breaking news Νέο

Project Future : Πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότητας της Τράπεζας Πειραιώς

  • Project Future : Πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότητας της Τράπεζας Πειραιώς
  • Project Future : Πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότητας της Τράπεζας Πειραιώς

 «Υπάρχουν οι προϋποθέσεις να εργαστεί κανείς και να κάνει καριέρα στην Ελλάδα. Οφείλουμε στον εαυτό μας να επιτύχουμε στην χώρα μας». Με αυτόν τον τρόπο ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς καλωσόρισε τους νέους πτυχιούχους που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Project Future.

To πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότητας της Τράπεζας Πειραιώς θα υλοποιείται σε ετήσια βάση με στόχο να συμβάλλει στην ενίσχυση της απασχόλησης και την ανακοπή του brain drain.

Οι συμμετέχοντες στην τελική φάση του προγράμματος βρίσκονται στο στάδιο της εκπαίδευσης. Μιλώντας στους επιτυχόντες μεταξύ των 4.000 νέων πτυχιούχων που υπέβαλαν αίτηση, ο κ. Χρήστος Μεγάλου, τόνισε ότι η Ελλάδα προσφέρει στους νέους αντίστοιχες ευκαιρίες με το εξωτερικό για να προοδεύσουν.

Kάλεσε δε, τους νέους να αντιμετωπίζουν με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση τις προκλήσεις της ζωής και αναφέρθηκε στην ευκαιρία που δίνει το Project Future στους συμμετέχοντες να ενταχθούν σε ένα εργασιακό περιβάλλον.

Ο κ. Μεγάλου εκτίμησε ότι όσο βελτιώνεται το μακροοικονομικό περιβάλλον, τόσο θα ενισχύονται οι προοπτικές στην ελληνική αγορά εργασίας, με τη συμβολή νέων επενδύσεων. 

Το πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότητας της Τράπεζας έχει ως βάση τη σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας και το αυξημένο ενδιαφέρον που καταγράφηκε στον πρώτο κύκλο που βρίσκεται σε εξέλιξη, επιβεβαιώνει ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία ανταποκρίνεται στις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας.

Ο πρώτος κύκλος του προγράμματος εισήλθε στο στάδιο των εκπαιδεύσεων στους τρεις τομείς αιχμής Customer Experience, Digital Marketing και Java, ενώ ο επόμενος κύκλος θα υλοποιηθεί τον Μάρτιο του 2019.

Η Τράπεζα Πειραιώς, μέσω του Project Future, επιδιώκει να συνδέσει την τριτοβάθμια εκπαίδευση με την αγορά εργασίας, δίνοντας στους νέους εφόδια για να είναι πιο ανταγωνιστικοί ώστε να διεκδικήσουν μια θέση εργασίας που τους ταιριάζει. Παράλληλα, το πρόγραμμα δημιουργεί ευκαιρίες ώστε οι νέοι πτυχιούχοι να αποκτήσουν πολύτιμη πρακτική εμπειρία και επαφές στον επαγγελματικό χώρο.

Η σύνδεση με την αγορά είναι βασικό ζητούμενο σε μια σύγχρονη οικονομία καθώς ένα από τα κύρια εμπόδια που συναντούν οι νέοι σήμερα κατά την αναζήτηση εργασίας είναι η έλλειψη εξειδικευμένων γνώσεων. Mάλιστα, τα τρία γνωστικά πεδία στα οποία γίνονται οι εκπαιδεύσεις επελέγησαν ακριβώς λόγω της ζήτησης που έχουν.

Μετά την εκπαίδευση, οι νέοι θα έρθουν σε επαφή με επιχειρήσεις και εάν επιλεγούν, θα έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν, όπως προβλέπει το πρόγραμμα, για τουλάχιστον έξι μήνες, αμειβόμενοι με μισθό 750 ευρώ το μήνα.

Το πρόγραμμα εγγυάται ότι η σύμβαση θα έχει διάρκεια τουλάχιστον έξι μηνών, με την εμπειρία του ReGeneration Academy που είναι βασικός συνεργάτης της Τράπεζας στο πρόγραμμα, να δείχνει ότι ως και το 85% των εργαζομένων, παραμένουν και στη συνέχεια στη θέση εργασίας.

Το Project Future υλοποιείται από την Τράπεζα Πειραιώς, σε συνεργασία με το ReGeneratiοn Academy. Ενώνοντας τις δυνάμεις τους με τις Google, Facebook και Code.Hub και το Κέντρο Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας Εξέλιξη.

 

Στη φωτογραφία ο κ. Χρήστος Μεγάλου, Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, κατά την έναρξη της εκπαίδευσης των επιτυχόντων στο πρόγραμμα


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής