breaking news Νέο

Επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου στα Χανιά για την εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου

  • Επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου στα Χανιά για την εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου
  • Επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου στα Χανιά για την εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου

Το διάστημα από 19 έως 24 Νοεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων μετέβη στην Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου, κατόπιν προσκλήσεως του οικείου Ιεράρχου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Δαμασκηνού, για να συμμετάσχει στην πανήγυρη του Καθεδρικού Ιερού Ναού των Εισοδίων της Θεοτόκου Χανίων. 

Τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου το βράδυ παρευρέθηκε στην επετειακή εκδήλωση για τα 26 χρόνια δυναμικής παρουσίας του Ραδιοφωνικού Σταθμού «Mαρτυρία» της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας. Τους Σεβασμιωτάτους καλωσόρισαν με μαντινάδες κατά την άφιξή τους στις εγκαταστάσεις του σταθμού άνδρες και γυναίκες από τον παραδοσιακό σύλλογο «Βιγλάτορες». Κατόπιν συνοδευόμενοι από το Διευθυντή του Σταθμού, κ. Ευστράτιο Χατζηδάκη, μετέβησαν στο στούντιο, όπου έκαναν δηλώσεις ζωντανά στον αέρα και ανακοίνωσαν την αδελφοποίηση του Ραδιοφωνικού Σταθμού «Μαρτυρία» με τους Ραδιοφωνικούς Σταθμούς των Ιερών Μητροπόλεων Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας «Παύλειος Λόγος» και Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης «Ορθόδοξη Παρουσία». Ακολούθησαν χαιρετισμοί και μουσικό πρόγραμμα. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος. 

Την Τρίτη 20 Νοεμβρίου, παρουσία πλήθους Κληρικών και εκατοντάδων ευσεβών προσκυνητών, τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός της εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου, όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης, ο οποίος κήρυξε και το θείο λόγο, συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος και του οικείου Ιεράρχου Μητροπολίτου Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού. 

Ανήμερα της εορτής το πρωί τελέστηκε λαμπρό Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος, ο οποίος χοροστάτησε στον Όρθρο και κήρυξε το θείο λόγο, συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Λαγκαδά Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννου, Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακαρίου, Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου και του οικείου Ιεράρχου Μητροπολίτου Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού. 

Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε λιτάνευση της θαυματουργής εικόνας της Υπεραγίας Θεοτόκου σε κεντρικούς δρόμους της πόλεως με την συμμετοχή πλήθους πιστών και κληρικών. Κατά τη λιτάνευση τελέστηκε η ακολουθία της αρτοκλασίας έμπροσθεν του Δημαρχείου Χανίων, ενώ ακολούθησε επίσημος Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό. 

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου το βράδυ με μουσική εκδήλωση, που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Χανίων, το Πνευματικό Κέντρο Χανίων και οι Μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων Ν. Χανίων αφιερωμένη στα Εισόδια της Θεοτόκου και στην ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων. 

Η εκδήλωση περιλάμβανε ύμνους από τη Βυζαντινή χορωδία του συνδέσμου Ιεροψαλτών Στέφανος Μελωδών, μουσικό πρόγραμμα από τη Μπάντα του Στρατού και θεολογική ομιλία για τα Εισόδια της Παναγίας από τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας Πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. Δαμασκηνό Λιονάκη. 

Κατά την παραμονή τους ο Σεβασμιώτατος και η συνοδεία του επισκέφθηκαν το Εθνικό Ίδρυμα Ελευθέριος Βενιζέλος, τον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής Χανίων, τον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας Χανίων, την Περιφέρεια Χανίων, όπου έτυχαν θερμής υποδοχής από τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Απόστολο Βουλγαράκη, τους Τάφους των Βενιζέλων, τον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου και το Μετόχι της Ιεράς Μονής Χρυσοπηγής στο Βαρύπετρο, όπου τους υποδέχθηκε η Καθηγουμένη της Μονής Γερόντισσα Θεοξένη με την αδελφότητα της μονής, την Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας, όπου τους υποδέχτηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος και τέλος τον Αρχιμ. Χρυσόστομο Παπαδάκη, Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεώς μας. 

Το Σεβασμιώτατο συνόδευσαν ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Αθηναγόρας Μπίρδας και ο Αρχιδιάκονος π. Παντελεήμων Παπαεμμανουήλ.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής