breaking news Νέο

«Η Επινόηση της Σύγχρονης Ρωσίας», βιβλιοπαρουσίαση από τον Δ. Ι. Καρασάββα

«Η Επινόηση της Σύγχρονης Ρωσίας», βιβλιοπαρουσίαση από τον Δ. Ι. Καρασάββα

Στο τολμηρό και σημαντικό βιβλίο του «Η Επινόηση της Σύγχρονης Ρωσίας» (Εκδ. «Επίκεντρο», Μτφρ. Χα. Αναγνωστόπουλος, Προλ. Δ. Τριανταφυλλίδης, Θεσσαλονίκη 2017), ο Αρκάντι Οστρόφσκι αφηγείται την ταραχώδη μετα-σοβιετική μεταμόρφωση της Ρωσίας.

Ο Αρκ. Οστρόφσκι επισκέφτηκε την χώρα του ως ξένος ανταποκριτής και υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας της μετεξέλιξης της σύγχρονης Ρωσίας και πώς τα φιλελεύθερα όνειρα της εποχής του Γκορμπατσώφ άνοιξαν τον δρόμο στον αυταρχικό εθνικισμό της περιόδου του Πούτιν. Μέσα από πρωτότυπη έρευνα και συνεντεύξεις, μάς αποκαλύπτει τις ιδεολογικές συγκρούσεις, τους συμβιβασμούς και τους πειρασμούς που οδήγησαν την Ρωσία στην κόψη του ξυραφιού.

Στην συγκλονιστική αφήγησή του, ο Αρκ. Οστρόφσκι εξιστορεί τα γεγονότα που αφορούν την διαπλοκή εξουσίας, χρήματος και μέσων ενημέρωσης. Με λεπτομέρειες, μας αποκαλύπτει την συναρπαστική ιστορία των εκδοτών εφημερίδων, των ιδεολόγων, των γκουρού της τηλεόρασης και των συμβούλων επικοινωνίας, οι οποίοι «εφηύραν» την μετα-σοβιετική Ρωσία…

 

Δ. Ι. ΚΑΡΑΣΑΒΒΑΣ


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής