breaking news Νέο

Πήρε αυτό που ήθελε

Πήρε αυτό που ήθελε

Το τόσο αναγκαίο δίποντο στην παρούσα φάση, αλλά και συνάμα υποστηρικτικό της μεγάλης προσπάθειας που καλείται να καταβάλλει φέτος ο Φίλιππος κατέκτησε απέναντι στον Φοίβο Συκεών, του οποίου επικράτησε με 25-23, στο ματς που δόθηκε το απόγευα του Σαββάτου στο “Φιλίππειο” και εντασσόταν στο πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Χαντμπολ Πρεμιέρ.

Ενα αποτέλεσμα που φερνει τους “ερυθρόλευκους” της Βέροιας στα μεσαία “στρώμματα” της βαθμολογίας και τους δίνει... κουράγιο για τις κόντρες που έπονται.

Στα της συνάντησης, το σύνολο του Ευθύμη Πιπελίδη ευτύχησε να είναι συνεχώς μπροστά στο σκορ.

Το γεγονός όμως αυτό δεν μπόρεσε να το εκμεταλλευθεί και να προσπαθήσει να δώσει περαιτέρω διαφορά στο σκορ, η οποία και θα έθετε στέρεες βάσεις για την επίτευξη της νίκης.

Αντ’ αυτού, βέβαια, ο Φίλιππος μπόρεσε να είναι αποτελεσματικός αμυντικά, όπου και του δόθηκε έτσι η δυνατότητα να κρατηθεί όρθιος σε κάποια κρίσιμα λεπτά.

 

Η εικόνα του αγώνα

Αλλά ας παρουμε τα πράγματα με τη σειρά.

Στο πρώτο μέρος ο Φίλιππος ξεκίνησε πολύ καλά στο παιχνίδι και προηγήθηε με 7-4 στο 13’ και 11-7 στο 20’, χωρίς ωστόσο να συνεχίσει στο ίδιο τέμπο. Και τούτο γιατί ο Φοίβος εκμεταλλεύθηκε τις αδυναμίες των Βεροιέων και κρατήθηκε στο ματς, με το 15-11 να επικρατεί στο 30λεπτο.

Στην επανάληψη ο Φίλιππος παρουσιαστηκε κακός. Εξ ου και το ότι για 11 λεπτά  δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα, σε αντίθεση με τον Φοίβο που μ’ ένα σερί 4-0 έφερε το ματς στην απόλυτη ισορροπία στο 41’ (15-15).

Μάλιστα, σ’ αυτό το διάστημα το οτι οι γηπεδούχοι δεν βρέθηκαν πίσω στο σκορ, το οφείλουν στις αποκρούσεις του νεαρού πορτιέρο Μένιου Καλλιαρίδη.

Στη συνέχεια ο Φίλιππος έδειξε να αφυπνίζεται και να γίνεται αποτελεσματικός στην επίθεση, προηγούμενος με 21-17 στο 52’. Εξέλιξη, που έδωσε την εντύπωση πως οι γηπεδούχοι θα έφθαναν σε μια εύκολη επικράτηση. Αλλά φευ. Εκαναν μια “κοιλιά” που λίγο έλλειψε να τους στοιχίσει. Ο Φοίβος μείωσε σε 23-22 στο 57’. Εκει χρειάσθηκε μια ατομική προσπάθεια από πλευράς Διογένη Αποστολίδη για να κάνει το 24-22, αλλά ο Φοίβος ανταπέδωσε γρήγορα μειωνοντας σε 24-23.

Ο Τσαμουρίδης στην αμέσως επόμενη επίθεση για τον Φίλιππο από τα 6 μέτρα έγραψε το 25-23, που έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα, με τους “ερυθρόλευκους” της Βέροιας να παίρνουν το τρίτο φετινό τους ροζ φύλλο.

«Ηταν ένα ντέρμπι ανάμεσα σε δυο νεανικές ομάδες. Εμείς καταφέραμε και ελεγξαμε τον ρυθμό στο 70% του αγώνα. Το μόνο που με “στενοχωρεί” είναι ότι η ομάδα πρέπει να... τρέξει στην αντεπίθεση. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για τη νικη. Κοιτάμε μπροστά και με σωστή προπόνηση θα βελτιωνόμαστε κάθε μέρα» τόμισε στις δηλώσεις του μετά το ματς ο τεχνικός καθοδηγητής του Φιλίππου Ευθύμης Πιπελίδης.

 

Τα πεντάλεπτα: 1-1, 5-4, 8-5, 11-8, 13-10, 15-11 (ημχ) 15-13, 15-15, 17-15, 20-17, 22-20, 25-23

Φίλιππος Βέροιας (Πιπελίδης): Τζιμπούλας, Ταραμονλής, Παντελίδης, Χαραλαμπίδης, Καλλιαρίδης, Παπαγιάννης, Τσαμουρίδης 6, Τριανταφυλλίδης 5, Κωστακίδης, Αποστολίδης 8, Κουκουτσίδης 2, Δάσκαλος, Κορωνάς, Τζωρτζίδης, Παπαδόπουλος 4, Φιλόσογλου.

Φοίβος Συκεών (Τσολάκος): Γρηγοριάδης, Πίτσιος 1, Γιαγκούλας, Τσιντίδης, Δεληζάνος 8, Μέτσης 4, Πατραμάνης, Παπαδόπουλος, Μανωλούδης 1, Χατζηβακαλέλης 2, Δέσπος 4, Παπαγεωργίου, Αθανασιάδης, Μαρκατάτος, Σιγγιρίδης, Μήγγας 2.

Διαιτητές: Πάτιος – Τσιάνας

Δίλεπτα: 5-4 Πέναλτι: 4/4-2/3.

 

του Παύλου Χρ. Τουτουντζίδη


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής