breaking news Νέο

«Η Ώρα του Κώδικα» Μία ώρα, αμέτρητες δυνατότητες στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας!

«Η Ώρα του Κώδικα» Μία ώρα, αμέτρητες δυνατότητες στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας!

Το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου, η Microsoft, σε συνεργασία με το Found.ation και τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας, διοργανώνει στη Βέροια μια σειρά δωρεάν δράσεων, οι οποίες στόχο έχουν να εμπνεύσουν τα παιδιά να γνωρίσουν τον κόσμο του προγραμματισμού.

Τι είναι ο κώδικας, πώς χρησιμοποιείται, μπορώ και εγώ να γράψω έναν κώδικα;

Δυο ειδικά σχεδιασμένα εργαστήρια θα βοηθήσουν τα παιδιά, από 8 έως 16 ετών, να κατανοήσουν τη λογική ενός κώδικα προγραμματισμού (coding). Με τη βοήθεια υπολογιστών αλλά και χωρίς, τα παιδιά θα έρθουν σε μια πρώτη επαφή με τον μαγικό κόσμο του προγραμματισμού. Η εισαγωγή σε αυτόν γίνεται με έξυπνα κινητικά και μαθηματικά παιχνίδια, αλλά και με το παιχνίδι Minecraft, τον πιο διασκεδαστικό τρόπο για να κατανοήσουν ακόμη και όσοι έχουν λίγες γνώσεις πληροφορικής τις βασικές έννοιες προγραμματισμού!

Η Ώρα του Κώδικα είναι ένα παγκόσμιο κίνημα που έχει προσεγγίσει εκατομμύρια μαθητές σε περισσότερες από 180 χώρες σε όλο τον κόσμο. Αποτελεί ευκαιρία ουσιαστικής γνωριμίας με την επιστήμη των υπολογιστών, σχεδιασμένη να εισάγει μαθητές σε βασικές έννοιες προγραμματισμού με έναν απλό και διασκεδαστικό τρόπο.

Ο όρος «Κώδικας» φέρνει στο μυαλό μας ένα πολύπλοκο σύστημα προγραμματισμού, δύσκολο να το καταλάβουμε. Στα χέρια όμως των παιδιών μπορεί να γίνει παιχνίδι, δίνοντας τους τη δυνατότητα να εφοδιαστούν με ψηφιακές δεξιότητες που στο μέλλον θα είναι απολύτως απαραίτητες. Το υλικό των σεμιναρίων θα είναι διαθέσιμο στο www.code.org.

Οι θέσεις είναι περιορισμένες!

Σάββατο 8/12/2018 στο εργαστήριο του VeriaTechLab στον 1ο όροφο της Βιβλιοθήκης

10:00-11:00 Εργαστήριο Προγραμματισμού για παιδιά 8-12 ετών

11:00-12:00 Εργαστήριο Προγραμματισμού για παιδιά 13-16 ετών

Προεγγραφές στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας  στο τηλέφωνο 2331024494


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής