breaking news Νέο

Πραγματοποιήθηκε στη Μαδρίτη η συνδιάσκεψη της CEOM, ενδιαφέρουσες παρεμβάσεις από τον Αν. Βασιάδη

  • Πραγματοποιήθηκε στη Μαδρίτη η συνδιάσκεψη της CEOM, ενδιαφέρουσες παρεμβάσεις από τον Αν. Βασιάδη
  • Πραγματοποιήθηκε στη Μαδρίτη η συνδιάσκεψη της CEOM, ενδιαφέρουσες παρεμβάσεις από τον Αν. Βασιάδη

Η Τακτική Συνδιάσκεψη των Ευρωπαϊκών Ιατρικών Συλλόγων πραγματοποιήθηκε στη Μαδρίτη, με τη συμμετοχή αντιπροσώπων Ιατρικών Συλλόγων από ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ως γλώσσες της Συνδιάσκεψης χρησιμοποιήθηκαν, με ταυτόχρονο σύστημα μετάφρασης, η αγγλική, η γαλλική και η ισπανική.

Οι εργασίες της Συνδιάσκεψης πραγματοποιήθηκαν στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Εθνικού Ιατρικού Συλλόγου Ισπανίας.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος εκπροσωπήθηκε στη Συνδιάσκεψη της CEOM στη Μαδρίτη από τους Αναστάσιο Βασιάδη, Κωνσταντίνο Κουτσόπουλο, Γρηγόριο Ροκαδάκη, Βλαδίμηρο Παναγιωτίδη και Μαρίλυ Πασακιώτου.

Κατά την έναρξη της Συνδιάσκεψης, τους Εκπροσώπους καλωσόρισε ο Πρόεδρος του Εθνικού Ιατρικού Συλλόγου Ισπανίας (CGCOM) Dr. S. ROMERO.

Ακολούθησε η εναρκτήρια ομιλία του Προέδρου της CEOM  Dr. J. SANTOS, ο οποίος παρουσίασε τα πεπραγμένα του Συμβουλίου και έθεσε προς έγκριση τα πρακτικά της Συνδιάσκεψης, που πραγματοποιήθηκε στην Τιμισοάρα Ρουμανίας, τον Ιούνιο  2018.

Τα πρακτικά εγκρίθηκαν ομόφωνα.

Στη Συνδιάσκεψη πραγματοποιήθηκαν κύκλοι εργασιών με θέματα τους ανθρώπινους πόρους στην ιατρική, τον Ευρωπαϊκό Χάρτη Ιατρικής Δεοντολογίας και τις νέες κατευθυντήριες οδηγίες, τη βία κατά των ιατρών, την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας τη νύχτα και τις αργίες, την Ιατρική Δημογραφία, τη σχέση ιατρού – ασθενούς, το προσφυγικό ζήτημα και τις σχέσεις μεταξύ των ΕMOs.

Κατά τη διάρκεια των κύκλων εργασιών εγένοντο τεκμηριωμένες παρεμβάσεις, εκ μέρους  του  επικεφαλής της Ελληνικής  Αντιπροσωπείας Αναστάσιου  Βασιάδη, ο οποίος  σε ειδική ομιλία του ανάπτυξε το θέμα :  

«ΟΙ  ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ (EMOs)».

Ο Αναστ. Βασιάδης υπό την ιδιότητα του Αντιπροέδρου της CPME, έκανε μια ενημερωτική αναφορά για τις εργασίες και τις αποφάσεις της πρόσφατης Συνόδου της Μόνιμης Επιτροπής Ευρωπαίων Ιατρών στη Γενεύη. Κατά την ομιλία αναφέρθηκαν λεπτομερώς οι προσπάθειες σύγκλισης των Οργανώσεων σε ενιαία βάση προώθησης των ζητημάτων που άπτονται της Υγείας των πολιτών, του ιατρικού επαγγέλματος και των κοινωνικών ανισοτήτων. Τέλος επισημάνθηκαν οι συνεχείς εμπεριστατωμένες παρεμβάσεις της Ελληνικής Αντιπροσωπείας, που συμμετέχει στις Ευρωπαϊκές Ιατρικές Οργανώσεις.

 

Η ομιλία του Α.ΒΑΣΙΑΔΗ για τις σχέσεις των ΕΜΟs

Η Ελληνική Αντιπροσωπεία στη Συνδιάσκεψη της CEOM στη Μαδρίτη


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής