breaking news Νέο

Επιχειρηματική Περιφέρεια της Ευρώπης η ΠΚΜ

Επιχειρηματική Περιφέρεια της Ευρώπης η ΠΚΜ

Σημαντική ευρωπαϊκή διάκριση απέσπασε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με τη βράβευσή της ως «Επιχειρηματική Περιφέρεια της Ευρώπης», για την προσπάθεια που καταβάλλει, με επικεφαλής τον Απόστολο Τζιτζικώστα, στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο οι περιφέρειες με το πιο αξιόπιστο και υποσχόμενο επιχειρηματικό όραμα βραβεύονται ως Ευρωπαϊκές Επιχειρηματικές Περιφέρειες από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών. Το 2017, εκτός από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το Ιλ-ντε-Φρανς και η Βόρεια και Δυτική Περιφέρεια της Ιρλανδίας έλαβαν επίσης αντίστοιχες διακρίσεις.

Ο περιφερειάρχης, αναλύοντας το σχέδιο τόνωσης της οικονομίας και της επιχειρηματικότητας στην Κεντρική Μακεδονία, τόνισε : «Είναι ένα σχέδιο που δημιουργήσαμε από κάτω προς τα πάνω, με τη συμμετοχή της Κοινωνίας των Πολιτών, με ουσιαστικό λόγο και ρόλο για τους τοπικούς φορείς, τους Δήμους, τα ακαδημαϊκά ιδρύματα, τα ερευνητικά κέντρα, τα επαγγελματικά και επιστημονικά επιμελητήρια, και φυσικά τις ίδιες τις επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται στην Κεντρική Μακεδονία. Είναι ένα σχέδιο εξωστρεφές και δυναμικό, ένα πρωτοποριακό εγχείρημα με συγκεκριμένους στρατηγικούς στόχους. Κοιτάζουμε την επόμενη ημέρα και σχεδιάζουμε για την επόμενη πενταετία, με όραμα για ένα βιώσιμο επιχειρηματικό και αναπτυξιακό μοντέλο, για τη Βόρεια Ελλάδα. Ένα μοντέλο βασισμένο στην έρευνα και την καινοτομία, με βασικούς πυλώνες τον τουρισμό, τον πρωτογενή τομέα, την εφοδιαστική αλυσίδα και τις νέες τεχνολογίες., με ενισχυμένους δεσμούς μεταξύ της βιομηχανίας, της έρευνας, της διακυβέρνησης και της κοινωνίας, με ανοιχτές προοπτικές επιτυχίας για όλους και φυσικά για τους νέους ανθρώπους, τους νέους επιστήμονες, τις νεοφυείς και καινοτόμες επιχειρήσεις. Στρατηγικός μας στόχος η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να είναι η πρώτη Περιφέρεια που θα βγει από την κρίση. Και ταυτόχρονα με την επίτευξη αυτού του στόχου να στείλουμε σε όλα τα μήκη και τα πλάτη, σε όλες τις κεντρικές κυβερνήσεις της Ευρώπης το μήνυμα, ότι οι Περιφέρειες και οι Πόλεις είναι οι ατμομηχανές της ανάπτυξης του μέλλοντος κι ότι μαζί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών, πρέπει να έχουν κομβικό ρόλο τόσο στο σχεδιασμό, όσο και στην υλοποίηση των πολιτικών και των στρατηγικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Σημαντικοί οι οραματικοί στόχοι του κ. Τζιτζικώστα, οι οποίοι υλοποιούνται στην πράξη. Σε αυτή την κατεύθυνση εντάσσεται λοιπόν και η υπογραφή του πρόσφατου μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της ΠΚΜ, του δήμου Νάουσας και του Πανεπιστημίου Μακεδονία, για το στήσιμο στη «Βέτλανς» του «στρατηγείου» νεοφυών επιχειρήσεων. Το επιχειρηματικό μέλλον ανήκει στην έρευνα και την καινοτομία, ξεπερνώντας τα αποτυχημένα στερεότυπα των προηγούμενων δεκαετιών, που έχουν συσσωρεύσει πλειάδα προβλημάτων στην παραγωγική διαδικασία του τόπου μας, αφήνοντας πίσω μόνο βιομηχανικά «κουφάρια».

 


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής