breaking news Νέο

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό ζητά η ΠΕΔΚΜ για το μείζον ζήτημα της σχολικής στέγης

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό ζητά η ΠΕΔΚΜ για το μείζον ζήτημα της σχολικής στέγης

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τους συναρμόδιους υπουργούς για το μείζον ζήτημα της σχολικής στέγης σε ολόκληρη την περιφέρεια, αποφάσισε να ζητήσει το Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ). Στόχος είναι να εξασφαλιστεί επιπλέον χρηματοδότηση για νέες σχολικές μονάδες στους 38 δήμους, προκειμένου να καλυφθούν οι ελλείψεις που καταγράφονται.

Στη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΠΕΔ-ΚΜ αποφασίστηκε να σταλεί τις επόμενες μέρες σχετική επιστολή, προκειμένου να οριστεί το συντομότερο δυνατό η συνάντηση. «Το αίτημα μας είναι διαχρονικό, είμαστε η μόνη ΠΕΔ της χώρας που ξεκίνησε από το 2016 προσπάθεια και μετά την καταγραφή των προβλημάτων των δήμων της ΠΚΜ, ανακίνησε το θέμα σε υψηλότατο επίπεδο, από τον πρωθυπουργό και τρεις συναρμόδιους υπουργούς», ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ, Δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου.

Αναγνώρισε πάντως ότι στο θέμα έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος στο ζήτημα, μετά την ανταπόκριση της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που έχει ήδη δρομολογήσει 19 διδακτήρια πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλους τους δήμους, ωστόσο δήλωσαν ότι αυτό δεν λύνει το πρόβλημα στο σύνολο του.

«Αυτά τα βήματα είναι θετικά και τα αναγνωρίζουμε. Όμως δεν λύνουν το πρόβλημα στο σύνολο τους. Για αυτό και εμείς σήμερα κάνουμε μια αποτίμηση λέμε τα όποια θετικά, αλλά δεν παύουμε να αγωνιζόμαστε για την συνολική αντιμετώπιση του προβλήματος», τόνισε ο πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ

Ζήτησε μάλιστα να αγοραστούν εκείνα τα οικόπεδα που κινδυνεύουν να χαθούν, διότι δεν έχουν καταβληθεί τα τιμήματα των δικαστικών αποφάσεων και διατρέχουν τον κίνδυνο να αρθούν τελείως οι απαλλοτριώσεις.

Σε ό,τι αφορά στο υπουργείο Υποδομών, το οποίο πολιτικά ανήκει η εποπτεία των κτιριακών υποδομών του πρώην ΟΣΚ, ο κ. Κυρίζογλου είπε πως έχει ανακοινωθεί η κατασκευή 7 διδακτηρίων και δρομολογείται η κατασκευή ακόμη 17 σχολικών κτιρίων.

 

-Να αποδοθούν οι πόροι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Στη διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΠΕΔ, οι δήμαρχοι αποφάσισαν να ζητήσουν από την κυβέρνηση την απόδοση των θεσμοθετημένων πόρων, με βάση το άρθρο 259 του Καλλικράτη, και να σταματήσει κάθε άλλη περικοπή.

«Η ελληνική Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει υποστεί την περίοδο των μνημονίων, τόσο με προηγούμενες κυβερνήσεις, όσο και με τη σημερινή, άγριες και τεράστιες περικοπές. Τέτοιες και τόσες που κανένας άλλος φορέας της γενικής κυβέρνησης δεν έχει υποστεί.  Για την αυτοδιοίκηση δυστυχώς και στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα 2019 -2022, προβλέπεται μεγάλη μείωση των πόρων προς την Τ.Α και μείωση του προσωπικού. Κατά συνέπεια εμείς δεν μπορούμε να καθίσουμε στο πρόβλημα, ως απλοί θεατές», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής