breaking news Νέο

Κ.Βοργιαζίδης στο χθεσινό ΔΣ Βέροιας : "Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τον έλεγχο των οικονομικών εισαγγελέων"

  • Κ.Βοργιαζίδης στο χθεσινό ΔΣ Βέροιας :
  • Κ.Βοργιαζίδης στο χθεσινό ΔΣ Βέροιας :
  • Κ.Βοργιαζίδης στο χθεσινό ΔΣ Βέροιας :
  • Κ.Βοργιαζίδης στο χθεσινό ΔΣ Βέροιας :
  • Κ.Βοργιαζίδης στο χθεσινό ΔΣ Βέροιας :
  • Κ.Βοργιαζίδης στο χθεσινό ΔΣ Βέροιας :
  • Κ.Βοργιαζίδης στο χθεσινό ΔΣ Βέροιας :

Την κ. Θωμαή Στιόκα, που πήρε τη θέση του παραιτηθέντος Τηλέμαχου Χατζηαθανασίου, καλωσόρισε στην αίθουσα ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας Πέτρος Τσαπαρόπουλος, με την έναρξη της χθεσινής τακτικής συνεδρίασης του σώματος.

 

Την αντίθεσή του με τις κατά παραγγελία καταλήψεις μαθητών στα σχολεία εξέφρασε ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης, παίρνοντας το λόγο, ζήτημα για το οποίο τοποθετήθηκαν στη συνέχεια αρκετοί σύμβουλοι, στιγματίζοντας την προσπάθεια να δηλητηριαστούν οι μαθητές με το μίσος του εθνικισμού.

 

Ακόμα, ο κ. Βοργιαζίδης αναφέρθηκε και στην πρόσφατη συνεδρίαση της ΠΕΔΚΜ και στο θέμα με τα αναδρομικά επιδόματα των εργαζομένων στους Δήμους, μεταφέροντας τη θέση της ότι, όπως βρέθηκαν χρήματα για άλλες κατηγορίες εργαζομένων, έτσι θα πρέπει να βρεθούν και τα χρήματα για τους δημοτικούς υπαλλήλους.

 

Το ζήτημα του ελέγχου των οικονομικών του Δήμου Βέροιας και του Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου από οικονομικούς εισαγγελείς, έθιξε με ερώτημά του ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Γουλτίδης. Το θέμα ήρθε τις τελευταίες μέρες στο προσκήνιο, μετά από δημοσίευμα που ανέφερε πως 12 Δήμοι της χώρας, ανάμεσά τους και ο Δήμος Βέροιας, αλλά και 12 φορείς, μεταξύ των οποίων και το Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου, βρίσκονται σε λίστα ελέγχου των οικονομικών τους κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας.

Στην απάντησή του ο δήμαρχος Βέροιας τόνισε πως ουσιαστικά δεν υπάρχει κανένα ζήτημα. Ο κ. Βοργιαζίδης ανέφερε στην τοποθέτησή του : «Μόλις ενημερώθηκα για το δημοσίευμα, προσπάθησα να βρω την επίτροπο. Κατάφερα να επικοινωνήσω μαζί της το Σάββατο το πρωί και με παρέπεμψε στον κ. Μαρκογιαννάκη, που είχε έρθει σε προηγούμενο διάστημα με μια αρμόδια υπάλληλο και ζήτησαν στοιχεία για την καταγγελία του Δημήτρη Δάσκαλου, που αφορούσε στο Σέλι - Άνω Σέλι και το μεγάλο κενό στο ποσό της οριστικής παραλαβής. Ουσιαστικά, πρόκειται για μια ετεροχρονισμένη καταγγελία. Αρχικά, πήραν στα χέρια τους τα παραστατικά και θεωρώ ότι όλα μπήκαν στη θέση τους και δεν θα υπάρξει θέμα ξανά».

 

Προ ημερησίας διάταξης, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, κ. Αντώνης Καγκελίδης, προανήγγειλε πως το 2019 θα είναι έτος αγώνων για την υπεράσπιση της Μακεδονίας. «Θα γίνουν αγώνες, για να αποφευχθεί η προδοσία», τόνισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα ο ίδιος αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε πριν από μια εβδομάδα με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, με αντικείμενο συζήτησης τις εκδηλώσεις που θα γίνουν μέσα στο 2019, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Ο κ. Καγκελίδης ενημέρωσε το Σώμα πως στις 9 Δεκεμβρίου, στο Ξενοδοχείο Crand Hotel της Θεσσαλονίκης, θα γίνει η παρουσίαση του λογότυπου, παρουσία Αρμενίων και Ασσυρίων, ενώ επεσήμανε πως θα πρέπει να γίνεται στα σχολεία αναφορά για τη Γενοκτονία των Ποντίων. Προσέθεσε δε πως «μπορούμε με την ΚΕΠΑ να παρουσιάσουμε κάτι και με τη στήριξη του Δήμου και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας να παρουσιάσουμε εκδηλώσεις. Και πιστεύω πως θα δοθεί χρόνος προετοιμασίας, για να πραγματοποιηθούν αυτές μέχρι τις 19 Μαϊου». Επιπλέον ο κ. Καγκελίδης σημείωσε πως «το θέμα της διεθνοποίησης της Γενοκτονίας των Ποντίων, αλλά και των Μικρασιατών, είναι μέλημά μας». Ο ίδιος δημοτικός σύμβουλος, τέλος, έδωσε συγχαρητήρια στην ΚΕΠΑ και στο Δήμο για τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που προγραμματίζονται, χαρακτηρίζοντας αυτές άλμα για την πόλη, καθώς - όπως είπε - δειλά - δειλά ξεκίνησαν έτσι και τα Τρίκαλα και η Δράμα.

 

Ο κ. Νίκος Μπέκης διετύπωσε δύο ερωτήματα, το πρώτο αναφερόταν στη χαλικόστρωση δρόμου μπροστά στο ΕΠΑΛ και το πότε θα ασφαλτοστρωθεί, με τον αντιδήμαρχο κ. Θανάση Σιδηρόπουλο, να του απαντά ότι θα τοποθετηθεί μέχρι τις γιορτές των Χριστουγέννων, ενώ το δεύτερο ερώτημα είχε να κάνει με τους εργαζόμενους στην ΚΕΠΑ, που - όπως επεσήμανε - είναι απλήρωτοι για δυο μήνες και τι πρόκειται να γίνει επ’ αυτού.

«Έχει εγκριθεί το ένταλμα και στην πρώτη διαθέσιμη ημερομηνία (αρχές Δεκεμβρίου) θα γίνουν οι πληρωμές των εργαζομένων», απάντησε ο πρόεδρος της ΚΕΠΑ Λεωνίδας Ακριβόπουλος.

 

Π.Τ.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής