breaking news Νέο

BEΡΟΙΑ – ΝΙΚΗ ΑΓΚΑΘΙΑΣ 0-1, Κρίθηκε στη δύναμη

  • BEΡΟΙΑ – ΝΙΚΗ ΑΓΚΑΘΙΑΣ 0-1, Κρίθηκε στη δύναμη
  • BEΡΟΙΑ – ΝΙΚΗ ΑΓΚΑΘΙΑΣ 0-1, Κρίθηκε στη δύναμη
  • BEΡΟΙΑ – ΝΙΚΗ ΑΓΚΑΘΙΑΣ 0-1, Κρίθηκε στη δύναμη
  • BEΡΟΙΑ – ΝΙΚΗ ΑΓΚΑΘΙΑΣ 0-1, Κρίθηκε στη δύναμη
  • BEΡΟΙΑ – ΝΙΚΗ ΑΓΚΑΘΙΑΣ 0-1, Κρίθηκε στη δύναμη
  • BEΡΟΙΑ – ΝΙΚΗ ΑΓΚΑΘΙΑΣ 0-1, Κρίθηκε στη δύναμη

Το παιχνίδι ΒΕΡΟΙΑ – ΑΓΚΑΘΙΑ, είχε όλα τα χαρακτηριστικά ενός ντέρμπι. Δυνατές μονομαχίες, κυρίως στο κέντρο γηπέδου και ελάχιστες ευκαιρίες για γκολ.

Την νίκη πήρε η ομάδα τα χαρακτηριστικά της οποίας βρίσκονται πιο κοντά στις γηπεδικές συνθήκες που είχαν δημιουργηθεί από την βροχή που είχε προηγηθεί και συνεχίζονταν καθόλη τη διάρκεια του παιχνιδιού: Η Νίκη Αγκαθιάς.

Η ΒΕΡΟΙΑ που προέρχονταν από δύο συνεχόμενες νίκες και έδειχνε με την προσέλευση του νέου προπονητή της, του Σάκη Θεοδοσιάδη, να βρίσκει τα πατήματά της, κόλλησε στα λασπόνερα του Δημοτικού Σταδίου.

Βέβαια η αλήθεια είναι ότι οι παίκτες της μόνο αδιάφοροι δεν έδειξαν. Ήθελαν, προσπάθησαν με όσες δυνάμεις είχαν να πάρουν το αποτέλεσμα, όμως πολλές φορές η προσπάθεια και η θέληση δεν αρκεί για να πάρει κάποιος το αποτέλεσμα σε έναν αγώνα ποδοσφαίρου. Πρέπει και να μπορεί. Και οι παίκτες της ΒΕΡΟΙΑΣ την Κυριακή το απόγευμα έδειξαν ότι δεν μπορούσαν, όσο κι αν προσπάθησαν να ξεπεράσουν με επιτυχία τα δύο εμπόδια που είχαν απέναντί τους. Την καλά οργανωμένη, κυρίως αμυντικά Νίκη Αγκαθιάς και τον πολύ βαρύ αγωνιστικό χώρο. Έτσι δεν κατάφεραν να σκοράρουν και μοιραία από την στιγμή που ο αντίπαλος πέτυχε από στημένη φάση το γκολ οδηγήθηκε σε ήττα. Όμως πως να σκοράρεις, όταν δεν δημιουργείς ευκαιρίες, όπως συνέβη προχθές με τη ΒΕΡΟΙΑ στον αγώνα της με την Νίκη Αγκαθιάς; Γιατί αν θέλουμε να δούμε την αλήθεια κατάμουτρα οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι η ΒΕΡΟΙΑ δεν κατάφερε να σκοράρει, όχι επειδή ήταν άστοχοι ή άτυχοι οι ποδοσφαιριστές της, αλλά επειδή δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για γκολ. Και αυτό, επαναλαμβάνουμε, δεν σημαίνει ότι δεν προσπάθησαν. Οι Βεροιώτες ποδοσφαιριστές μηδενός εξαιρουμένου έδωσαν ότι μπορούσαν, όμως δεν τους βοηθούσαν οι γηπεδικές συνθήκες, αλλά και ο τρόπος παιχνιδιού της αντιπάλου.

Από την άλλη η Νίκη Αγκαθιάς που με την απόδοσή της, αλλά και τον τρόπο του παιχνιδιού της απέδειξε ότι μόνο τυχαία δεν είναι τα μέχρι τώρα αποτελέσματα που έχει πάρει.

Δεν είναι τυχαίο ότι έχει δεχθεί μόλις τρια γκολ σε οκτώ αγώνες που έδωσε μέχρι στιγμής για το πρωτάθλημα και στάθηκε όρθια εκτός έδρας με αντιπάλους που βρίσκονται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, όπως ο Άρης Παλαιοχωρίου, ο Αγρ. Αστέρας Ευόσμου, η Τρίγλια, ο Μακεδονικός.

Από την άλλη βέβαια στον παραγωγικό τομέα επίσης δεν τα πάει και τόσο καλά πετυχαίνοντας παρότι αήττητη και στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα μόλις 8 τέρματα και δεν είναι καθόλου τυχαίο το ότι κέρδισε εκτός έδρας τον πρωτοπόρο του βαθμολογικού πίνακα Άρη Παλαιοχωρίου, τον συγκάτοικό της στην 2η θέση Αγρ. Αστέρα Ευόσμου και την περασμένη Κυριακή την ΒΕΡΟΙΑ, όμως κινδύνεψε να χάσει στην έδρα της από τον Ολυμπιακό Κυμίνων που βρίσκεται στην 11η θέση.

Έχει τρεις νίκες εκτός έδρας με ομάδες που διεκδικούν την πρώτη θέση και μόλις μία στο γήπεδό της και μάλιστα από την δυσκολότερη (Γιαννιτσά) που αντιμετώπισε εντός έδρας μέχρι σήμερα.

Είναι ο τρόπος παιχνιδιού που επέλεξε να ακολουθήσει, που μπορεί να βοηθάει μια ομάδα που παίζει για την παραμονή της στην κατηγορία, όπως τουλάχιστον δηλώνουν οι άνθρωποι της Αγκαθιάς, δεν ταιριάζει όμως στην ΒΕΡΟΙΑ και λόγω ονόματος και ιστορίας και λόγω στόχου.

 

Η ΜΟΡΦΗ

ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η ΒΕΡΟΙΑ προσπάθησε να αιφνιδιάσει την αντίπαλό της και με την σέντρα ανέλαβε την υπεροχή, δίχως όμως να καταφέρει να δημιουργήσει την μεγάλη, την κλασική ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο.

Παρά λοιπόν την υπεροχή της η ΒΕΡΟΙΑ στο πρώτο 45λεπτο φάνηκε απειλητική μόνο δύο φορές για την εστία του Τόλιου.

Η πρώτη στο 10' σε ένα σουτ του Χαντζάρα που είχε αντικαταστήσει τον Τσικόπουλο που έφυγε ελάχιστα άουτ και η δεύτερη στο 13' όταν ο τερματοφύλακας της Αγκαθιάς Τόλιος έδιωξε απρόσεκτα την μπάλα. Η μπάλα κατέληξε στον Μπλέτσα, που βρίσκονταν σε επικίνδυνη θέση για τους φιλοξενούμενους ο οποίος όμως έχασε το κοντρόλ και μαζί με αυτό και την ευκαιρία να φανεί επικίνδυνος για την αντίπαλη εστία.

Αυτές ήταν όλες και όλες οι επικίνδυνες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες στο πρώτο ημίχρονο, με τους φιλοξενουμενους να έχουν την προσοχή τους μόνον στα αμυντικά τους καθήκοντα.

Η ίδια εικόνα του αγώνα και στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου με την ΒΕΡΟΙΑ να έχει στην κατοχή της την μπάλα στην μεγαλύτερη διάρκεια, δίχως όμως να καταφέρνει να απειλήσει την εστία του Τόλιου.

Στο 54' ήρθε το γκολ της Αγκαθιάς. Ο σπεσιαλίστας του είδους Ραφαήλ Σούκιας που ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στα τμήματα υποδομής του Μακροχωρίου εκτέλεσε ένα φάουλ και ένας άλλος ημαθιώτης ο στόπερ Ρογγότης στην καρδιά της άμυνας της ΒΕΡΟΙΑΣ πήδηξε πιο ψηλά από όλους και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του τερματοφύλακα της γηπεδούχου Μπλατσιώτη γράφοντας το 0-1.

Δέκα λεπτά αργότερα και ενώ οι ποδοσφαιριστές της ΒΕΡΟΙΑΣ δεν είχαν συνέλθει από το σοκ του γκολ που είχαν δεχθεί, η Αγκαθιά παρολίγο να ζευγαρώσει τα τέρματά της. Ο Γιατζιτζόγλου έβγαλε από αριστερά την παράλληλη σέντρα με τον Αβραμόπουλο πιεζόμενο να προσπαθεί να παρέμβει με προβολή, όμως η μπάλα έφυγε άουτ.

Στα τελευταία 20 λεπτά η ΒΕΡΟΙΑ τα έπαιξε όλα για όλα με τον προπονητή της να ρίχνει στο παιχνίδι τον Μυλωνά στην θέση του Μπλέτσα, και τον Κυριακίδη αντί του Χαντζάρα, να πιέζει όμως η ομάδα της Αγκαθιάς με σωστή αμυντική λειτουργία δεν της επέτρεψε να δημιουργήσει την μεγάλη, την κλασική ευκαιρία. Μικροευκαιρίες βέβαια που θα μπορούσαν να φέρουν το γκολ της ισοφάρισης υπήρχαν. Όπως στο 70' με τον Τσικόπουλο το σουτ του οποίου μπλόκαρε ο Τόλιος, στο 84' με τον Καράμπελα που επίσης έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή του τερματοφύλακα της Αγκαθιάς και την μπάλα να βρίσκει σώματα αμυντικών και να αλλάζει πορεία και στο 87' παρολίγο αυτογκόλ όταν ο Ρογγότης, στην προσπάθειά του να αποκρούσει την μπάλα σε σέντρα του Μουχαλή την έστειλε να περάσει δίπλα από το κάθετο δοκάρι της εστίας της ομάδας του.

Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή της ΒΕΡΟΙΑΣ να σώσει τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας και το τελευταίο σφύριγμα τον διαιτητή από την Φλώρινα του κ. Θεοδωρόπουλο βρήκε την ομάδα της Αγκαθιάς, να πανηγυρίζει μια πολύ σπουδαία νίκη.

 

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Απαρατήρητη πέρασε η διαιτησία του κ. Θεοδωρόπουλου από την ΕΠΣ Φλώρινας, όπως και οι υποδείξεις των βοηθών του Μεταξιώτη και Κουφό από την Ένωση Μακεδονίας.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΒΕΡΟΙΑ: Μπλατσιώτης, Μούχαλης, Λεφίδης, Μουρατίδης, Μαραγκός, Μπακάλης (46' Τσικόπουλος), Βεργώνης, Μπλέτσας (77' Μυλωνάς), Κανούλας, Σκαθαρούδης (60' Καράμπελας), Χαντζάρας (70' Κυριακίδης).

ΑΓΚΑΘΙΑ: Τόλιος, Γιατζιτζόγλου, Ρογγότης, Λιόλιος, Αβραμόπουλος, Χατζόπουλος (42' Κοτσαμπίσογλου), Γκελοσάνι, (73' Τριανταφυλλίδης), Γιαννόπουλος, Σούκιας (85' Σιδηρόπουλος), Πέτκος, Κίτσας Ε.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής