breaking news Νέο

Οι περισσότεροι Ημαθιώτες επαγγελματίες ποδοσφαιριστές προέρχονται από το Νηρέα

Οι περισσότεροι Ημαθιώτες επαγγελματίες ποδοσφαιριστές προέρχονται από το Νηρέα

Την επίσημη παρουσίαση της προπονητικής  της ομάδας πραγματοποίησε την Πέμπτη το βράδυ η Ακαδημία Ποδοσφαίρου του Νηρέα. Στην παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε στο ουζερί “το αγγελικό;” εκτός από τους ιδιοκτήτες των ομώνυμων εκπαιδευτηρίων, τους κους Γιάννη Σαφαρίκα και Γιάννη Μπαρμπαρούση, παραβρέθηκαν και τέσσερις από τους πέντε προπονητές (απουσίαζε ο Γιώργος Μυλωνάς, λόγω ειλημμένων υποχρεώσεων) και φυσικά οι εκπρόσωποι του τοπικου τύπου.

Στη συνάντηση που έγινε μέσα σε ένα πολύ ζεστό κλίμα συζητήθηκαν θέματα του ποδοσφαίρου και κυρίως των τμημάτων υποδομής των ερασιτεχνικών ομάδων της περιοχής μας και όχι μόνο.

Ο κ. Σαφαρίκας που έκανε την παρουσίαση στην τοποθέτησή του αρχικά αναφέρθηκε στο έργο που επιτέλεσε στα 10 χρόνια της μέχρι τώρα διαδρομής της η Ακαδημία του Νηρέα, επισημαίνοντας ότι οι περισσότεροι από τους ημαθιώτες ποδοσφαιριστές, που σήμερα αγωνίζονται σε επαγγελματικές ομάδες της χώρας μας, προέρχονται από τα τμήματα υποδομής του Νηρέα, επισημαίνοντας παράλληλα ότι το έργο που επιτελείται στις Ακαδημίες του είναι πολυδιάστατο και δεν περιορίζεται μόνο στο αθλητικό κομμάτι, αλλά διαμορφώνει και σωστούς χαρακτήρες και οι προπονητές επιλέγονται με συγκεκριμένα κριτήρια.

Στο ίδιο περίπου μήκος κύμματος και η τοποθέτηση του κου Γιάννη Μπαρμπαρούση, ενώ οι τέσσερις προπονητές στάθηκαν κυρίως στις άριστες αθλητικές εγκαταστάσεις των εκπαιδευτηρίων του Νηρέα, που δημιουργούν συνθήκες κατάλληλες, για να αποδώσει η προσπάθειά τους.

Να δούμε ένα μέρος από τις τοποθετήσεις των κων Σαφαρίκα - Μπαρμπαρούση και των τεσσάρων προπονητών που παραβρέθηκαν στην παρουσίαση.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΦΑΡΙΚΑΣ: “Τα τμήματα υποδομής του Νηρέα, που ξεκίνησαν πριν 10 περίπου χρόνια, κάνουν έναρξη της νέας περιόδου τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου και εκτιμώντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας, φέτος ρίξαμε τη μηνιαία συνδρομή στο πιο χαμηλό επίπεδο, μόλις 20 ευρώ. Ο Νηρέας μέχρι σήμερα δεν έχει στερήσει από κανένα παιδί τη δυνατότητα να εξελιχθεί πηγαίνοντας σε άλλη ομάδα και το ίδιο θα κάνει και τα επόμενα χρόνια. Τα παιδιά που εκπαιδεύονται στο Νηρέα, μπορούν να πάρουν την ελευθέρας τους ό,τι ώρα θέλουν. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περισσότεροι από 40 ποδοσφαιριστές διάσπαρτοι σε ολόκληρη τη χώρα και αρκετοί από αυτούς κάνουν επαγγελματική καριέρα, που ξεκίνησαν από την Ακαδημία μας.

Με τους προπονητές συνεργαζόμεθα αρκετά χρόνια και έχουμε διαπιστώσει και γι’ αυτό τους διατηρούμε στην οικογένειά μας ότι εκτός από καλοί προπονητές, είναι και άριστοι παιδαγωγοί. Φιλοσοφία της Ακαδημίας μας το οικογενειακό κλίμα. Επιδίωξή μας είναι τα παιδιά της Ακαδημίας να αποκτήσουν ήθος, για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες της ζωής και όσοι έχουν ταλέντο, να τους δοθούν τα εφόδια να κάνουν καριέρα στο ποδόσφαιρο”.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ: Με τους προπονητές συνεργαζόμεστε αρκετά χρόνια και ο καθένας έχει το δικό του διακριτικό ρόλο στην Ακαδημία.

Φέτος υπεύθυνος της Ακαδημίας του Νηρέα είναι ο Γιώργος Καντιμοίρης, που ήρθε στην πόλη μας πριν έξι περίπου χρόνια, την αγάπησε και παρότι φέτος εργάζεται μακριά από αυτή (ανήκει στον Άρη Θεσσαλονίκης), παραμένει κάτοικός της. Πιστεύω ότι η συνεργασία με το Γιώργο (Καντιμοίρη) θα δώσει καρπούς.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΝΤΙΜΟΙΡΗΣ: Ευχαριστώ για την τιμή που μου έκαναν οι κοι Σαφαρίκας και Μπαρμπαρούσης. Κοντά στο Νηρέα ήμουν και πέρσι, αφού ο γιος μου φοιτά στα ομώνυμα εκπαιδευτήρια. Απλά φέτος έγινα και επίσημα μέλος του.

Από ό,τι έχω διαπιστώσει αυτό το διάστημα που βρίσκομαι κοντά στην ομάδα, υπάρχουν παιδιά που διψάνε να μάθουν και εμείς είμαστε αποφασισμένοι να τους δώσουμε όσα περισσότερα μπορούμε.

ΝΙΚΟΣ ΑΪΡΑΤΖΗΣ: Είμαι αρκετά χρόνια στο Νηρέα και νιώθω απόλυτα ευχαριστημένος από τις συνθήκες εργασίας. Αισιοδοξώ ότι και φέτος θα πάμε καλά.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ: Οι εγκαταστάσεις του Νηρέα είναι τέλειες και οι συνθήκες εργασίας για έναν προπονητή που θέλει να προσφέρει άριστες.

Εγώ είμαι αρκετά χρόνια στην Ακαδημία και από τα “χέρια μου”, όπως βέβαια και των άλλων συναδέλφων, έχουν περάσει δεκάδες ταλέντα, που στη συνέχεια εξελίχθηκαν και σήμερα κάνουν καριέρα. Μια ματιά αν ρίξετε στα ρόστερ των ομάδων, θα το διαπιστώσετε.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής