breaking news Νέο

Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΣ ΗΜΑΘΙΑΣ : Ημέρα των φιλοξενουμένων και πολλά γκολ

Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΣ ΗΜΑΘΙΑΣ : Ημέρα των φιλοξενουμένων και πολλά γκολ

Με τους τέσσερις από τους πέντε πρωτοπόρους και διεκδικητές της τετράδας των πλεϊ οφ να προσθέσουν τους τρεις βαθμούς της νίκης στο ενεργητικό τους και τον Αγρ. Αστέρα Πλατέος να χάνει τους πρώτους του βαθμούς μακριά από το γήπεδο του καθώς αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 στον Κοπανό με τον τοπικό ΓΑΣ συνεχίστηκε το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας της Ενωσης μας με τα παιχνίδια της 10ης αγωνιστικής.

Συγκεκριμένα η Νάουσα κέρδισε εκτος έδρας τον Αγρ. Αστέρα Αγίας Βαρβάρας με 6-0 και με 28 βαθμούς παραμένει στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Στην δεύτερη θέση με ένα βαθμό λιγότερο βρίσκεται το Ροδοχώρι που πέτυχε μια ακόμη εκτός έδρας νίκη επι της ΑΕ Χαρίεσσας με 2-1.

Νίκη και για τον Μ. Αλέξανδρο Τρικάλων που συνέτριψε τον Αχιλλέα Νάουσας με 5-0.

Το μεγαλύτερο σκορ της αγωνιστικής πέτυχε ο ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας που στην έδρα του επιβλήθηκε με 7-0 του ΑΟ Μαρίνας.

Πολύ σπουδαία εκτός έδρας νίκη και για τον Μ. Αλέξανδρο Αγίας Μαρίνας επι του Κεραυνού Επισκοπής με 2-1 που τον κράτησε ζωντανό στο κυνήγι της τετράδας των πλεϊ οφ.

Στην μάχη τώρα της αποφυγής της ψυχθοφόρας διαδικασίας των πλεϊ αουτ Αρης Παλαιοχωρίου και Μακροχώρι στην έδρα του πρώτου αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2, ενω ο Εθνικός Κλειδίου πήρε την τρίτη νίκη στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια του για το πρωτάθλημα “πιάνοντας” στην 10η θέση του βαθμολογικού πίνακα το Μακροχώρι, την Χαρίεσσα και τον Αχιλλέα ενω η Μελίκη που φωνάζει για την διαιτησία παρέμεινε ουραγός έχοντας μόλις έναν βαθμό.

Να δούμε όμως με περισσότερες λεπτομέρειες τα οκτώ παιχνίδια της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας.

 

Οι αγώνες

 

ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ - ΝΑΟΥΣΑ 0-6

Το κλειδί για την ευρεία νίκη της Νάουσας στην Αγία Βαρβάρα επί του Αγρ. Αστέρα ήταν το πρώτο γκολ. Από την στιγμή που στο 32’ ο 20χρονος Δημήτρης Παπακωνσταντίνου έβγαλε την καλοζυγισμένη σέντρα από τα δεξιά και ο επερχόμενος Δασκαλάκης με ωραία κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του τερματοφύλακα της γηπεδούχου ομάδας Τότσκα τα πράγματα έγιναν εύκολα για την πρωτοπόρο που στη συνέχεια πέτυχε αλλα πέντε τέρματα κερδιζοντας με 6-0 την τοπική ομάδα.

Το παιχνίδι έγινε κάτω από δύσκολες καιρικές και γηπεδικές συνθήκες που όμως δεν κατάφεραν να εμποδίσουν την Νάουσα να πραγματοποιήσει μια εξαιρετική εμφάνιση και να περάσει ένα ευχάριστο Σαββατιάτικο απόγευμα.

Οι πρωτοπόροι του βαθμολογικού πίνακα ξεκίνησαν πολύ επιθετικά το παιχνίδι και απο την στιγμή που άνοιξαν το σκορ στο 32’ έγιναν και αποτελεσματικοί.

Το 0-1 οπως ήδη αναφέραμε έγινε στο 32’, με τον Μαντώ στο 58’ να γίνεται αποδέκτης της μπάλας ύστερα από συνεργασία Μάγγου - Παντζαρτζίδη και να γράφει το 0-2.  Στο 73’ ο Εμμανουηλίδης με αυτογκολ έκανε το 0-3 και στο 76’ ο Νύρλας το 0-4.

Στο 77’ ο Μαντώς με το δεύτερο προσωπικό του γκολ ανέβασε τον δείκτη του σκορ σε 0-5 και λίγο αργότερα ο Γιαμαλίδης διαμόρφωσε το τελικό 0-6.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Παρασίου (Πίτος - Τράντος).

 

ΧΑΡΙΕΣΣΑ - ΡΟΔΟΧΩΡΙ 1-2

Ο ΓΑΣ Ροδοχωρίου που εκτός απο τη σθεναρή αντίσταση της γηπεδούχου ομάδας είχε να αντιμετωπίσει και τις αντίξοες γηπεδικές συνθήκες που είχαν δημιουργηθεί από την βροχή δυσκολότερα να πάρει την νίκη και τους τρεις βαθμούς με αντίπαλο την ΑΕ Χαρίεσσας που τον διατήρησαν στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πινακα.

Η φιλοξενούμενη και μετέπειτα νικήτρια είχε την εδαφική υπεροχή όμως δυσκολεύονταν να διασπάσει την οργανωμένη άμυνα της γηπεδούχου Χαρίεσσας και να δημιουργήσει ευκαιρίες για γκολ.

Στο 75’ τελικά ο Μουρουζίδης μετά από σέντρα από δεξιά βρέθηκε στην πορεία της μπάλας και με σουτ άνοιξε το σκορ. Εξι λεπτά αργότερα το Ροδοχώρι ζευγάρωσε τα τέρματα του με την Χαρίεσσα να μειώνει σε 1-2 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα στο 84’ με πέναλτι (ανατροπή του Κατσιγιαννόπουλου από τον Ασλάνογλου) που εκτέλεσε ο Δελητζάκης.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Καραγκιζόπουλος (Νησελίτης - Χαλατζιουκας).

 

ΑΧΙΛΛΕΑΣ Ν. - ΤΡΙΚΑΛΑ 0-5

Εύκολη νίκη πήρε ο Μ. Αλέξανδρος Τρικάλων στο ΔΑΚ της Νάουσας κερδίζοντας τον Αχιλλέα με 5-0.

Οπως φανερώνει και το μέγεθος του σκορ τα Τρίκαλα ηταν καλύτερα σε ολόκληρη την διάρκεια του αγώνα και η νίκη τους με το ευρύ 0-5 ήρθε φυσιολογικά.

Το σκορ για τους φιλοξενούμενους ανοιξε στο 4ο λεπτό με τον Παρσόπουλο που απέναντι από τον τερματοφύλακα του Αχιλλέα Φικιάρη δεν δυσκολεύθηκε να τον πλασσάρει και να γράψει το 0-1.

Μετά το γκολ οι γηπεδούχοι θέλησαν να αντιδράσουν βγήκαν μπροστά αφήνοντας κενούς χώρους στην άμυνα τους κάτι που δεν δυσκολεύθηκαν να εκμεταλλευθούν οι αντίπαλοι τους και να σημειωσουμε άλλα τέσσερα τέρματα φθάνοντας στο 5-0. Στο 28’ ο Χατζόπουλος με κεφαλιά έκανε το 0-2 και στο 65’ ο Ανδρίτσος το 0-3, ενω δέκα λεπτά αργότερα ο Λίτσι σημάδεψε τα δοκάρια της εστίας του Αχιλλέα.

Στο 81’ ομως ο Λίτσι ανέβασε τον δείκτη του σκορ σε 0-4 ενω στο 83’ ο Ανδρίτσος με το δεύτερο προσωπικό του τέρματα διαμόρφωσε το τελικό 0-5.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Παυλίδης (Κελεσίδης - Αργυρίου).

 

ΠΑΟΚ ΑΛ. - ΜΑΡΙΝΑ 7-0

Πραγματοποιώντας μια εξαιρετική εμφάνιση και έχοντας σε ένα ακόμη παιχνίδι για τοπ σκορερ τον Μάριο Αργυρόπουλου που πετυχε τα τέσσερα από τα επτά τέρματά της ομάδας του ο ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας συνέτριψε στην έδρα του με 7-0 τον ΑΟ Μαρίνας και έπιασε στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πινακα τον Αγρ. Αστέρα Πλατέος έχοντας 22 βαθμούς.

Η ομάδα της Αλεξάνδριας ήταν καταιγιστική κυρίως στο πρώτο ημίχρονο διάστημα κατά το οποίο πέτυχε τα πέντε από τα επτά τέρματα της έχοντας και ένα δοκάρι. Το 1-0 έγινε μόλις στο 3’ με ατομική ενέργεια του Κουκλα Β., ενω στο 10’ ο Αργυρόπουλος άνοιξε λογαριασμό στο παιχνίδι γράφοντας το 2-0. Στο 28’ ο Πιπιλιάρης σημαδεψε με κεφαλιά τα δοκάρια της εστίας του ΑΟ Μαρίνας και στο 42’ και 44’ ο Αργυρόπουλος με δύο ακόμη τέρματα ανέβασε τον δείκτη του σκορ σε 4-0 με τον Πέτκο στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου να κάνει το 5-0 με το οποίο οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ έριξε στροφές παρόλα αυτά σημείωσε άλλα δυο τέρματα με τον Κίτσα Λ. στο 50’ και τον Αργυρόπουλο στο 85’ διαμορφώνοντας το τελικό 7-0.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Παπαδάκης (Ιασωνίδης - Γιαγκιτζόγλου).

 

ΚΟΠΑΝΟΣ - ΠΛΑΤΥ 1-1

Ισόπαλος (1-1) έληξε ο αγώνας του ΓΑΣ Κοπανού με τον Αγρ. Αστέρα Πλατέος και το αποτέλεσμα θεωρείται δίκαιο.

Ο γηπεδούχος ΓΑΣ προηγήθηκε στο σκορ στο 14’ με τον Προϊο με τον Αγρ. Αστέρα να ισοφαρίζει σε 1-1 στο 39’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μοσχόπουλου (το πέναλτι κέρδισε ο Κίρτσογλου (ανατροπή) από τον Προϊο Δ.).

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Λαζάρου (Χριστοδούλου Γ. - Μπογιατζόγλου).

 

ΕΠΙΣΚΟΠΗ - ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ 0-1

Σημαντική εκτός εδρας νίκη πέτυχε ο Μ. Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας επί του Κεραυνού Επισκοπής με 0-1 που τον διατήρησε σε επαφή με την τετράδα των πλεϊ οφ.

Το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο με τις δυο ομάδες να μοιράζονται τις ευκαιρίες για γκολ, τον Μ. Αλέξανδρο όμως πιο εύστοχο να πετυχαίνει ένα γκολ στο 20’ με τον Κούβαρο ύστερα από ωραία ενέργεια του Κουβατσίδη, ενω ο Κεραυνός σε δυο περιπτώσεις άγγιξε την ισοφάριση με την μπάλα όμως να σταματά στα δοκάρια της εστίας του Ιωακειμίδη. Στο 52’ συγκεκριμένα σε προσπαθεια του Ορφανίδη και στο 74’ ύστερα από απευθείας εκτέλεση φαουλ του Αναστασιάδη.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Μαλούτας.

ΜΕΛΙΚΗ - ΚΛΕΙΔΙ 1-2

Ο Φίλιππος Μελίκης με τον Γιώργο Ντάμτσιο στον πάγκο του μπορεί να παρουσιάστηκε βελτιωμένος σε σχέση με τις προηγούμενες εμφανίσεις του όμως αυτό δεν στάθηκε αρκετό για να του χαρίσει βαθμούς που τόσο χρειάζεται καθώς έχασε στο γήπεδό του από τον πιο ουσιαστικό Εθνικό Κλειδίου με 1-2.

Η ομάδα της Μελίκης πάντως διαμαρτύρεται για ένα δεύτερο γκολ που πέτυχε με τον Ντόβα το οποίο αρχικά ο διαιτητής κατεκύρωσε και στη συνέχεια ακύρως για φαουλ πανω στον τερματοφύλακα και ύστερα από έντονες διαμαρτυρίες αφού ηταν σειρά των γηπεδούχων να διαμαρτυρηθούν οι διαιτητές αποσύρθηκαν στα αποδυτήρια και αφου ήρθε αστυνομική δύναμη ξανάρχισε το παιχνίδι μετά από 20 λεπτά. Στο σκορ προηγήθηκε η Μελίκη στο 15’ με τον Κίτσα το Κλειδί ισοφάρισε στο 62’ με τον Καλυβιώτη Δ. στο 86’ ακυρώθηκε το γκολ της Μελίκης οπως αναφέραμε στο 90’ η Μελίκη είχε δοκάρι με εκτέλεση φαουλ του Καρατάσιου και στην εξέλιξη της φάσης ο Κεχαγιάς Α. με σουτ διαμόρφωσε το τελικό 1-2.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Κωστούλης (Μουσενίκας - Χαραλαμπίδης).

 

ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙ - ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ 2-2

Ισόπαλο (2-2) έληξε το παιχνίδι μεταξύ του Αρη Παλαιοχωρίου και του Μακροχωρίου που διεξήχθη στην εδρα του πρώτου.

Ο γηπεδούχος Αρης προηγήθηκε μολις στο 7’ με πεναλτι με το Μακροχώρι ομως να μην το βάζει κάτω και αφού ισοφάρισε στο ξεκίνημα της επανάληψης έκανε την πλήρη ανατροπή παίρνοντας προβάδισμα στο σκορ με 1-2. Ομως η γηπεδούχος ομάδα έφερε το παιχνίδι στα ίσα και παρά τις προσπαθειες των δυο αντιπάλων το αποτέλεσμα δεν άλλαξε και ο αγώνας έληξε ισόπαλος 2-2 με τις δυο ομάδες να έχουν από μία πολύ μεγάλη ευκαιρία να πετύχουν και τρίτο γκολ στο τελευταίο 10λεπτο του ματς.

Η διαμόρφωση του σκορ: 9’ με πεναλτι ο Μιχαηλίδης 1-0. 18’ ο Βοργιατζίδης με πλασέ 1-1. 48’ ο Βοργιατζίδης παιρνει το ριμπαουντ ύστερα από δοκάρι σε σουτ του Τσακαλίδη και 1-2. 60’ Νικολόπουλος με πλασέ 2-2.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Μελιτζανίδης (Δεβετζίδης - Βαλκάνος).


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής