breaking news Νέο

Στον απόηχο της 8ης αγωνιστικής

Στον απόηχο της 8ης αγωνιστικής

Η ΒΕΡΟΙΑ την Κυριακή το απόγευμα γνώρισε την ήττα - πρώτη με τον Σάκη Θεοδοσιάδη στον πάγκο της - από την Νίκη Αγκαθιάς, διακόπτοντας έτσι άδοξα το νικηφόρο σερί των δυο αγωνιστικων της.

Ενα σερί που όταν πρόκειται για ομάδα που στοχεύει στην άνοδο της στην επόμενη κατηγορία όπως η ΒΕΡΟΙΑ, θεωρείται αμελητέα ποσότητα.

Ανοδος στην επόμενη κατηγορία βέβαια, “τρόπος του λέγειν”, αφού φέτος με δεδομένο την αναδιάρθρωση των εθνικών κατηγοριών που έχει σχεδιάσει ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης και οι συνεργάτες του, ουσιαστικά δεν πρόκειται να προβιβαστεί καμία ομάδα από το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, ενω οι ομάδες που θα υποβιβαστούν στην ουσία θα πέσουν δυο κατηγορίες και αυτές που υποτίθεται θα εξεσφαλίσουν την παραμονή τους μία!!

Γιατί συμβαίνει αυτό; Μα απλούστατα, επειδή με την διάσπαση της ενιαίας μέχρι φέτος Super League σε Super League 1 και Super League 2 απο την νέα περίοδο πάνω από την Β’ Εθνική ή Football League ή όπως θέλετε αλλιώς πέστε την στην οποία θα προβιβαστούν οι 12 ομάδες της Γ’ Εθνικής, θα υπάρχουν δύο κατηγορίες όσες δηλαδή και φέτος, πανω από την Γ’ Εθνική στην οποία υποτίθεται θα παραμείνουν όσες αποφύγουν τον υποβιβασμό τρεις, μια περισσότερη από αυτές που υπάρχουν φέτος και πανω από τα τοπικά πρωταθλήματα στα οποία θα υποβιβαστούν ομάδες της Γ’ Εθνικής, τέσσερις.

Στην ουσία δηλαδή με την αναδιάρθρωση του Υφυπουργού Αθλητισμού που θα ισχύσει απο την νέα περίοδο μειώνεται ο αριθμός των ομάδων της κορυφαίας επαγγελματικής κατηγορίας την νέα περίοδο από 16 σε 14 και πιθανόν δυο χρόνια μετά - αυτό θα το αποφασίσουν οι ίδιες οι ομάδες - σε 12 και παράλληλα πάνω από την Β’ Εθνική προστίθεται μια νεα κατηγορία, η Super League 2.

Αυτό όμως που προκαλεί μεγαλύτερο προβληματισμό στους ανθρώπους των ομάδων που στοχεύουν στην άνοδο από την Γ’ Εθνική ειναι η έλλειψη πληροφόρησης, οσον αφορά την λειτουργία της κατηγορίας στην οποία θα αγωνίζονται την νεα περίοδο εφόσον φυσικά πετύχουν τον στόχο τους.

Ποιό θα είναι το καθεστώς της Β’ Εθνικής την νέα περίοδο μετά την αναδιάρθρωση των εθνικών κατηγοριών από τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη;

Η κατηγορία στην οποία θα βρεθούν, δηλαδή η Β’ Εθνική, θα είναι επαγγελματική, ημιεπαγγελματική, ή μήπως ερασιτεχνική;

Θα υπάρξει εξασφαλισμένο τηλεοπτικό συμβόλαιο από την Δημόσια Τηλεόραση όπως συμβαίνει φέτος στο πρωτάθλημα της Football League ή όλα τα ευεργετήματα που έχει εφεύρει ο κ. Βασιλειάδης προκειμένου να πείσει τους παράγοντες να συμφωνήσουν με το σχέδιο της αναδιάρθρωσης των εθνικών κατηγοριών θα μετακινηθούν στην Super League 2;

Και δεν είναι μονο οι 12 ομάδες που θα κερδίσουν την άνοδο τους δίχως στην ουσία να έχουν κάποιο κέρδος, σε σχέση με όσα ισχύουν φέτος στην Β’ Εθνική. Είναι και αυτές που υποτίθεται θα εξασφαλίσουν την παραμονή τους στην Γ’ Εθνική!!

Τι θα ισχύσει στην κατηγορία η οποία θα δημιουργηθεί από τις ομάδες που θα εξασφαλίσουν την παραμονή τους απο τους 8 ομίλους της Γ’ Εθνικής και τους πρωταθλητές των Ενώσεων;

Και δεν αναφερόμαστε βέβαια στο όνομα. Οποια κι αν είναι η ονομασία της Γ’ Εθνικής ή περιφερειακό πρωτάθλημα ελάχιστα ενδιαφέρει τους παράγοντες των ομάδων. Αυτό που τους “καίει” είναι αν επιτέλους η πολιτεία μέσω του ΟΠΑΠ σκύψει κάποτε με ενδιαφέρον και πάνω από αυτήν την περιθεριοποιημένη Αθλητική διοργάνωση. Την μοναδική στην οποια έχουν την δυνατότηττα να αγωνιστούν και ομάδες από την ευρύτερη περιφέρεια και την περιβάλλει με αγάπη.

 

Γράφει ο Νίκος Καμπούρης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής