breaking news Νέο

Δήλωση της Φρ. Καρασαρλίδου για τις μαθητικές καταλήψεις που οργανώνονται στα σχολεία

Δήλωση της Φρ. Καρασαρλίδου για τις μαθητικές καταλήψεις που οργανώνονται στα σχολεία

Ακραίες φωνές επικίνδυνες για την δημοκρατία προσπαθούν να οργανώσουν κίνημα καταλήψεων σε γυμνάσια και λύκεια, παροτρύνοντας μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μαθητές και γονείς να ξεσηκωθούν για τα εθνικά θέματα, «για τη Μακεδονία, για τον Κατσιφά και τη Βόρειο Ήπειρο». Παραπληροφορούν και υποτιμούν τους μαθητές και την νεολαία μας και προσπαθούν να διοχετεύσουν ακραίες αλυτρωτικές και εθνικιστικές  αντιλήψεις και διεκδικήσεις, αδιαφορώντας για τις συνέπειες. Θέλουν να σπείρουν τον διχασμό στην εκπαιδευτική κοινότητα προκειμένου να καταγράψουν δυνάμεις ως δικές τους.
Οι σύλλογοι γονέων και οι εκπαιδευτικοί έδωσαν τη δική τους απάντηση στα φαινόμενα αυτά εθνικιστικής έξαρσης και πατριδοκαπηλίας.
Η ΕΛΜΕ Ημαθίας αναφέρει: «Αυτές τις μέρες τα σχολεία και οι μαθητές μας έχουν μπει στο στόχαστρο -κυρίως μέσω διαδικτύου- διαφόρων εξωσχολικών κύκλων. Οι κύκλοι αυτοί, εκμεταλλευόμενοι πραγματικές 
αγωνίες και ανησυχίες των μαθητών μας, χρησιμοποιούν ως πρόσχημα το μακεδονικό και επιδίδονται σε μια πατριδοκαπηλία, με συνθήματα κενά από διεκδικήσεις δικαιωμάτων αλλά γεμάτα μίσος. Με τρομακτική ευκολία προσπαθούν να σπείρουν στη νεολαία ακραίες αλυτρωτικές και εθνικιστικές αντιλήψεις και διεκδικήσεις, αδιαφορώντας για τις συνέπειες που μπορούν να έχουν για την νεολαία, τη χώρα και το λαό μας… Ο κλάδος δεν πρόκειται να ενδώσει σε τέτοιου είδους απειλές, θα υπερασπιστεί το σχολείο που μορφώνει, το σχολείο που είναι αρωγός και συμπαραστάτης κάθε μαθητή, το σχολείο που παράγει έργο χάρη στις φιλότιμες προσπάθειες κάθε μαχόμενου εκπαιδευτικού».
Επίσης, η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βέροιας δηλώνει ότι φαινόμενα βίας και εθνικιστικής έξαρσης δεν έχουν θέση στα σχολεία της πατρίδας μας και τα καταδικάζει 
απερίφραστα. Προσθέτει: «Θέλουμε ένα δημόσιο σχολείο, με ίσες ευκαιρίες για όλα τα παιδιά, ελεύθερο και δημοκρατικό, χώρο ελεύθερης και δημοκρατικής παιδείας και για αυτό θα αγωνιστούμε!».
Χρέος όλων μας να υπερασπιστούμε το σχολείο και τη νέα γενιά, την δημοκρατία, να απαλείψουμε τον διχασμό και την ακρότητα. Το σχολείο είναι και θα παραμείνει προπύργιο ελεύθερου στοχασμού, κριτικής σκέψης και προάσπισης των δημοκρατικών αξιών.

ΦΡΟΣΩ ΚΑΡΑΣΑΡΛΙΔΟΥ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής