breaking news Νέο

Προσκυνηματική εκδρομή στην Αγία Πετρούπολη και άλλα μέρη της Βόρειας Ρωσίας

Προσκυνηματική εκδρομή στην Αγία Πετρούπολη και άλλα μέρη της Βόρειας Ρωσίας

Από τις 25 Αυγούστου μέχρι και την 1η Σεπτεμβρίου η Ιερά Μητρόπολις Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας διοργάνωσε προσκυνηματική εκδρομή στην περιοχή της Αγίας Πετρουπόλεως και άλλες περιοχές της Βόρειας Ρωσίας.

Της εκδρομής προΐστατο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων.

Πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις σε Ιερούς Ναούς και Μονές της Αγίας Πετρουπόλεως και προσκύνηση ιερών λειψάνων και εικόνων, όπως η Παναγία Καζάν, ο Άγιος Ιωάννης Κροστάνδης, η οσία Ξένη η δια Χριστόν Σαλή κά.

Επίσης πραγματοποιήθηκαν εκδρομές στην περιοχή του Αγίου Αλεξάνδρου Σβίρσκι, όπου σώζεται άφθαρτο το ιερό του λείψανο, επίσης στην Ιερά Μονή Αγίου Σεραφείμ στο Βίρτσκυ, στην αρχαία πρωτεύουσα της Ρωσίας Βελίκι Νόβγκοροντ, όπου στο Κρεμλίνο της σώζεται η πιo παλιά Εκκλησία της Ρωσίας, αφιερωμένη στη του Θεού Σοφία, όπου υπάρχει και η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας του καλού οιωνού.

Τελέστηκαν δύο θείες λειτουργίες, η πρώτη στη Λαύρα του Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι και η δεύτερη στην εκκλησία του χυμένου αίματος (Αναστάσεως), κατά την οποία λειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αγίας Πετρουπόλεως κ. Βαρσανούφιος.

 


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής