breaking news Νέο

Με ιδιαίτερη επιτυχία οι δύο εορταστικές εκδηλώσεις των Προσκόπων Βέροιας

  • Με ιδιαίτερη επιτυχία οι δύο εορταστικές εκδηλώσεις των Προσκόπων Βέροιας
  • Με ιδιαίτερη επιτυχία οι δύο εορταστικές εκδηλώσεις των Προσκόπων Βέροιας

Με  ψηλά τον πήχη  έκλεισαν άλλες 2 εκδηλώσεις των Προσκόπων Βέροιας την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου.

 

  • 120 μέλη της Προσκοπικής Κίνησης  (Λυκόπουλα, Πρόσκοποι, Ανιχνευτές, Βαθμοφόροι, Παλαιοί Πρόσκοποι, Μέλη Ε.Κ.Σ.) και  πλήθος φίλων του Προσκοπισμού συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Ωρολογίου  και πεζοπόρησαν έως την Βίλα Βικέλα, όπου στο σημείο που υποδείχτηκε από το Δήμο Βέροιας τους περίμεναν ο Αντιδήμαρχος κ. Παπαδόπουλος με 2 υπαλλήλους της υπηρεσίας Πρασίνου  με τον κατάλληλα εξοπλισμό  και υδροφόρο όχημα του Πυροσβεστικού Σώματος με 2 Πυροσβέστες.

Εκπαιδευμένοι Βαθμοφόροιπαρείχαν την απαραίτητη ενημέρωση στα παιδιά, αποσπώντας τα συγχαρητήρια για την κατάρτισή τους από τη\ν Δασάρχηκ. Κατσανίδου, η οποία παρακολούθησε την εκδήλωση.Όλοι οι συμμετέχοντες, μικροί και μεγάλοι,αφού άνοιξαν τους λάκκουςφύτευσης με περίσσια αγάπη, δενδροφύτευσαν την περιοχή, βγαίνοντας φυσικά και τις απαραίτητες φωτογραφίεςμαζί με το Δήμαρχο της Πόλης κ. Βοργιαζίδη , τον Εκπρόσωπο της Ιεράς Μητρόπολης Πάτερ Καλλίνικο, το Στρατηγό Διοικητή Μεραρχίας κ. Δεμέστιχα, την Εκπρόσωπο της Περιφέρειας κ. Καρατζιούλα, τους οποίους οι Πρόσκοποι με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο «ανάγκασαν» να σκάψουν και να φυτεύσουν και αυτοί το δικό τους δεντράκι και τους οποίους ευχαριστούμε για την υποστήριξη και τη συμμετοχή. Η δράση συνεχίστηκε με τραγούδια και παιχνίδια σχετικά με το αντικείμενο και  οι συμμετέχοντες γύρισαν στον τόπο συγκέντρωσης με ασφάλεια, όπου κλείσανε την κοινωνική τους προσφορά στην πόλη   φωνάζοντας ακόμα μια φορά δυνατά την Επετειακή κραυγή τους : «Βέροιας Προσκοπισμός  Κτίσαμε τα 100 και θα κτίσουμε αλλά τόσα να τα κάνουμε διακόσια».

Ένα Προσκοπικό Μ-Π-Ρ-Α-Β-Ο αξίζει στον Υπεύθυνο της δράσης κ . Βαγγέλη Παπαχαραλάαμπους - Κένταυρος Αρχηγό 3ο Σ.Π.και στους Πιστοφίδου Αργυρώ- Σπουργίτι Αρχηγό 2ο Σ.Α/Πκαι Παντελίδη Ανέστη – Σκόρπιος Αρχηγό 5ο Σ.Π.οι οποίοι μαζίμε το σύνολο των Ενηλίκων Στελεχών στήριξαν τη δράση, αποσπώντας και τα συγχαρητήρια του Βοηθού Π.Ε.ΚΕ.Μ. Σωτήρη Τσέλιου – Ζαρκάδι για την άρτια οργάνωση.

  • Το απόγευμα της Κυριακής 2 Δεκεμβρίου βρήκε τους ενήλικες Προσκόπους Βέροιας, Νέους και Παλαιούς, καθώς και πολλούς υποστηρικτές και φίλους της Προσκοπικής Κίνησης, να απολαμβάνουν με γευσιγνωσία αποστάγματα τοπικών παραγώγων τσίπουρου και τα εδέσματα από τον πλούσιο μπουφέ.  Η 5η συνεχή συνδιοργάνωση της εκδήλωσης με την 1η Μεραρχία, εκτός από την καθιερωμένη κλήρωση για έναν ΑΒΑΚΑ, είχε και την ιδιαιτερότητα αλλαγής σκυτάλης στην Αρχηγία της Ένωσης Παλαιών Πρόσκοπων Βέροιας. Ο αποχωρήσας Αρχηγός κ. Θανάσης Στάντζος, αφού έκανε ένα σύντομο απολογισμό και ευχαρίστησε το επιτελείο του και την 1η Μεραρχία, έδωσε το λόγο στο νέο Αρχηγό κ. Νίκο Ουσουλτζόγλου, ο οποίος  υποσχέθηκε να συνεχίζει να χαράζει το μονοπάτι της Ένωσης, καλώντας όσους επιθυμούν, να συμπορευτούν σε αυτό το ταξίδι.   Ένα Προσκοπικό ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ανήκει στους αποσταγματοποιους : Ελένη Αμαράντινου, Μαρία Μπεκιαροπούλου, Δημήτριο Βουνίσιο, Αλέξανδρο Ψώνη, Γεώργιο Βαρακλή  και Ιορδάνη Χατζόγλου, οι οποίοι συνδράμανε την εκδήλωση.

Ως είθισται, η εκδήλωση έχει φιλανθρωπικό σκοπό καιτα αποτελέσματα αυτής είναι η αγορά ενός ψυγειουκαταψύκτη για το Σύλλογο ΑΜΕΑ Ν.Ημαθιας«τα παιδιά της άνοιξης» και η προμήθεια 100κιλων τυρί-φέτα για τον Όμιλο Προστασίας Άπορου Παιδιού Βέροιας. Κλείνοντας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και το προσωπικό της Λέσχης Αξιωματικών για την άρτια εξυπηρέτηση.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής