξεκινήσαμε μια παρέα και πλεον έχουν προστεθεί τόσοι άνθρωποι με τους οποίους λειτουργούμε σαν παρέα», στη συνέχεια έδωσε συγχαρητήρια στους δρομείς του συλλόγου που πήραν μέρος στον Μαραθώνιο της Αθήνας, οι οποίοι και κατάφεραν να έχουν καλές επιδόσεις.

Ακόμα, ο κ. Τσιάρας ένιωσε την ανάγκη να ευχαριστήσει και δημόσια τον Δήμο Βέροιας, την Τροχαία, τους εθελοντές και τους χορηγούς. Συγχρόνως απηύθυνε κάλεσμα σε νέους χορηγούς, καθώς - όπως επεσήμανε - οι ανάγκες της διοργάνωσης έχουν αυξηθεί.

Τέλος, από την πλευά του ο Γραμματέας του Συλλόγου Δρομέων Βέροιας Γιάννης Καραγιάννης επικεντρώθηκε στον σκοπό του συλλόγου εν πρώτοις, δίνοντας στην συνέχεια τεχνικά στοιχεία του Φιλίππειου Δρόμου. «Σκοπός μας είναι να εξελιχθεί ο Φιλίππειος Δρόμος, από εναν λαϊκό αγώνα όπως ξεκίνησε, σε ένα μεγάλο αθλητικοτουριστικό γεγονός που θα προσφέρει στη Βέροια, που θα γίνει πόλος έλξης για κόσμο στην πόλη. Μάλιστα, οπως σημείωσε, τον ιδιο σκοπό έχει και για όλους τους αγώνες που διοργανώνει, προσθέτοντας: «Το δρομικό κίνημα ευαισθητοποιεί ομάδες. Αν μεγαλώσει ο θεσμός του Φιλίππειου Δρομου, θα μπορεί να γίνει και φιλανθρωπικός». Ολοκληρώνοντας την αναφορά του ο Γιάννης Καραγιάννης στάθηκε στην ομάδα των εθελοντών που ευελπισθούν σε συμμετοχές, οι οποίες ανέρχονται στις 700-800 για τα 14,6 χλμ., στις 300-400 για τα 5χλμ. και τις 400 για τον αγώνα των παιδιών Α’ - Γ’ Δημοτικού.

 

ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ  ΧΡ. ΤΟΥΤΟΥΝΤΖΙΔΗ


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής