breaking news Νέο

«Κλειδί» η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων της Ημαθίας

«Κλειδί» η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων της Ημαθίας

Αν έδωσε σε κάτι έμφαση στα λεγόμενά του ο αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Ημαθίας, Κώστας Καλαϊτζίδης, στη χθεσινή προγραμματισμένη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας, εν όψει της χειμερινής περιόδου, ήταν στη συνεργασία που υπάρχει με όλους τους φορείς, επισημαίνοντας πως «όλοι μαζί κάνουμε πάρα πολλά, που θα έπρεπε να γίνονται από την πολιτεία».

«Έχει αποδειχθεί ότι η συνεργασία τα ξεπερνά όλα. Και η Περιφερειακή σας Ενότητα ανταποκρίνεται και δείχνει ότι υπάρχει συνέπεια σ' αυτό. Παντού υπάρχουν ελλείψεις. Όλοι δουλεύουν με φιλότιμο και υπάρχουν αλληλοκαλύψεις. Δεν μπορούν τα προβλήματα να ξεπερασθούν με καμία υπηρεσία, αν δεν υπάρξει συνεργασία των φορέων. Μόνο με συνεργασία μπορούν να ξεπερασθούν όλα και με την προαίρεση όλων μας», σημείωσε η κ. Κρυσταλλένια Γεωργιάδου, εκπρόσωπος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, η οποία, αναφερόμενη μετά στις καταστροφικές πλημμύρες στη Μάνδρα και τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι τον περασμένο Ιούλιο, τόνισε πως «ανέδειξαν πολλά προβλήματα και πως διαχειριζόμαστε μια κατάσταση».

Ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ημαθίας κ. Παλαμούτης στάθηκε από την πλευρά του στις άριστες σχέσεις των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών με τις τεχνικές υπηρεσίες των Δήμων, ενώ ο κ. Βάιος Γούναρης, ως εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας, ευχήθηκε καλή συνεργασία με όλους τους φορείς και φέτος.

Ο αντιδήμαρχος Βέροιας κ. Βασίλης Παπαδόπουλος, αφού πρώτα έκρινε ότι «θα πρέπει να αλλάξει η δομή της πολιτικής προστασίας», υπογράμμισε «το να είμαστε έτοιμοι σαν Περιφέρεια, σαν Δήμος δεν λέει τίποτα, αν δεν έχουμε το προσωπικό, για να κινηθεί ο μηχανισμός μας».

Ο κ. Κώστας Τζελέπης, πρόεδρος του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου, κατέστησε σαφές πως «για το Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου, που μαζεύει πολύ κόσμο τα Σαββατοκύριακα, πρέπει να υπάρχει σχέδιο, που να εμπλέκει την Αστυνομία, την Πυροσβεστική, την Περιφέρεια και το Χιονοδρομικό Κέντρο», ενώ τέλος η κ. Βίλμα Μαυροματίδου από το Δήμο Βέροιας ενημέρωσε ότι ο Δήμος προέβη σε σύμβαση και προμηθεύεται αλάτι σε δόσεις. «Έχουμε δώσει και αλάτι στη Μακεδονίδα, η οποία και δρα με τα δικά της μέσα. Συντάξαμε Μνημόνιο για τον αποχιονισμό και πρόκειται να περάσει από το Δημοτικό Συμβούλιο. Το πρόγραμμα αποχιονισμού είναι απόφαση του Δημάρχου και είναι υπό σύνταξη», συμπλήρωσε.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής