breaking news Νέο

Πλησιάζει την κορυφή η ΒΕΡΟΙΑ

Πλησιάζει την κορυφή η ΒΕΡΟΙΑ

Την δεύτερη στη σειρά νίκη της στο πρωτάθλημα πήρε η ΒΕΡΟΙΑ κερδίζοντας στο Δημοτικό Στάδιο την Κυριακή το απόγευμα την ΑΠΕ Λαγκαδά και σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα αποτελέσματα της αγωνιστικής, «έπιασε» στην προνομιούχο δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα την Νίκη Αγκαθιάς και την Τρίγλια, με τον Άρη Παλαιοχωρίο, τον οποίο υποδέχεται την ερχόμενη Κυριακή, να πρωτοπορεί έχοντας έξι βαθμούς περισσότερους.

Η ΒΕΡΟΙΑ είχε διακυμάνσεις στην απόδοσή της, ήταν όμως καλύτερη από την αντίπαλό της και η νίκη της θεωρείται απόλυτα δίκαιη.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν νευρικά το παιχνίδι με την πρώτη καλή στιγμή να ανήκει στην φιλοξενούμενη, τον Αλμυρά, που ήταν ίσως και ο πιο επικίνδυνος παίκτης της στο δεύτερο δοκάρι να μην προλαβαίνει την παράλληλη συρτή σέντρα του Ταχματζίδη (10').

Η πρώτη καλή στιγμή της ΑΠΕ Λαγκαδά φαίνεται να «ξύπνησε» τους παίκτες της ΒΕΡΟΙΑΣ που από εκείνο το σημείο και μετά άρχισε σταδιακά να ανεβάζει την απόδοσή της και σιγά – σιγά να κυριαρχεί στον αγωνιστικό χώρο.

Στο 12' και στην πρώτη καλή της στιγμή στο παιχνίδι η ΒΕΡΟΙΑ καταφέρνει και προηγείται στο σκορ. Ο Μούχαλης έβγαλε από δεξιά τη σέντρα με την άμυνα της ΑΠΕ Λαγκαδά να διώχνει προσωρινά την μπάλα που καταλήγει στην απέναντι πλευρά σε ποδοσφαιριστή όμως της ΒΕΡΟΙΑΣ και πάλι, επιχειρείται νέα σέντρα και νέα απόκρουση από τους αμυντικούς της φιλοξενούμενης με τον Μπλέτσα τελικό αποδέκτη με διαγώνιο σουτ να την στέλνει στα δίχτυα του τερματοφύλακα της ΑΠΕΛ Ταταρίδη γράφοντας το 1-0.

Πριν όμως κοπάσουν οι πανηγυρισμοί του γκολ για τους γηπεδούχους οι φιλοξενούμενοι φέρνουν το παιχνίδι και πάλι στα ίσα. Στο 19' συγκεκριμένα και ενώ η μπάλα παίζεται στην περιοχή της ομάδας του Λαγκαδά ο Αλμυράς γίνεται κάτοχος της μεταξύ της μεγαλης περιοχής της ομάδας του και της σέντρας και φεύγει γρήγορα στην αντεπίθεση καταδιωκόμενος από τον Μούχαλη. Ανοίγει περισσότερο το κοντρόλ ο Μπλατσιώτης καθυστερεί να βγει από την εστία του και ο ακραίος αμυντικός των φιλοξενούμενων εκμεταλλεύεται την καθυστερημένη έξοδο του τερματοφύλακα της ΒΕΡΟΙΑΣ φθάνει πρώτος στη μπάλα και με πλασέ ισοφαρίζει σε 1-1.

Η ΒΕΡΟΙΑ μετά το γκολ της ισοφάρισης ανεβάζει ακόμη περισσότερο την απόδοσή της και μέχρι το τέλος του πρώτου 45λεπτου δημιουργεί πέντε πολύ καλές ευκαιρίες για γκολ από τις οποίες καταφέρνει να αξιοποιήσει τη μία και να ξαναπάρει προβάδισμα στο σκορ.

Στο 24' συγκεριμένα ο Βεργώνης δέχεται την πάσα του Μούχαλη και από καλή θέση σουτάρει άουτ. Στο 27' ο Βεργώνης μέσα στην αντίπαλη περιοχή βρίσκει τον Μυλωνά, η κεφαλιά του οποίου όμως φεύγει πάνω από τα δοκάρια της εστίας του Ταταρτίδη.

Στο 30' γέμισμα στην περιοχή της ΑΠΕΛ ο Μυλωνάς βγαίνει στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας πιάνει την ψιλοκρεμαστή κεφαλιά με τον Ταταρίδη που είναι εκτός εστίας να κάνει δύο βήματα πίσω και με εντυπωσιακό άλμα να διώχνει.

Στο 31' νέα κεφαλιά του Μυλωνά από καλή θέση δεν βρίσκει στόχο.

Στο 35' επιτέλους η ΒΕΡΟΙΑ αξιοποιεί την ασφυκτική πίεση της και μία από τις ευκαιρίες που δημιουργεί. Ο Λεφίδης βγάζει την σέντρα με τον Βεργώνη να κατεβάζει ωραία την μπάλα με το στήθος και με σουτ να την στέλνει στο βάθος της εστίας της ΑΠΕΛ γράφοντας το 2-1. Και τρία λεπτά πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι δείχνουν σημάδια ανάκαμψης με τον Κυζιρίδη να πιάνει το απευθείας σουτ και τον Μπλατσιώτη να μπλοκάρει την μπάλα.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου η ΒΕΡΟΙΑ προσπάθησε να πετύχει ένα τρίτο τέρμα δεν τα κατάφερε όμως και όπως συμβαίνει συνήθως σ' αυτές τις περιπτώσεις έθεσε για προτεραιότητά της την διαφύλαξη του σκορ με αποτέλεσμα η ομάδα του Λαγκαδά να βρίσκεται περισσότερο χρόνο στην επίθεση και να απειλήσει σε δύο περιπτώσεις με ισοφάριση.

Στο 52' συγκεκριμένα ο Αλμυράς εκμεταλλεύτηκε «τσαφ» του Μπακάλη βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, όμως πρόλαβε ο Μαραγκός και αποσόβησε τον κίνδυνο, ενώ στο 58' ο Πολυζωϊδης έκανε το επικίνδυνο σουτ με την μπάλα να μην βρίσκει στόχο.

Η τελευταία ευκαιρία του αγώνα καταγράφεται για λογαριασμό της ΒΕΡΟΙΑΣ με τον Βεργώνη να βγάζει απέναντι από τον Ταταρίδη τον Μυλωνά, με το πλασέ του τελευταίου να φεύγει άουτ.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα αποβλήθηκε με 2η κίτρινη ο Σαμουηλίδης και η ΑΠΕ Λαγκαδά ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 10 παίκτες.

 

Η ΒΕΡΟΙΑ

Η ΒΕΡΟΙΑ όμως ήδη αναφέραμε είχε μεταπτώσεις στην απόδοσή της. Στο πρώτο ημίχρονο θα μπορούσαμε να πούμε ότι ήταν σε γενικές γραμμές καλή, ενώ στην επανάληψη και κυρίως μετά το 70' όταν προσπάθησε να διαφυλάξει το σκορ φάνηκε να χάνει την συνοχή της.

Από τους παίκτες της καλύτερη απόδοση είχαν ο Βεργώνης, ο Μαραγκός και ο Λεφίδης.

 

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Δίχως λάθη η διαιτησία του κ. Κουκούλη από την ΕΠΣ Λάρισας και σωστές οι υποδείξεις των βοηθών του Καραγιάννη και Κοτούμπα.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΒΕΡΟΙΑ: Μπλατσιώτης, Μούχαλης, Λεφίδης (83' Κυριακίδης), Μουρατίδης (46' Καράμπελας), Μαγαγκός, Μπακάλης, Βεργώνη, Μπλέτσας (73' Σκαθαρούδης), Μυλωνάς, Τσικόπουλος (58' Ιωάννου), Χαντζάρας.

ΛΑΓΚΑΔΑΣ: Ταταρίδης, Χατζηλιάδης, Ανδρεάδης, Βόσδου, Χατζηαθανασίου, Αθανασιάδης, Σαμουηλίδης, Πολυζωϊδης, Καραγκούνης (61' Συμεωνίδης), Ταχματζίδης, Κυζιρίδης (55' Ζαγναφέρης), Αλμυράς.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής