breaking news Νέο

Ποιές αλλαγές γίνονται στις φετινές διοργανώσεις της ΕΠΣ Ημαθίας

Ποιές αλλαγές γίνονται στις φετινές διοργανώσεις της ΕΠΣ Ημαθίας

Με μια εβδομάδα καθυστέρηση λόγω της εκκρεμότητας που υπήρχε με την καταγγελία της Αλεξάνδρειας σε βάρος του Μ. Αλέξανδρου Τρικάλων, πραγματοποιείται την προσεχή Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου η ετήσια Γενική Συνέλευση της ΕΠΣ Ημαθίας και με την ευκαιρία αυτή όπως συμβαίνει κάθε χρόνο θα πραγματοποιηθεί και η κλήρωση των πρωταθλημάτων της Α1 και της Α2 κατηγορίας καθώς και η πρώτη αγωνιστική του κυπελλου.

Η Γενική Συνέλευση φέτος θα πραγματοποιηθεί στη Νάουσα και συγκεκριμέα στο παραδοσιακό εστιατόριο “το Βαγονάκι του Πετράκη”.

Θα προηγηθεί διοικητικός και οικονομικός απολογισμός της διοίκησης της ΕΠΣ Ημαθίας και στη συνέχεια θα δοθεί προς έγκριση ο οικονομικός προϋπολογισμός εσόδων - εξόδων για το 2018 και θα ακολουθήσει η κλήρωση των πρωταθλημάτων της Α1 και της Α2 κατηγορίας καθώς και του κυπέλλου.

 

ΤΟ ΠΑΡΑΒΟΛΟ

Το παράβολο για την συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας ορίστηκε στα 150 ευρώ όσο ήταν και την περσινή περίοδο στην Α2 κατηγορία το παράβολο συμμετοχής στοιχίζει επίσης 150 ευρώ, 80 στο πρωτάθλημα της Β’ και 60 της Γ’ κατηγορίας.

Για τη συμμετοχή στο κύπελλο το αντίτιμο ορίστηκε 80 ευρώ για τις ομάδες της Α1, 60 για τις ομάδες της Α2 και 50 για τις ομάδες της Β’ και της Γ’ κατηγορίας.

 

Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας θα ξεκινήσει στις 23 Σεπτεμβρίου και για πρώτη φορά φέτος όπως ήδη έχει επανειλημμένα αναφερθεί έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν αγώνες πλεϊ οφ (εφόσον υπάρξουν οι ανάλογες προϋποθεσεις) και πλεϊ αουτ.

Στα πλεϊ οφ θα συμμετάσχουν οι τέσσερις πρώτες ομάδες στην κατάταξη της κανονικής διάρκειας. Για να διεξαχθούν όμως θα πρέπει να υπαρξει μια απαραίτητη προϋπόθεση. Η δεύτερη στην κατάταξη ομάδα να έχει από την πρώτη 5, ή μικρότερη διαφορά βαθμών. Αν η διαφορά μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης ομάδας στην κατάταξη της κανονικής διάρκειας είναι μεγαλύτερη των 5 βαθμών τότε δεν θα διεξαχθούν πλεϊ οφ και η πρώτη στην κατάταξη ομάδα κατακτά το πρωτάθλημα.

Στα πλεϊ αουτ θα πάρουν μέρος τέσσερις επίσης ομάδες και συγκεκριμένα αυτές που θα τερματίσουν από την 11η μέχρι την 14η θέση. Αυτό σημαίνει οτι οι δυο τελευταίες υποβιβάζονται απευθείας. Οι αγώνες των πλεϊ αουτ μεταξύ των τεσσάρων ομάδων που αναφέραμε θα γίνουν χιαστή σε ουδέτερο γήπεδο.

Η 11η θα αντιμετωπίσει την 14η και η 12 την 13η. Ακολούθως οι δυο νικήτριες θα παίξουν μεταξύ τους και το ίδιο θα συμβεί με τις δυο ηττημένες. Η ομάδα που θα καταλάβει την 14η θέση θα ακολουθήσει τις δυο τελευταίες (την 15η και την 16η) στην Β’ κατηγορία.

Εφόσον από την Γ’ Εθνική υποβιβαστεί ομάδα της Ένωσης μας (Νάουσα, Φίλιππος Αλεξάνδρειας, Τρίκαλα) θα υποβιβαστεί και η αμέσως προηγούμενη στην βαθμολογική κατάταξη (13η, 12η, 11η) στην Β’ κατηγορία έτσι ώστε την νέα περίοδο το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας να διεξαχθεί με 16 ομάδες.

 

Α2 ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ

Το πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας θα ξεκινήσει μια εβδομάδα αργότερα από αυτό της Α1 κατηγορίας. Ουσιαστικά στην Α2 δεν αλλάζει τίποτα. Θα ανεβούν δυο ομάδες απο κάθε όμιλο (συνολικά τέσσερις) και θα υποβιβαστεί η τελευταία.

 

Β’ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ

Αλλαγές και στην προκήρυξη της Β’ κατηγορίας σε σχέση με τις προηγούμενες περιόδους. Απο την Β’ ερασιτεχνική θα παραμείνουν στην κατηγορία οι δυο πρώτες, ενω η 3η και η 4η θα δώσουν αγώνα μπαράζ και η νικήτρια επισης θα παραμείνει στην κατηγορία (συνολικά δηλαδή θα παραμείνουν στην Β’ τρεις ομάδες και μαζί με τις υπόλοιπες της Α2 που δεν θα προβιβαστούν στην Α’ θα σχηματίσουν την Β’ κατηγορια της νέας περιόδου) όλες οι υπόλοιπες θα υποβιβαστούν στην Γ’ κατηγορία και από την επόμενη περίοδο (2018-2019) μαζί με όσες δηλώσουν συμμετοχή θα αποτελέσουν την νέα Γ’ κατηγορία για να αποκτήσει και αυτή η κατηγορία ενδιαφέρον.

 

Γ’ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ

Το πρωτάθλημα της Γ’ ερασιτεχνικής θα ξεκινήσει στις 22 Οκτωβρίου αντι τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο που ξεκινούσε τα προηγούμενα χρόνια.

Η ομάδα που θα καταλάβει την πρώτη θέση στον βαθμολογικό πινακα θα προβιβαστεί στη νέα Β’ ερασιτεχνική κατηγορία. Ολες οι υπόλοιπες ομάδες της κατηγορίας θα ενταχθούν στην Γ’ κατηγορία.

Οπως λοιπον γίνεται αντιληπτό την επόμενη περίοδο (2018-2019) οι κατηγορίες στην ΕΠΣ Ημαθίας επανέρχονται στον αρχικό τους αριθμό την αρχική τους μορφή (Α’, Β’ και Γ’).

 

ΚΥΠΕΛΛΟ

Διαφοροποίηση έχουμε και στην διεξαγωγή του κυπέλλου η πρώτη αγωνιστική του οποίου θα διεξαχθεί το επόμενο Σαββατοκύριακο 9 και 10 Σεπτεμβρίου και η δεύτερη το μεθεπόμενο 16 και 17.

Αρχικά καταργείται το κύπελλο της Γ’ Εθνικής και οι ομάδες που συμμετέχουν στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα επιστρέφουν στο κύπελλο ερασιτεχνικών ομάδων.

Ετσι φέτος στο κύπελλο της ΕΠΣ Ημαθίας θα πάρουν μέρος και οι τρεις ομάδες της Γ’ Εθνικής απο την περιοχη μας: Η Νάουσα, ο Φίλιππος Αλεξάνδρειας και τα Τρίκαλα. Μια ακόμη αλλαγή είναι το ότι από την προημιτελική φάση οι αγώνες θα είναι διπλοί (μέσα - έξω), ενω ο τελικός οπως πάντα θα διεξαχθεί σε ουδέτερο γήπεδο.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής