breaking news Νέο

Παράξενες ειδήσεις...

  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...

Eίδος σφήκας μετατρέπει αράχνες σε ζόμπι!

Δέος προκαλεί η ανακάλυψη ενός είδους σφήκας στον Αμαζόνιο, στην πλευρά του Ισημερινού, που οι επιστήμονες θεωρούν ότι είναι πιο τρομακτικό από τα πιράνχας, τα ανακόντα και τους τερμίτες.

Το νέο αυτό είδος σφήκας μπορεί να ελέγξει το νευρικό σύστημα των αραχνών. Τις αναγκάζουν να εγκαταλείψουν τις αποικίες τους και τις υποτάσσουν τόσο πολύ, που τις «χρησιμοποιούν», για να προστατεύουν τα αυγά τους και όταν αυτά εκκολαφθούν και γίνουν προνύμφες, οι αράχνες «ζόμπι» περιμένουν υπομονετικά, να τις φάνε ζωντανές.

Ερευνητές σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολομβίας κατέγραψαν την απίστευτη δράση της σφήκας Zatypota σε βάρος της αράχνης Anelosimus eximius.

Οι ερευνητές είχαν παρατηρήσει και στο παρελθόν τη δράση της συγκεκριμένης σφήκας εναντίον μοναχικού είδους αράχνης αλλά δεν είχαν παρατηρήσει τη συγκεκριμένη σφήκα να καθυποτάσσει μια ολόκληρη αποικία αραχνών.

Η έρευνα έδειξε τα εξής : Η θηλυκή σφήκα αναγκάζει την αράχνη να εκτελεί τις εντολές της. Όταν από τα αυγά της σφήκας βγαίνουν οι προνύμφες, τότε αυτές προσκολλώνται στην αράχνη – σκλάβα και τρέφονται από αυτήν! Παράλληλα, η προνύμφη «αναγκάζει» την αράχνη να φτιάξει ένα κουκούλι για την ίδια και μέσα σε 11 ημέρες την κατασπαράσσει, για να μεγαλώσει.

Ο τρόπος με τον οποίο μετατρέπουν οι σφήκες τις αράχνες σε ζόμπι, είναι με το να τους «εκχύσουν» ορμόνες και έτσι μετατρέπουν ολόκληρες αποικίες σε σκλάβους τους και πηγή τροφής.

*****

Μια εκκλησία λειτουργεί αδιάλειπτα μέρα νύχτα!

Περισσότεροι από 500 πάστορες διαδέχονται ο ένας τον άλλον μέρα-νύκτα, για να λειτουργήσουν σε μια μικρή προτεσταντική εκκλησία στη Χάγη στην Ολλανδία, ώστε να αποφύγει την απέλαση μια αρμενική οικογένεια, η οποία έχει καταφύγει στην εκκλησία αυτή από τον Οκτώβριο.

Όταν απερρίφθη το τελευταίο αίτημα της οικογένειας για άσυλο, κάτι που σήμαινε ότι θα έπρεπε να επιστρέψουν άμεσα στην Αρμενία, εγκατέλειψαν το σπίτι τους και βρήκαν καταφύγιο στην εκκλησία.

Στην Ολλανδία η αστυνομία δεν έχει το δικαίωμα να εισέρχεται σε χώρο λατρείας στη διάρκεια θρησκευτικής λειτουργίας, οπότε γρήγορα η εκκλησία αποφάσισε να βοηθήσει την οικογένεια, με το να τελεί τη μια λειτουργία μετά την άλλη, χωρίς διακοπή.

«Η οικογένεια Ταμραζιάν χτύπησε την πόρτα στην εκκλησία ένα βράδυ πανικόβλητη και μας ζήτησε να τη φιλοξενήσουμε και να την προστατεύσουμε από την αστυνομία. Υπήρχε επείγουσα ανάγκη», αφηγείται ο Ντερκ Στέγκεμαν, πάστορας και περιστασιακός εκπρόσωπος της εκκλησίας, που μπήκε ξαφνικά κάτω από τους προβολείς της δημοσιότητας. Ο Χαριάρπι Ταμραζιάν, 21 ετών, έφθασε στην Ολλανδία πριν από εννέα χρόνια, μαζί με τους γονείς του, την αδελφή του, 19 ετών και τον αδελφό του, 14 ετών.

Αυτός ο μικρός χώρος λατρείας αποτελεί αντικείμενο αυξανόμενης προσοχής από τα μέσα ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης, όπου μηνύματα υποστήριξης δεν σταματούν να επιδοκιμάζουν την «πράξη καλοσύνης» της εκκλησίας της οδού Τόμας Σβένκεστραατ.

Η αρμενική οικογένεια, η οποία επιθυμεί να παραμείνει στην Ολλανδία, κατοικεί στον πρώτο όροφο στην εκκλησία από τις 25 Οκτωβρίου, ημερομηνία από την οποία άρχισαν στο ισόγειο οι λειτουργίες, που προσελκύουν πολλούς κατοίκους της συνοικίας, αλλά και από τις τέσσερις γωνιές της χώρας.

«Έχουμε αυτή τη στιγμή 500 πάστορες, που έχουν δηλώσει πως θέλουν να τελέσουν λειτουργίες», λέει ο Ντερκ Στέγκεμαν, ο οποίος ετοιμάζεται να τελέσει ο ίδιος μια εξάωρη λειτουργία, μόλις πέσει η νύκτα.

«Είναι απίστευτο τι μπορεί να καταφέρει η αλληλεγγύη των ανθρώπων», προσθέτει μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

*****

Νόμιζε ότι ήταν έγκυος, αλλά…

Μία 28χρονη νόμιζε ότι ήταν έγκυος, αλλά στην τεράστια σαν μικρό αερόστατο... κοιλιά της έκρυβε κάποιο ιατρικό παράδοξο!

Η Keely Favell, από το Σουόνσι της Ουαλίας, όντως δεν ήταν έγκυος. Είχε μία γιγάντια κύστη, που αφαιρέθηκε με μία δύσκολη χειρουργική επέμβαση.

Αρχικά η 28χρονη επέμενε ότι πρέπει να είναι έγκυος. Όμως, όλες οι σχετικές εξετάσεις εγκυμοσύνης ήταν αρνητικές!

Ένας υπερηχογράφος και μία αξονική τομογραφία αποκάλυψαν την υπερμεγέθη κύστη, βάρους 26 κιλών, που χρειάστηκε τέσσερις ώρες, για να αφαιρεθεί.

Μάλιστα το βάρος της κύστης ισοδυναμεί με επτά νεογέννητα μωρά!

«Αδυνατούσα να κάνω ακόμα και τα πιο απλά πράγματα, όπως να οδηγήσω το αυτοκίνητό μου ή να ανέβω σκαλοπάτια…Ευχαριστώ το χειρουργό μου, που μπορώ να ζήσω και πάλι φυσιολογικά», είπε ανακουφισμένη η Keely Favell.

Όλα άρχισαν το 2014, όταν η τότε 24χρονη ξεκίνησε να παίρνει βάρος.

«Πάντα ήμουν υπέρβαρη κι έτσι δεν ανησύχησα…Παρ’ όλα αυτά, έκανα γυμναστική, έτρωγα υγιεινά, αλλά η κοιλιά ολοένα και μεγάλωνε… Με το σύντροφό μου Jamie Gibbins αναρωτιόμασταν εάν ήμουν έγκυος – αλλά τα τεστ το απέκλειαν», θυμάται.

«Τελικά, μετά τη χειρουργική επέμβαση έμαθα ότι αυτό που υπήρχε μέσα στην κοιλιά μου, ήταν ένα ρευστό – λιπαρό σακί, που ζύγιζε 26 κιλά», ανέφερε η 28χρονη Keely για την εξωπραγματική εμπειρία της.

*****

Ο πρωθυπουργός… άρχοντας της κάλτσας ξαναχτύπησε!

Έχει γίνει πια... θεσμός, ο συγκεκριμένος πρωθυπουργός να γίνεται θέμα συζήτησης για τις κάλτσες που επιλέγει να φορέσει!

Ο λόγος φυσικά για τον Τζάστιν Τριντό. Ο πρωθυπουργός του Καναδά υπέγραψε μαζί με τους προέδρους των ΗΠΑ και Μεξικό την εμπορική συμφωνία μεταξύ των τριών χωρών στην Αργεντινή, στο πλαίσιο της Συνόδου G20.

«Είναι ένα πρότυπο συμφωνίας ελεύθερων ανταλλαγών, που θα αλλάξει για πάντα το εμπορικό τοπίο», δήλωσε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σε σχέση μ’ αυτή τη συνθήκη, η δύσκολη διαπραγμάτευση της οποίας έγινε με πρωτοβουλία του μεταξύ των τριών χωρών.

Η νέα Συμφωνία ανάμεσα στις ΗΠΑ, το Μεξικό και τον Καναδά, η οποία συνήφθη στις 30 Σεπτεμβρίου, αντικαθιστά τη Βορειοαμερικανική Συνθήκη Ελεύθερου Εμπορίου, που ισχύει από το 1994 και την οποία ο Αμερικανός πρόεδρος ήταν αποφασισμένος να καταργήσει.

Ωστόσο, εκτός από τη συμφωνία, αυτό που τράβηξε τα βλέμματα, ήταν οι κάλτσες που επέλεξε ο πρωθυπουργός του Καναδά. Για μια ακόμη φορά… ιδιαίτερες, έκαναν τα φλας των φωτογράφων να πάρουν φωτιά!


Μια εκκλησία λειτουργεί αδιάλειπτα μέρα νύχτα!
Μία 28χρονη νόμιζε ότι ήταν έγκυος, αλλά είχε μία γιγάντια κύστη
Ο πρωθυπουργός… άρχοντας της κάλτσας ξαναχτύπησε!

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής