breaking news Νέο

Μήνυμα του βουλευτή Ημαθίας Χρήστου Αντωνίου για την επέτειο της Εθνικής Αντίστασης

Μήνυμα του βουλευτή Ημαθίας Χρήστου Αντωνίου για την επέτειο της Εθνικής Αντίστασης

«Η Εθνική Αντίσταση εναντίον των στρατευμάτων κατοχής (ιταλικά, βουλγαρικά, γερμανικά) την περίοδο 1941-1944, υπήρξε έργο της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού με πρωτοπόρες τις αντιστασιακές οργανώσεις και μπροστάρη το Ε.Α.Μ.-ΕΛΑΣ  που αντιτάχθηκαν με όσες  δυνάμεις είχαν στους κατακτητές και πολέμησαν για το πανάκριβο αγαθό της Ελευθερίας ενάντια στον ναζισμό, τον φασισμό και τους συνεργάτες τους. Κατά τη διάρκεια της κατοχής η Ελλάδα υπήρξε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες στην Ευρώπη και η χώρα με τις μεγαλύτερες αντιστασιακές, εμβληματικές πράξεις.

Η καθιέρωση της επετείου της ανατίναξης της γέφυρας του Γοργοπόταμου ως ημέρα Πανελλήνιου εορτασμού της Εθνικής μας Αντίστασης είναι ένας ελάχιστος φόρος τιμής σε όλους εκείνους, άνδρες, γυναίκες, παιδιά που βασανίστηκαν ή έπεσαν ηρωικά προσφέροντας τα μέγιστα στον αγώνα του λαού μας.

Η εγρήγορση απέναντι στον φασισμό με όποια μορφή εμφανίζεται σήμερα πρέπει να είναι συνεχής. Γιατί «λαοί που ξεχνούν την ιστορία τους είναι αναγκασμένοι να την ξαναζήσουν!».

       

                                                                      Ο βουλευτής Ημαθίας

                                                                         Χρήστος Αντωνίου 


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής