breaking news Νέο

Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος απαντά στους μαθητές του 5ου ΓΕ.Λ. Βέροιας, συνέντευξη στο πλαίσιο ευρωπ. προγράμματος

Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος απαντά στους μαθητές του 5ου ΓΕ.Λ. Βέροιας, συνέντευξη στο πλαίσιο ευρωπ. προγράμματος

Τη Δευτέρα 26/11/2018, μαθητές που συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ΚΑ2 με τίτλο «Sustainability for democracy, democracy for sustainability», μετέβησαν στο Δημαρχείο της Βέροιας και πήραν συνέντευξη από τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος.

Ο Αντιδήμαρχος απάντησε με προθυμία στις ερωτήσεις των μαθητών σχετικά με τις δράσεις του Δήμου ως προς την προστασία του περιβάλλοντος. Τους μίλησε τόσο για τις ενέργειες του Δήμου που ήδη πραγματοποιούνται, όσο και για τα μελλοντικά σχέδια σε αυτό το πεδίο (κομποστοποίηση, ανακύκλωση). Επικεντρώθηκε κυρίως στη διαχείριση των απορριμμάτων, πράγμα που, όπως είπε χαρακτηριστικά, «αποτελεί πρώτη προτεραιότητα και στην ατζέντα της Ε.Ε. για το περιβάλλον». Μίλησε για την ανάγκη περαιτέρω ευαισθητοποίησης των δημοτών σχετικά με το αστικό περιβάλλον και την καθαριότητα σε αυτό και κάλεσε τους μαθητές αρωγούς σε αυτή την προσπάθεια. Η συζήτηση στράφηκε και σε θέματα δημοκρατίας και επισημάνθηκε η σπουδαιότητα του θεσμού του Δημοτικού Συμβουλίου Εφήβων και Παίδων, όπως και η συχνή επικοινωνία των δημοτών με τις Αρχές της πόλης. Οι μαθητές άντλησαν πολύτιμες πληροφορίες για την έρευνά τους, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος που συμμετέχουν και, όπως είπαν, αυτό έγινε σε κλίμα ευχάριστο και οικείο.

Την ομάδα αποτελούσαν οι: Κίρτσιου Αιμιλία, Πανίδου Σοφία, Παπαευθυμίου Ολυμπία, Τζίρου Άννα, Ψαρράς Γιάννης, μαθητές της Β΄ λυκείου. Συνοδεύονταν από τους καθηγητές-μέλη της Παιδαγωγικής Ομάδας του Προγράμματος Αξούριστου Χαρά και Λιακοπούλου Έφη και Μοσχόπουλο Τάσο.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής