breaking news Νέο

«Επικουρείων Δόξαι», βιβλιοπαρουσίαση από τον Δ. Ι. Καρασάββα

«Επικουρείων Δόξαι», βιβλιοπαρουσίαση από τον Δ. Ι. Καρασάββα

Ο Καθηγητής Νευρογενετικής στο Τμ. Ιατρικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Διευθυντής του Κέντρου «Κεφαλογενετική», βραβευμένος Ερευνητής και ιδρυτικό μέλος των Φίλων της Επικούρειας Φιλοσοφίας «Κήπος των Αθηνών», Χρήστος Γιαπιτζάκης, στο πολύ χρήσιμο Δοκίμιό του «Επικουρείων Δόξαι» (Εκδ. «Θύραθεν», 4η έκδοση, Θεσσαλονίκη 2018), καταπιάνεται με την Τέχνη της Ευδαιμονίας.

Ο πυρήνας του βιβλίου του Χ. Γιαπιτζάκη, είναι οι γεμάτες σοφία Γνώμες (Δόξαι) του Επίκουρου και των μαθητών του. Αυτό το εξαιρετικά χρήσιμο βιβλίο απευθύνεται σε κάθε απαιτητικό αναγνώστη που δεν αρκείται στην μιζέρια της καθημερινότητας και θέλει να ξεφύγει από το σκοτάδι, αναζητώντας μια πνευματική όαση Ευδαιμονίας. Με βοηθό την Επικούρεια Φιλοσοφία, ο σύγχρονος άνθρωπος μπορεί να ξεφύγει από την ζωή της αφροσύνης και της κενοδοξίας και να επιλέξει την ζωή της φρόνησης.

Υπενθυμίζεται ότι, η Επικούρεια Φιλοσοφία είναι η ενοποιητική βάση όλων των κύριων χαρακτηριστικών του σύγχρονου κοσμικού Ανθρωπισμού. Τα ζητήματα που εξετάζει παραμένουν πάντα επίκαιρα και αφορούν την Φυσιοκρατία, την Φιλανθρωπία, την Ηθική Φιλοσοφία, την Ελευθερία Επιλογής και Θρησκευτικής Έκφρασης, την Δικαιοσύνη, την Ποιότητα Ζωής και την Ευτυχία όλων των Ανθρώπων ως τον βασικό στόχο της Ανθρωπότητας.

 

Δ. Ι. ΚΑΡΑΣΑΒΒΑΣ


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής