breaking news Νέο

Παραλειπόμενα από τη συνεδρίαση του Δ.Σ. Βέροιας...

Παραλειπόμενα από τη συνεδρίαση του Δ.Σ. Βέροιας...

Ένα νέο μέλος προστέθηκε στη σύνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας. Ο λόγος για την κ. Θωμαή Στιόκα, που μετά την ορκωμοσία της από το δήμαρχο Κώστα Βοργιαζίδη, αντικαθιστώντας ως πρώτη επιλαχούσα της πλειοψηφούσας δημοτικής παράταξης «Δράση με Γνώση» τον ανεξάρτητο Τηλέμαχο Χατζηαθανασίου, ο οποίος παραιτήθηκε πρόσφατα για προσωπικούς λόγους, πήρε θέση στα δημοτικά έδρανα και συμμετείχε στην προχθεσινή τακτική συνεδρίαση του σώματος. Την κ. Στιόκα καλωσόρισε ο πρόεδρος του σώματος, κ. Πέτρος Tσαπαρόπουλος, στην οποία και ευχήθηκε καλή δύναμη και καλή δουλειά, ενώ ευχές η κ. Στιόκα δέχθηκε και από άλλους – πλέον – συναδέλφους της.

- Οι καταλήψεις των σχολείων του Δήμου Βέροιας και το θέμα που δημιουργήθηκε με τη στοχοποίηση καθηγητή του 4ου Λυκείου από βουλευτή της Χρυσής Αυγής, ζήτημα το οποίο και έλαβε πανελλαδικές διαστάσεις, αποτέλεσε κύριο θέμα αναφοράς των δημοτικών συμβούλων προημερησίας διάταξης. Οι σύμβουλοι καταδίκασαν, μεταξύ άλλων, τόσο την επίθεση που δέχθηκε ο καθηγητής, όσο και την επιχειρούμενη προσπάθεια κύκλων της Χ.Α. να σπιλώσουν την εκπαιδευτική κοινότητα.

-Για το θέμα, βέβαια, των καταλήψεων σχολείων του Δήμου Βέροιας αναφέρθηκε πιο πριν και ο δήμαρχος, καταδικάζοντας – όπως είπε – τις κατά παραγγελία καταλήψεις, επισημαίνοντας συνάμα πως οι μαθητές είναι ώριμοι να αποφασίσουν μόνοι τους μέσω των συμβουλίων τους και οι αποφάσεις τους είναι σεβαστές.

-«Δεν είναι μόνο ο δρόμος που χαλικοστρώθηκε στο ΕΠΑΛ και πρόκειται να ασφαλτοστρωθεί, αλλά και κάποιοι άλλοι είναι σε έργο ασφαλτοστρώσεων που εκτελείται και αν βοηθήσει ο καιρός, θα έχει τελειώσει μέχρι τα Χριστούγεννα». Αυτό απάντησε ο αντιδήμαρχος Θανάσης Σιδηρόπουλος, κατόπιν σχετικού ερωτήματος που υποβλήθηκε από την πλευρά του Νίκου Μπέκη.

-Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Κάκαρης με ερώτημά του ζήτησε να μάθει για το αν λειτουργεί η Δημοτική Βιβλιοθήκη Μακροχωρίου. Απαντώντας ο πρόεδρος της ΚΕΠΑ Λεωνίδας Ακριβόπουλος επικαλέστηκε έλλειμμα προσωπικού. Πλην όμως – όπως επεσήμανε – το θέμα με την εν λόγω βιβλιοθήκη ξεπεράστηκε.

-Ο ανεξάρτητος επίσης δημοτικός σύμβουλος Θωμάς Αγγελίνας αναφέρθηκε σε οικίσκο που δεν έγινε σε γεώτρηση ύδρευσης στην Κουλούρα. Ζήτημα για το οποίο δόθηκε απάντηση από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΒ Γιώργο Ορφανίδη, ο οποίος έκανε σαφές πως το θέμα έμεινε πίσω, για το λόγο ότι οι τεχνικοί της επιχείρησης ασχολήθηκαν το προηγούμενο διάστημα με τη διεκδίκηση χρηματοδοτήσεων για νέα έργα. Πέραν τούτου, ο κ. Αγγελίνας έβαλε στην αναφορά του και το θέμα με τις τομές που δημιουργήθηκαν από έργα ύδρευσης, οι οποίες και δεν αποκαταστάθηκαν, για το οποίο ο κ. Ορφανίδης έσπευσε να πληροφορήσει πως ήδη υπογράφτηκε σύμβαση με εργολάβο και πρόκειται να ξεκινήσουν οι αποκαταστάσεις, κάνοντας αρχή από τις τοπικές κοινότητες και μετά περνώντας στη Βέροια.

-Παρόντες στη συνεδρίαση της Τετάρτης (η οποία και είχε αριθμό 25 για το τρέχον έτος) καθηγητές και γονείς, οι οποίοι και έθεσαν το θέμα με τις αλλαγές που φέρνει το υπουργείο Παιδείας στα Μουσικά Σχολεία και που -όπως υποστηρίζουν -  θα οδηγήσουν σιγά – σιγά τα σχολεία σε κλείσιμο.

-Ερωτήματα είχε να θέσει και ο κ. Γιώργος Μιχαηλίδης από την παράταξη «Δύναμη Πολιτών». Και πιο συγκεκριμένα για τον τρόπο, με τον οποίο έγινε η ανάθεση του ιδιώτη, που ανέλαβε να στήσει το καράβι στο πάρκο της Ελιάς αλλά και το συνολικό κόστος. Όπως επίσης και τον αριθμό των συμβάσεων που θα υπογραφούν.

-Ο κ. Θεόφιλος Κορωνάς επιπλέον κατέθεσε προς το σώμα και μια πρόταση. Να διοργανωθεί μία πραγματική άσκηση με τη συμμετοχή πολιτών, προκειμένου – όπως είπε – να γνωρίζουν για το τι πρέπει να κάνουν σε περίπτωση εκτάκτου ανάγκης, παίρνοντας αφορμή από την πρόσφατη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας.

-Τέλος, από την εν λόγω συνεδρίαση, δεν έλειψαν και οι στιγμές έντασης στην αίθουσα, με αιχμή τις ψευδώνυμες καταγγελίες και τον συλληφθέντα για απάτες επιχειρηματία κ. Τσιπίδη.

Π.Τ.

 


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής