breaking news Νέο

Λ.Κουμπουλίδης : «Φορέας Δράσης και Αντίδρασης το Ανθρώπινο Δυναμικό Βέροιας»

Λ.Κουμπουλίδης : «Φορέας Δράσης και Αντίδρασης το Ανθρώπινο Δυναμικό Βέροιας»

Λάζαρος Κουμπουλίδης. Πρόεδρος του «Ανθρώπινου Δυναμικού Βέροιας». Συμφωνείς, διαφωνείς μαζί του ο Λάζαρος είναι  Ενεργός Πολίτης. Και αυτό δεν φαίνεται στον εξαιρετικά δομημένο λόγο του, χωρίς χαρτιά και σημειώσεις, αλλά στις πράξεις του. Η συνέντευξη του στις ΑΝΑ..κρίσεις κατέδειξε ότι  το..σαράκι της συμμετοχής στα κοινά, χωρίς να αποσκοπεί σε οφίτσια και αντιμισθίες, ευτυχώς ακόμη κατατρώγει αρκετούς συνδημότες μας, που δεν περιορίζονται  στο «δε βαριέσαι» αδερφέ, αναζητώντας κανά «γκομενικό» στο fb, ή παρακολουθώντας τον οχετό των ριάλιτις, που σερβίρει το σύστημα μαζικής αποχαύνωσης των media των Αθηνών. Σταχυολογώντας την συζήτηση μας με τον Λάζαρο Κουμπουλίδη, σας παρουσιάζουμε τα πιο ενδιαφέροντα σημεία της, υπενθυμίζοντας ότι μπορείτε να την παρακολουθήσετε σε μαγνητοσκόπηση στο site μας, www.imerisia-ver.gr

 

Το Ανθρώπινο Δυναμικό Βέροιας

Είμαστε πολιτικός και όχι κομματικός φορέας, δεν είμαστε ούτε και θα γίνουμε δημοτική παράταξη. Τα προβλήματα στον τόπο μας δεν έχουμε χρώματα. Είμαστε φορέας δράσης, αλλά και αντίδρασης. Ενισχύουμε τα θετικά, βοηθώντας τον δήμο και τους φορείς της Βέροιας. Ο δημοτικός χώρος είναι επέκταση της ιδιωτικής μας περιουσίας και πρέπει να τον προστατεύουμε. Θυμώνουμε, αγανακτούμε, συγκρουόμαστε για το καλό της Βέροιας. Είναι θετικό για κάθε δημοτική αρχή να υπάρχουν ενεργοί πολίτες, αφού βλέπουμε ότι οι καρέκλες του κοινού του δημοτικού συμβουλίου είναι άδειες.

 

 Ο γραμματέας μας ο Στέργιος Καλπάκης ψηφίστηκε και γραμματέας της ΔΗΜΑΡ. Είναι πρωτοτυπία για ένα κόμμα να έχει πρόεδρο και γραμματέα από την Βέροια.

 

Όσο κλυδωνίζεται η Ευρώπη, τόσο θα αναβιώνει ο εθνικισμός. Επανερχόμαστε στην εποχή πριν τον Β΄ΠΠ. Οι πολίτες δεν βλέπουν λύση μέσα από την ατελή δημοκρατία της ΕΕ. Η χώρας μας είναι υποτελής. Ένα προτεκτοράτο των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Γερμανικής Ευρώπης. Η άλλοτε «βαριά βιομηχανία» του κάμπου της Βέροιας, η ροδακινοπαραγωγή, έχει καταρρεύσει.

 

Δράσεις.

 

Μαζί με το παλαιό Δικαστικό Μέγαρο, που ανακαινίστηκε πριν εγκαταλειφτεί, ερημώνει και η γύρω περιοχή της πλατείας Ωρολογίου. Προτείναμε να γίνει μέγαρο πολιτισμού, που θα συνενώνει τα γύρω μνημεία, όπως η Παλαιά Μητρόπολη, η Συναγωγή, το Μεντρεσέ Τζαμί, τα Οθωμανικά Λουτρά. Αδιανόητο να μας ξενίζει να λένε Τούρκοι ότι έχουν καταγωγή από Βέροια. Η Θεσσαλονίκη εκμεταλλεύεται πλήρως τα οθωμανικά της μνημεία. Οι Εβραίοι και οι Τούρκοι επισκέπτες, πέραν από χρήματα θα δώσουν τον απαιτούμενο κοσμοπολίτικο αέρα στην πόλη. Αποτυχία μας να έρχονται χιλιάδες επισκέπτες στην  Βεργίνα και να μην έρχονται μέσα στη Βέροια.

 

Ο ποδηλατικός άξονας Πιερίων-Αλιάκμονα έχει καθημερινά 70 ποδηλάτες. Αν υπήρχε ποδηλατόδρομος ο αριθμός τους θα ήταν πολλαπλάσιος. Σύνθημα μας «θα σας κάνουμε τη ζωή ποδήλατο, πριν μας την κάνετε εσείς».

 

 Με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ δώσαμε ποδήλατα στους πρόσφυγες της Αγίας Βαρβάρας, κάναμε περιβαλλοντικά προγράμματα μαζί τους. Τους είπαμε ότι δεν τους θέλουμε εδώ..συνέχεια, αλλά στα σπίτια τους. Πρέπει να βρούμε τρόπους επικοινωνίας, με αλληλοσεβασμό και αμοιβαία κατανόηση. Το προσφυγικό ήρθε για να μείνει. Σήμερα είναι η Συρία, αύριο κάποιες άλλες χώρες.

 

Για δεύτερη συνεχή χρονιά πραγματοποιήσαμε εκτενή καθαρισμό του άλσους Παπάγου.

 

Έχουμε κάνει προσφυγή στο ΣτΕ για τις ανεμογεννήτριες στο Βέρμιο. Διοργανώσαμε ποδηλατικό αγώνα από το Σέλι στο Ξηρολίβαδο για να δείξουμε την αντίθεση μας στην εγκατάσταση τους. Δεν πρέπει το ενεργειακό φορτίο των ΑΠΕ, να γίνει ενεργειακό φαρμάκι στον τόπο μας. Όταν μπήκαν 12 ανεμογεννήτριες στην Καστανιά δεν αντιδράσαμε. Η «Αξιόνα» έχει αδειοδοτηθεί για την εγκατάσταση 155 ανεμογεννητριών και η ΤΕΡΝΑ για 25, που θα χρειαστούν 200 χιλιόμετρα οδοποιίας στο δάσος, με διάνοιξη δρόμων 10 μέτρων. Τα μπάζα που θα βγουν αρκούν για ένα αντίστοιχο έργο Βέροια-Κλειδί. Το ορεινό τοπίο και το Βέρμιο θα αλλάξουν, άπαξ δια παντός. Δυστυχώς δεν υπάρχει χωροταξική κατανομή των ανεμογεννητριών σε επίπεδο χώρας. Όλες έρχονται στο Βέρμιο, παρά το ότι το αιολικό φορτίο του δεν είναι καλό, λόγω της ύπαρξης των ΑΗΣ στην Κοζάνη. Η ΤΕΡΝΑ έδωσε 200.000 ευρώ στον δήμο για το τελωνείο στην Κουλούρα. Κανείς δεν μας είπε τι αποκομίζει ο δήμος και η τοπική κοινωνία από την χρήση τους. Το Ξηρολίβαδο υποβαθμίστηκε με την εγκατάσταση ανεμογεννητριών .Δυστυχώς οι αντιδράσεις δεν ήταν συντονισμένες. Τα 850 εκ. ευρώ που θα κοστίσει η εγκατάσταση των νέων ανεμογεννητριών θα βγουν μέσα από τις δικές μας τσέπες, στον λογαριασμό της ΔΕΗ. Η κυβέρνηση θα έπρεπε να ενισχύσει όλες τις κατοικίες μέσα από το «Εξοικονομώ». Θα είχαμε μεγάλη ενεργειακή μείωση.

 

 

Στα Τρίκαλα ο ποταμός τους από σκουπιδότοπος, έγινε χώρος αναψυχής, προσελκύοντας επισκέπτες όλων των ηλικιών. Με μικρές παρεμβάσεις θα μπορούσε αντίστοιχα να αναδειχτεί και ο Τριπόταμος. Μας λένε ότι υπάρχει κίνδυνος πλημμυρών. Ο Αλιάκμονας πλημμύρισε για τελευταία φορά το…1923 και από τότε τα σημερινά κτήματα θεωρούνται ακόμη κοίτη του ποταμού.

 

Το πρόβλημα με τα σκόπια δεν έγινε επί Τίτο και Στάλιν. Υπάρχει από τα τέλη του 19ου αιώνα. Όταν διαλύθηκε η Γιουγκοσλαβία εμείς στέλναμε τα τανκς από το Λιτόχωρο. Χρειάζεται διπλωματία και γνώση της ιστορίας. Δεν θέλουμε τον όρο Βόρεια Μακεδονία, αλλά εδώ και 26 χρόνια συμβιβαστήκαμε με το Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας. Μου φαίνεται καλύτερο το πρώτο από το δεύτερο. Η εκκλησία που βγήκε μπροστά με το ράσο στα συλλαλητήρια δεν πρέπει να φανατίζει τον κόσμο. Ρίχνουμε έτσι νερό στον μύλο του εθνικισμού, ανεβάζοντας τα ποσοστά της «Χρυσής Αυγής».


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής